Aquesta temporada la inversió realitzada a Grandvalira ha estat de 6,7 milions, que s’han destinat principalment al projecte del nou L’Abarset, l’après-ski de referència dels Pirineus que aquesta temporada torna amb més força que mai. La inversió d’enguany també s’ha destinat a la creació de noves estructures, a la innovació tecnològica, a la millora de serveis per a la pràctica de l’esquí i l’snowboard i a les novetats en l’oferta de restauració.
A nivell estratègic i de negoci, la principal novetat és la implementació dels preus dinàmics, que converteix Grandvalira Resorts en el primer domini esquiable de la Península Ibèrica en implantar aquest sistema de preus variables.
Pel què fa a les competicions esportives, Grandvalira tornarà a vestir-se de gala amb la celebració de les Finals de la Copa d’Europa del 2022, que seran el preludi de la segona edició de les Finals de la Copa del Món que es desenvoluparan a Grandvalira el 2023. També acollirà un clàssic de l’estació: la Copa del Món de Quilòmetre Llançat, a Grandvalira.
El director general de Grandvalira Resorts – Nevasa, Juan Ramón Moreno, ha exposat durant la presentació d’aquest matí que “tenim al davant una temporada plena de reptes ambiciosos. La situació de l’hivern passat ha motivat el domini esquiable a treballar més que mai per oferir una temporada que estigui a l’altura de les ganes d’esquiar dels seus visitants”.
PREUS DINÀMICS
Grandvalira Resorts incorpora aquesta temporada d’hivern una nova estratègia per a la venda dels forfets amb la introducció dels preus dinàmics. Aquesta fórmula ja és habitual en les aerolínies o el sector hoteler, i es basa en una fluctuació de l’import segons l’època de l’any i el dia de la setmana, de manera que l’estació pot adaptar l’oferta a la demanda. El nou sistema, que ha estat implementat en col·laboració amb la consultora suïssa Pricenow,
fomenta l’ús dels canals digitals del domini esquiable, ja que només estarà disponible als webs de Grandvalira i Ordino Arcalís, on es podran adquirir els passis diaris al preu mínim garantit. En aquest sentit, es premiarà els clients que reservin els seus forfets amb més anticipació amb preus més econòmics, que poden arribar a ser fins a un 15% més econòmics que a taquilles. Grandvalira Resorts és el primer domini esquiable de la Península en implantar aquest sistema de preus variables, que alhora també tindrà l’avantatge que permetrà controlar més fàcilment l’aforament diari a l’estació.
A més, aquesta temporada 2021-2022 es dona un pas endavant redissenyant els e-commerce de les estacions i integrant-los en els webs corporatius. Els nous e-commerce, que es veuran implementats per fases al llarg d’aquest hivern, s’han concebut prioritzant l’experiència d’usuari. Crear una plataforma de compra àgil, intuïtiva, harmònica i funcional han estat els objectius principals.
L’ABARSET: EL NOU TEMPLE DE L’APRÈS-SKI
El popular local d’oci i restauració de Grandvalira, L’Abarset, torna aquesta temporada d’hivern amb més força que mai i amb l’objectiu d’esdevenir el millor après-ski d’Europa. Amb disseny de David Alayeto, L’Abarset emana la bellesa de les muntanyes andorranes a cada un dels detalls en un nou marc arquitectònic que sorprèn per la seva elegància, bellesa i integració amb l’entorn. El renovat projecte manté l’essència i l’esperit de l’antic local, però a la vegada es potencia amb un nou concepte en el qual s’unirà oci, música i gastronomia en una experiència única, que anirà més enllà
de la temporada d’esquí i dels caps de setmana, seguint la voluntat de desestacionalitzar l’oci al Principat amb propostes gastronòmiques i musicals de dilluns a diumenge.
“L’Abarset és un restaurant bistronòmic i espai festiu, amb una oferta de qualitat, en un ambient respectuós que afavoreix la socialització i la diversió”, ha destacat Moreno. Els més de 2.000 metres quadrats de superfície, amb dues plantes i una terrassa de 700 metres quadrats, incorporen un mobiliari i decoració únics, amb formes orgàniques, parets amb escultures de troncs, gelosies fetes de branques o barres que emulen roques emergint de la terra.
MILLORES EN PISTES
Aquesta temporada destaquen els treballs que s’han dut a terme a la pista Camí de Pessons, que ha passat de ser una pista vermella a una blava gràcies a l’habilitació de la zona. A més, s’ha millorat la pista Cortalet del sector Encamp, que dona més facilitat de pas per a la gent que s’inicia en l’esquí. Al Pas de la Casa, s’ha millorat la pista Port per donar un accés més fàcil al sector. També s’ha millorat la zona de debutants de Ribaescorjada, a El Tarter.
