Baqueira Beret a més de ser un paradís pels amants de la neu, des de fa anys ha creat una molt potent oferta gastronòmica de tots els nivells i gustos, adaptada a totes les butxaques, des dels “pàrrecs” amb carn km0 i preus economics, així com l’oferta prèmium amb el restaurant que avui visitem. La idea és d’oferir al client de Baqueira Beret un servei de restauració de gran nivell.
Un restaurant amb un producte clàssic i d’alt nivell
Situat a 1.800 metres, a la zona central de Baqueira, el restaurant Cinco Jotas Grill ens ofereix uns plats de muntanya i amb una presència destacada dels productes de carn ibèrica de Jabugo que la marca extremenya és especialista des de l’any 1879.
Disposa d’un acollidor i confortable menjador interior, decorat amb fusta que li dona un autèntic estil de muntanya, no hi falta la llar de foc corresponent. També hi ha una terrassa exterior panoràmica amb unes vistes espectaculars de les muntanyes.

S’hi pot accedir fàcilment des del Telecabina Baqueira o bé el telecadira Bosc, és a dir que tant poden accedir esquiadors com a turistes que estan a la Val d’Aran i que no són esquiadors. Habitualment a les hores de dinar és molt fàcil identificar el restaurant, ja que el fum de les brases fa que a certa distància puguem gaudir olfactivament de la bona cuina del Cinco Jotas.

Durant tota la temporada de neu sol ser força freqüentat pels esquiadors, fet que fa recomanable fer reserva, si aneu amb grups, aleshores és obligatori si no voleu quedar-vos sense taula.

A la seva oferta gastronòmica hi predominen els embotits ibèrics, amb menció especial al seu plat estrella, el pernil d’aglà de Jabugo Cinco Jotas, també disposa d’una acurada selecció de carns a la brasa, amb les diferents parts del porc ibèric, com poden ser el secret, la ploma o el filet ibèric.
Un plat força demanat són els pappardelle o els espaguetis amb salsa bolonyesa feta amb ploma ibèrica. Les amanides són generoses, com la de formatge de cabra, o el plat d’ous ferrats amb pernil. Pels dies de mes fred, el plat autòcton per excel·lència, l’olla aranesa és el top.
Aperitius com les croquetes de pernil i la llosa de formatges són més que recomanables.
Tot i el domini de la carn, tingueu present que a la carta disposen d’alguns plats de peix, com els calamarsons amb verdures o els llomets de tonyina amb cors de carxofes.


En definitiva, el restaurant Cinco Jotas Baqueira, un restaurant premium a peu de pista, ofereix en un magnific entorn natural, en un ambient de muntanya molt acollidor i un servei a taula molt eficient i agradable, una cuina de muntanya amb predomini de productes de la casa mare de Jabugo.