A Baquèria tanquen temporada fregant els 900.000 esquiadors

Més articles

Compartir

L’estació d’esquí de la Val d’Aran i Valls d’Àneu va finalitzar l’hivern 2017-2018 el diumenge 8 d’abril amb un augment d’esquiadors respecte la temporada passada. L’estació va inaugurar l’hivern de manera molt primerenca el dissabte 18 de novembre i la va tancar segons el calendari previst sumant 142 dies en funcionament amb 887.000 esquiadors.

La temporada 2017-2018 serà recordada com una de les millors que s’han viscut a Baqueira Beret. En total s’han comptabilitzat 63 dies de nevades amb una suma de gruixos, abans de trepitjar, de fins a 10 m, el doble que la passada temporada. En definitiva, un hivern en majúscules que va permetre obrir l’estació una setmana abans del previst, el 18 de novembre, amb gruixos de fins a 50 cm en pistes i que ja va oferir gairebé 140 km de pistes obertes per al pont de desembre. L’estació ha superat en gairebé 80.000 esquiadors les xifres assolides en 2016-2017.

Pel que fa a l’obertura de les 105 pistes de l’estació, la ràtio ha estat del 80%, 10 punts per sobre dels que es va aconseguir la temporada passada. En aquest sentit, les pistes més populars segueixen sent les de l’àrea de Baqueira que augmenta un punt fins a arribar a acumular el 52,4% dels esquiadors de l’estació. El segueix Beret que augmenta en 2 punts la seva popularitat amb 30,8 d’usuaris i la zona més tranquil·la i encara per descobrir per a molts assidus a la Val d’Aran és Bonaigua que es queda amb gairebé el 18% d’esquiadors.

Amb els 152 km de pistes abalisades (sense comptar els 3 d’itineraris marcats a l’estació que sumen 5 km), les màquines de preparació de pistes han trepitjat aproximadament 70% dels traçats de manera diària. Pel que fa a condicions meteorològiques, la temperatura mínima de la temporada a la cota 1800 de Baqueira ha estat de -14,3ºC i el gruix mitjà de neu ha estat de 126 cm (gairebé mig metre més que l’anterior temporada). Com a indicador de la quantitat de nevades destacar que els dies producció de neu s’ha reduït pràcticament a la meitat.

Un clàssic ja a BB, el Cinco Jotas!

Oci, gastronomia i esport

Baqueira Beret segueix intensificant la seva agenda d’esdeveniments sumant aquesta temporada 45 actuacions musicals i més de 60 esdeveniments esportius. Les actuacions musicals s’han repartit pels diferents bars amb terrassa de l’estació destacant les sessions de DJ a Baqueira Bar 1500 i al Bar Er Audeth. Els restaurants d’altura de l’estació han seguit sent un èxit i també s’ha demostrat l’encert en la nova cafeteria Bosc a Baqueira 1800 amb un gran aforament que ha permès als esquiadors protegir-se de les freqüents nevades registrades.

Pel que fa a les competicions esportives, l’esquí de fons ha estat el protagonista amb les finals OPA de Copa d’Europa FIS al març i la Marxa Beret al febrer que segueix sent la reina de les proves a l’estació sumant aquest hivern 850 esquiadors de fons al Pla de Beret que van recórrer els 10, 21 i 42 km de les seves diferents recorreguts amb victòria en la distància reina per al català Sadurní Betriu i l’aranesa Marta Cester. Altres esdeveniments populars destacats van ser la tercera edició del BBB Ski Race Experience, que va coincidir amb el Dia Mundial de la Neu, al gener en la qual 300 inscrits van poder descobrir tots els racons de l’estació a través de l’original prova. Al gener també es va inaugurar la Copa d’Espanya Movistar de snowboard cros i de skicross a Beret amb molt d’ambient i gairebé 150 inscrits. El mes de desembre també va passar per l’estació la popular Salomon Quest Challenge en la seva quarta edició amb mig miler d’inscrits.

D’altra banda, a principis de març es va disputar el Top CAEI FIS d’esquí alpí i el 17 la cinquena edició de la clàssica quattro Era Baishada a Beret que havia hagut de canviar la seva data a causa de les fortes nevades de febrer. El segon cap de setmana de març va ser l’escenari del Trofeu Fundació Jesús Serra que celebrava la seva 11a edició atorgant beques d’estudis als millors esquiadors i sortejant molts regals entre tots els participants.

El snowpark Era Marmota de Beret s’ha convertit en el punt de trobada dels freestylers d’esquí i snowboard i s’han realitzat competicions obertes a tots dos esports com la Expression Session de final de temporada.

Pel que fa a activitats que s’ofereixen durant tota la temporada, la ja consolidada Audi Ski Kronos situada a Baqueira ha tingut un gran èxit. Aquest estadi, al costat de la cafeteria de 2200, permet baixar una fàcil traçat de gegant que es grava en vídeo i es pren el temps. L’esquiador, a través del seu forfet, accedeix a aquestes dades per mitjà del web de Baqueira i pot compartir-en xarxes socials.

Verified by ExactMetrics