NOUS CIRCUITS I ITINERARIS PER A L’ESQUÍ DE MUNTANYA I RAQUETES DE NEU
Enguany s’han potenciat els circuits d’esquí de muntanya i de raquetes de neu als sectors de Soldeu, El Tarter i Canillo, que quedaran tots connectats a través d’aquests traçats. Sumant els dos itineraris d’esquí de muntanya nous, els sectors de Soldeu – El Tarter compten amb un total de 22 quilòmetres en circuits d’esquí de muntanya, amb un desnivell de 4.500 metres. Els nous circuits, La Solana del Forn i Els Maians, permeten que es pugui arribar als quatre punts més
alts dels sectors de Canillo, Soldeu i El Tarter. A més, s’ha treballat per millorar els cinc itineraris ja existents, així com la seva senyalització. Per la seva part, els amants de les raquetes de neu disposen de fins a cinc nous itineraris, que amb
els tres circuits ja existents, sumen un total de 23 quilòmetres de recorreguts amb 850 metres de desnivell. El Comellar Llarg, els Planells, el Mirador d’Incles, el Gall de Bosc i Espiolets són els cinc circuits de raquetes de neu que s’han habilitat, i amb el disseny d’aquests es podrà fer un recorregut circular pels tres sectors del domini esquiable.
Pel que fa als sectors de Grau Roig, Pas de la Casa i Encamp, s’han marcat nous circuits per ampliar l’oferta d’esquí de muntanya i raquetes de neu. Aquests recorreguts que s’han marcat contemplen tots els nivells, des dels més fàcils als més exigents, i tenen com a punt de sortida el centre d’activitats de Grau Roig.
Finalment, els circuits Easy Way, Fun Way i Skimo Way són itineraris que travessen els sectors del Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp. L’Easy Way transcorre únicament per pistes blaves, de manera que està pensat perquè tots els nivells d’esquiadors el puguin realitzar. Per la seva banda, el Fun Way està pensat per aquells esquiadors una mica més experimentats, ja que s’esquia únicament per pistes vermelles, a través de les quals es pot descobrir espais més peculiars dels tres sectors. En aquest cas, en l’itinerari es pot passar per fins a onze pistes i agafar deu remuntadors. L’Skimo Way
contempla els mateixos recorreguts però per fer amb esquís de muntanya i amb una flexibilitat d’exigència per a aquells clients que s’animin a descobrir l’estació d’una altra manera. Aquesta temporada, tant Grandvalira com Ordino Arcalís incorporen l’Skiguiding, un servei de guia exclusiu per visitar tots els racons d’aquestes estacions. Es pot practicar tant amb esquís com amb snowboard i contempla dos nivells. El mitjà permet descobrir racons dels sectors a través de pistes
blaves i vermelles, mentre que en el nivell elevat els guies porten els clients a través de pistes vermelles i negres, principalment.
NOVETATS PER A TOTA LA FAMILIA
El Kids World és un nou concepte que engloba tots aquells productes i serveis creats per als infants i les famílies als sectors de Soldeu, El Tarter i Canillo per tal de potenciar i millorar el servei i l’experiència dels més petits de la casa, des de l’ensenyament de l’esquí, amb tècniques unificades i a l’avantguarda, fins a espais per a la diversió.
Quant a circuits, el Guineu Funcross és una nova experiència d’esquí i snowboard per a tothom, un circuit adaptat amb revolts ràpids, peralts, salts, dubbies, túnels i animació, entre d’altres. Aquest nou traçat, de 675 metres i amb un desnivell de 150 metres, s’ha habilitat entre les pistes Guineu i Tamarro del Tarter, i s’hi accedeix a través del Telecadira de la Llosada. En ser una pista blava, està pensat perquè el puguin gaudir esquiadors de totes les edats i nivells.
NOVETATS EN RESTAURACIÓ
El mític restaurant Piolet Brasserie amplia la seva oferta gastronòmica per donar un valor afegit. A la cafeteria exterior, s’ha instal·lat un establiment My Corner, ideal per a l’esmorzar i amb una carta orientada als amants del menjar saludable, així com per aquells que vulguin gaudir d’un capritx. Per la seva part, el restaurant Piolet comptarà amb la col·laboració del prestigiós xef Josep Maria Kao, que portarà els millors sabors de la Xina a l’estació. A més, el restaurant Piolet també continuarà amb la seva tradicional carta i una part de braseria. D’altra banda, l’emblemàtic Vodka Bar incorporarà a les experiències nocturnes les ‘Nits Kao’ en el marc de la col·laboració entre els dos establiments i el xef, en les quals s’oferirà ànec lacat a càrrec del prestigiós cuiner.
