Pal Arinsal acollirà les curses classificatòries dels Campionats del Món d’esquí alpí Andorra 2027

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

Els andorrans ho tenen clar, junts millor. I el projecte de país ben definit. La prova és que Pal Arinsal s’uneix a la candidatura dels Campionats del Món d’esquí alpí Andorra 2027. L’estació de la Massana acollirà les curses classificatòries prèvies als mundials en cas que el Principat en resulti la seu escollida. Així ho ha explicat aquest matí el director general del projecte, David Hidalgo qui ha detallat que el traçat adient per rebre les curses classificatòries d’Eslàlom, Gegant i Paral·lel és l’estadi Joan Carchat així com la pista Font Roja pels entrenaments. L’acció esportiva es descentralitza dels escenaris habituals de les pistes de la Copa del Món, Avet i Àliga i conviurà amb les proves prèvies a les pistes de la zona del Coll de la Botella. El màxim representant del projecte ha subratllat que l’estació massanenca comptarà amb un equip tècnic especialitzat com a organitzador de les curses.

La presentació oficial d’aquest acord de país 😉

De la seva part, el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella ha afirmat que és “un gran honor formar part d’un esdeveniment d’aquesta dimensió. És la culminació de la feina de molts anys i molts esforços realitzats en esdeveniments d’alt nivell d’altres esports”. Marticella ha explicat que l’estadi Joan Carchat i la pista Font Roja compleixen els requisits tècnics de la FIS per acollir les classificatòries amb una orientació Nord Est i el desnivell necessari. En aquest sentit, ha comentat que per celebrar la fita caldrà invertir en la millora de la xarxa d’innivació i en la instal·lació de la fibra òptica, entre altres.

Al seu torn, la cònsol major de la Massana, Olga Molné ha valorat amb satisfacció la nova aliança, un “projecte de país amb una gran projecció internacional d’Andorra que, a més, tindrà un efecte positiu per la parròquia ja que una part de la família esportiva s’allotjarà a la Massana i, per tant, tindrà un impacte directe sobre el teixit empresarial”.

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp ha recordat que la candidatura Andorra 2027 és “un projecte de país, tret diferencial per convèncer els membres de la FIS que determinaran la seu escollida”. Camp ha emfatitzat que l’esdeveniment comptarà amb dues seus esportives, a Canillo i la Massana, i l’acció més lúdica es traslladarà a la capital.

Les dues pistes de Pal Arinsal

L’Oficina Tècnica de la candidatura Andorra 2027 ha treballat sobre una proposta de calendari en la que l’esdeveniment tindria lloc de l’1 al 14 de febrer amb una cerimònia d’obertura el dia 1 de febrer i una de clausura el dia 14.

Les curses de l’esdeveniment se celebrarien als escenaris habituals de les Copes del Món. D’una banda, la pista Avet de Soldeu acolliria les disciplines tècniques de l’eslàlom i el gegant, i de l’altra, l’emblemàtica pista Àliga d’ rebria les de velocitat amb el descens i el súpergegant. Els entrenaments i escalfaments de les proves tècniques es realitzarien a les pistes Eslàlom i Torrallardona de Soldeu, i a les pistes Esparver i Miquel Baró d’El Tarter en el cas de les de velocitat.

 

Verified by ExactMetrics