El miracle de Font-Romeu, o com començar amb bon peu la temporada de neu 23/24

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

No hem de perdre mai l’esperança ni l’optimisme, ni deixar de banda el sentit de l’humor”…És el que vaig dir per telèfon a Maude Lletche, responsable comercial, comunciació i esdeveniments a Font Romeu-Pyrénées 2000 quan parlàvem del divendres 1 de desembre. Tenia tot el dret del món a estar preocupats i a sentir un punt de decepció després de tot l’esforç realitzat. Reconec que després d’un dia amb temperatures una mica més altes i pluges intenses per sota dels 2.200m, el panorama no pintava gaire bé, és més, ens vam arribar a plantejar no pujar amb les nostres càmeres, ja que la pluja s’havia endut bona part de la neu que tenien preparada. A Font Romeu tenien la intenció d’obrir divendres dia 1…però com diu el títol d’una obra mestra del cinema protagonitzada per Jean Claude Van Damme: – “Retroceder nunca, rendirse jamás”.

I no es van rendir.

La majoria d’estacions veïnes s’esperaven al dia 5 o 6 per obrir, amb l’objectiu fixat al Pont de la Puríssima, però en el cas de Font Romeu, després d’un dia de pluges intenses, es va produir el miracle. La temperatura va començar a caure en picat i ja de camí, la nit del divendres dia 1 vam notar que la neu començava a caure a partir dels 1.400-1.500m. La baixada de temperatures va permetre tornar a engegar els 500 canons de neu que disposa Font Romeu-Pyrénées 2000 i durant tota la nit, el personal no va parar. El matí del dia es presentava gèlid a molts punts del Pirineu, ia l’Oriental, en estar a diversos graus sota zero, la sensació era totalment hivernal, encara que encara estem a la tardor. En arribar al pàrquing de les Airelles vam observar que hi havia molts cotxes amb la matrícula de l’altra banda de la frontera… i vam pensar que havien encertat de ple. Actualment, només Font Romeu es trobava oberta al Pirineu Oriental, ja que Porté Puymorens havia decidit preparar les pistes amb una mica més de temps de cara al pont, tancant uns dies. Les Angles té previst obrir el dia 6 el nombre més gran de pistes possible, igual que Cambre d´Aze i La Quillane. En calçar-nos les botes i començar a lliscar-nos amb els nostres esquís (gràcies Oriol Baró de Liken), ens vam adonar que realment el personal de l’estació es mereixia tot el nostre respecte i admiració.

No només la qualitat de la neu era perfecta, sinó que el gruix (entre 20 i 35cm) era l’ideal per esquiar en bones condicions des del Roc de la Calme al Col de Pam. El dissabte dia 2 van obrir 10 pistes i els principals serveis de restauració, incloent-hi l’espectacular restaurant La Gallina (situat a 2.127m al Col de Gallinera), el xef del qual Sébastien Laduguie ens va delectar amb la nova carta de temporada, on brillen amb llum pròpia el xai, els embotits, els formatges, el porc, la vedella i el brie amb tòfona fos, un espectacle quan fa fred…Aviat tindré acabat un reportatge en profunditat sobre els nous plats que ens tenen preparats aquesta temporada a La Gallina. Alguns ja els hem provat, i són espectaculars.

Mareta meva quina ganaaaa

Amb els raigs de l’astre rei il·luminant-nos, la jornada inaugural es va convertir en tota una festa, gaudint de la neu com si no hi hagués un demà. Esperem poder gaudir durant el pont de gairebé tota l’estació oberta i el que pensem tots: si nevés una mica, encara que només sigui una mica, encara podrien obrir més i més pistes. Si els models es compleixen, ens espera un desembre molt fred. Només hem de mirar cap a Europa, amb nevades de record a Viena i Munic. A poc a poc, els núvols que ens van rebre a primera hora del matí es van anar dispersant i encara que feia molt de fred, el sol es va deixar veure en tota la seva esplendor i més d’un i més d’una va tenir temps d’estirar-se a la terrassa de La Gallina o dalt del Roc de la Calme a prendre el sol.

Si us plau! tingui la bondat de posar-me’n 3 !

A nivell de pistes, m’agradaria destacar la vermella Ski plan du roc que baixa des del Roc de la Calme fins al Plateau de la Calme, observant el magnífic treball que estan fent per poder obrir el Snow Park. En uns dies s’obriran les pistes vermelles i negres de la cara nord i la connexió amb Pyrénées 2000. L´objectiu és anar obrint pistes i remuntadors perquè durant el pont els esquiadors que pugin es trobin gairebé tota l’estació oberta. I si neva, doncs ja serà el colofó. Les pistes assequibles Moullères i les que baixen des del Coll de Gallinera al Col de Pam es trobaven en perfectes condicions, així com la clàssica Poule au Pot que baixa fins a les Airelles, on vam poder veure amb els nostres propis ulls les noves cabines del telecabina Airelles Express en funcionament. La inauguració serà el proper 20 de desembre.

Missatge del director Jacques Alvarez ens convida a esquiar per la Puríssima a FontRomeu:)

Entrevista a Maude Lletche

Verified by ExactMetrics