Més BTT a Baqueira Beret amb nous circuits per a tots els nivells

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

L’estació de Baqueira Beret obre durant l’estiu els remuntadors Tsd. Clòt der Os a Beret i Tsd. Bosque a Baqueira de tal manera que es facilita l’accés als traçats de BTT, que són també accessibles sense remuntadors. Els camins són dins de l’oferta del Conselh Generau d’Aran i compten amb el suport de l’Ajuntament del Naut Aran i per aquestes vacances es presenten 3 pistes noves i els “flow trails” de poca dificultat i ciclables per a tota la família.

Baqueira Beret té oberts dos remuntadors de 10 a 18 h diariament durant l’estiu, el Tsd. Clòt der Os a l’àrea de Beret i el Tsd. Bosque a la zona de Baqueira. Els traçats de BBT els poden gaudir els ciclistes que pugen amb els remuntadors però també els que ho fan pedalant pel seu compte. Els remuntadors, de fet, permeten als ciclistes accedir a zones altes de les dues árees de l’estació sense esforç.

Tant els debutants com els ciclistes més experimentats tindran l’oportunitat de gaudir de diverses pistes amb diferents nivells de dificultat. Cal dir que alguns d’aquests traçats, curosament marcats, són compartits amb els senders a peu i que formen part dels més de 900 km de rutes marcades per part del Conselh Generau d’Aran i que també compten amb el suport de l’Ajuntament del Naut Aran.

A Baqueira, enduro i família
A l’àrea de Baqueira s’ha perfilat la pista blava Bosque que comença a la part superior del telecadira del mateix nom, a 1.800 m, per baixar per la zona arbrada que creua la mítica pista Vuelta a casa i Dera Cascada arribant fins als peus del mateix telecadira, un total de 300 m de desnivell amb un recorregut divertit per als que els agradi l’Enduro. A més, aquest descens acaba just al costat del Baqueira Bar 1500 que és obert aquest estiu per tal que tot els que acaben aquests traçats puguin refrescar-se o prendre un aperitiu a l’amplia terrassa.

Aquest estiu Baqueira compta també amb uns traçats per a ciclistes amb menys experiència, tots de nivell verd. Són el Camí dera Aigua que també pasa per Orri. A més els traçats Tortuga i Baqueira que igualment acaben al cada cop més concurregut, també els mesos de calor, Bar Baqueira 1500.

Beret, per a iniciar-se
L’àrea de Beret també compta amb un descens assequible, de nivell verd, que comença a la part superior del TSD Clòt der Os. El telecadira, instal.lat fa dos estius, serà el giny que portarà als usuaris fins a l’inici d’aquesta ruta, que comença a la divertida i familiar zona del Funpark amb una baixada agradable fins a arribar al Pla de Beret. A més, a Beret hi ha els anomenats “flow trails” de Ta Baqueira, Pla de Beret i Dera Cascada.

Els “flow trails” de BTT són transitables en temporada d’estiu accedint amb els remuntadors oberts però també fora d’aquestes dates. El nivell és el més bàsic, el verd, accessibles per a tots els públics i que busquen una gran fluïdesa per a gaudir de l’experiència sense haver de frenar constantment. A més, durant la seva construcció s’ha tingut en compte aspectes mediambientals i de conservació del terreny, utilitzant recursos locals i replantant vegetació per minimitzar l’impacte en l’entorn natural.

Detall de les rutes en BTT
Camin Dera Aigua – Dir. Beret: 1.917 m de distància, desnivell positiu de 87 m, desnivell negatiu de 92 m (Verda).
Camin Dera Aigua – Dir. Orri: 1.917 m de distància, desnivell positiu de 92 m, desnivell negatiu de 87 m (Verda).
Dera Cascada: 2.749 m de distància, desnivell negatiu de 350 m (Verda).
Tortuga: 2.625 m de distància, desnivell negatiu de 357 m (Verda).
Bosque: 1.118 m de distància, desnivell negatiu de 185 m (Blava).
Baqueira: 3.380 m de distància, desnivell negatiu de 334 m (Verda).
Pla de Beret – Dir. Beret: 2.416 m de distància, desnivell positiu de 60 m, desnivell negatiu de 48 m (Verda).
Pla de Beret – Dir. Orri: 2.416 m de distància, desnivell positiu de 48 m, desnivell negatiu de 60 m (Verda).
Clòt der Os: 2.876 m de distància, desnivell negatiu de 358 m (Verda).
Ta Baqueira: 4.004 m de distància, desnivell negatiu de 343 m (Verda).

Forfets i lloguer de BTT
Està disponible el forfet d’1 dia per a bicicletes a un preu de 30 € per a adults i 20 € per a nens. I per a aquells que desitgin explorar totes les activitats durant tota la temporada d’estiu, el preu del forfet d’estiu complet és de 180 € (adults) i de 120 € (nens). En temporada alta recomanem llogar les bicicletes anticipadament o bé al mateix Pla de Beret o a les diverses botigues especialitzades situades a Baqueira 1500 i a diferents pobles de la Val d’Aran.

Alguns dels senders són compartits entre ciclistes i senderistes, promovent el respecte i la seguretat. S’han implementat mesures de senyalització adequades per advertir sobre encreuaments i velocitats, fent compatibles el gaudi de la muntanya entre ambdós grups d’usuaris.

Col·laboració del Conselh Generau d’Aran i l’Ajuntament del Naut Aran
El procés per a la selecció dels nous traçats de BTT ha comptat amb la valuosa col·laboració del Conselh Generau d’Aran i l’Ajuntament del Naut Aran. Ambdues institucions han contribuït en la senyalització dels camins i han brindat suport econòmic per fer possible aquesta iniciativa.

En definitiva, Baqueira Beret ofereix una experiència d’estiu plena d’emocions i aventures amb els seus nous circuits de BTT. Amb un enfocament en l’accessibilitat i el respecte per l’entorn natural, els visitants poden gaudir d’una experiència única en plena natura a la Val d’Aran.

Verified by ExactMetrics