La Clicquot Bubble Experience és una experiència exclusiva i gourmet en la qual els clients són recollits per un tot terreny a peu de pistes i conduïts cap a una zona remota del bosc, on hi ha la Bubble. L’estructura es pot muntar i desmuntar, per la qual cosa la ubicació del sopar pot variar, encara que sol estar a la zona de Soldeu.Un altre dels llocs especials per gaudir de la lluna plena a Grandvalira és el Nomad Full Moon Bar,al pla de Ribaescorjada, on es podrà gaudir d’snacks de tot tipus. Per accedir-hi s’hi pot anar amb raquetes de neu o practicant esquí de muntanya.
Pel què fa a les terrasses, In the Snow Veuve Clicquot continua com una de les apostes més selectes en restauració amb la col·laboració del xampany francès Veuve Clicquot. La terrassa canvia d’ubicació i es trasllada al sector del Tarter, enmig de la pista del Pi del Migdia, on els visitants més sibarites podran degustar una gran selecció de productes gourmet i fondues de la mà de Xavier Fromager Affineur acompanyades del millor xampany. La Vermuteria, situada al sector Soldeu, és l’espai ideal per fer una aturada per a l’aperitiu. La terrassa ofereix els millors vermuts de la mà de Petroni, pinxos i tapes en un ambient relaxat que convida els clients a recarregar les piles per seguir una jornada intensa d’esquí.
Finalment, l’IQOS Terrace és una terrassa lounge situada al sector de Soldeu, al peu de la pista Paniquera. La zona compta amb espais per descansar i amb DJ que converteixen el moment de l’aperitiu en el millor del matí.
ALLOTJAMENTS SINGULARS – EPIC ANDORRA
Les propostes d’Epic Andorra, que combinen activitats a l’aire lliure amb estades en allotjaments singulars i tasts gastronòmics amb productes autòctons, es milloren constantment amb nous elements que asseguren una experiència més completa. Aquesta temporada, el Domo Lodge ha incorporat un nou jacuzzi amb el qual els clients podran relaxar-se encara més després d’una jornada de diversió a la neu. L’allotjament també compta amb una nova terrassa dissenyada per oferir més comoditat als hostes.
A més, el Niu del Pla de les Pedres, l’allotjament ideal per als amants de l’esquí alpí, s’incorpora a les experiències úniques d’Epic Andorra. Aquest producte permet al client gaudir de la tranquil·litat de la muntanya i dóna la possibilitat de ser el primer a estrenar les pistes de bon matí.
REALITAT VIRTUAL A L’APP DE GRANDVALIRA
L’aplicació de Grandvalira (made in els cracs de Skitude) és tot un referent en el món de la neu amb 90.000 usuaris actius. Amb l’objectiu de mantenir l’esperit de millora constant, s’han dissenyat noves funcionalitats, com la incorporació de la realitat augmentada en el navegador, un QR identificatiu de l’usuari per poder utilitzar en els punts de venda o el posicionament en temps real de l’esquiador a la pista. L’app compta aquesta temporada amb millores per compartir els vídeos 3D dels tracks a les xarxes
socials i incorpora el perfil de cada pista al mapa per conèixer en quin punt es troba el màxim pendent. A més, a través de l’app es podran realitzar reptes virtuals vinculats a l’activitat de l’usuari a pistes que permetran obtenir medalles i reconeixements entre la comunitat de Grandvalira.
APARCAMENT VIP A GRAU ROIG, NOVA SALA TOP CLASS I APP SKIVID
Grandvalira sempre té molt en compte a tots aquells clients que volen gaudir d’una experiència més premium. Entre les novetats per a ells d’aquesta temporada trobem un nou pàrquing VIP a Grau Roig amb 50 places per donar el màxim de comoditat. A més, al mateix sector de Grau Roig, s’ha fet una remodelació de la Sala TopClass. Una altre novetat del servei Top Class és la incorporació de l’APP SKIVID, un eina de correcció i anàlisi de l’ensenyament de l’esquí.
PHOTOPOINT
A partir del Nadal, els visitants tindran un motiu més per treure el mòbil de les butxaques per captar imatges de Grandvalira amb el nou Photopoint: una escultura formada per les lletres de Grandvalira, amb una llargada de 15 metres i que estarà ubicada a la zona de les Antenes, des d’on es podrà observar el circ dels Colells i la zona de Pessons.