Les rutes E-Bike a Boí Taüll

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

La moda de les bicicletes elèctriques s’està imposant de mica en mica al Pirineu, però cada cop veig més clar que seran una de les activitats del present immediat a la majoria d’estacions de muntanya. La seva fàcil conducció i la beneïda bateria que ens ajuda, i de quina manera, a superar els desnivells positius que ens trobem a alta muntanya.

Una de les estacions que ha estrenat aquesta activitat aquest estiu ha estat Boí Taüll. Com sabeu es una estació de muntanya de mides contingudes però amb un especial atractiu, és a la impressionant Vall de Boí.

En Marc preparant la sortida

Ens trobem amb els guies Judit i Marc, que són els responsables d’aquesta activitat. Un cop ens fan una breu explicació del funcionament de les E-Bike, ens assignen les bicicletes segons la mida de cadascú. Una de les premisses que ja ens avisa en Marc és “aquí hem vingut a gaudir i passar-ho bé, mentre descobrim paratges naturals”. Doncs som-hi!

La ruta triada és la de Durro, amb un trajecte que s’inicia a la base de l’estació, discorre inicialment per zones de prats alpins característics de l’alta muntanya, baixant cap al poble de Durro, ja endinsant-nos pels boscos de la Vall de Boí i un cop allí comencem el retorn a l’estació.

Aquesta activitat està adreçada a tothom , mainada, famílies, grups, i a gent més “pro”, que volen més canya.

Mare de deu sinyor, quin espectacle!

 

Tanmateix, disposen de més circuits, des del més bàsic que fa una circular per l’estació, la ruta del Subiradi de 15km, la ruta Ginebrell de 17km i la de Durro i Barruera de 27km.

El fet de realitzar un recorregut o un altre quedarà subjecte al criteri dels guies que avaluant el nivell tècnic i la preparació de cadascun dels participants, proposarà l’itinerari que millor s’adapti al nivell dels components de cadascuna de les sortides.

Ja de camí de tornada, imatge de l’estació, al fons de la imatge

En l’àmbit personal, el millor d’anar acompanyat amb un guia, és la tranquil·litat que et donen, ja sigui per condicions meteorològiques que puguem trobar, per si patim una incidència amb la E-Bike, o pels consells pràctics sobre la conducció d’aquests ginys. I si això no fos prou, el fet de ser “locals” de la zona, ens fan descobrir mil detalls de la flora i la fauna de l’entorn, així com posar nom als cims que desconeixem, saltants d’aigua que no havíem vist, vaja que ens posen a l’abast re-descobrir una vall que et pensaves que la coneixes al detall i no. Res més lluny de la realitat.

Mil gràcies als dos cracs! Sou molt grans Judit&Marc

Les rutes guiades E-Bike de Boí Taüll, inclouen tot l’equipament, és a dir, la bicicleta i el casc, recomanable portar aigua, per poder hidratar-nos quan fem alguna parada. Podeu contactar i reservar clicant aquí.

Com a visitant de Boí Taüll tots els hiverns per degustar de primera mà la seva neu xampany, reconec que la ruta guiada que hem gaudit, m’ha fet descobrir unes vistes de la Vall de Boí, la vall de Durro… d’una manera espectacular, que ni imaginava, clar, que d’això anava la història no? 😉

 

 

 

 

Verified by ExactMetrics