Les novetats a Grandvalira Resorts per a la temporada 2022-23

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

Grandvalira Resorts Andorra ha presentat aquest matí les novetats per a la temporada d’hivern 2022-2023, la primera en què totes les estacions del Principat s’han agrupat sota una mateixa marca. Ordino Arcalís, Pal Arinsal i Grandvalira preveuen obrir el pròxim 2 de desembre, sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin. De fet segons ens han informat avui, Ordino Arcalís podria estrenar tempo aquest mateix cap de setmana 26-27 de novembre!

El potent grup andorrà, tots a una: GRANDVALIRA RESORTS

Grandvalira Resorts Andorra ha invertit 17,5 milions d’euros en total, repartits entre 12,5 milions a Grandvalira, 2,5 milions a Pal Arinsal i 2,5 milions a Ordino Arcalís. El director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramón Moreno, ha assenyalat que “és una de les inversions més importants dels últims anys, que va en consonància amb el gran repte que afronten les estacions”. Amb aquesta xifra, s’han millorat pistes, infraestructures, instal·lacions i els serveis de l’Escola d’Esquí i Snowboard, i s’ha diversificat l’oferta de restauració. A més, s’han augmentat les propostes d’activitats, en una temporada en què novament arribaran grans esdeveniments esportius, així com d’oci i musicals. Les principals inversions d’aquesta temporada van destinades a la sostenibilitat, amb 2,5 milions d’euros invertits en autoproducció d’energia renovable i mesures d’estalvi energètic.

Grandvalira Resorts manté l’estratègia de preus dinàmics implementada la temporada anterior, i hi incorpora Pal Arinsal. D’aquesta manera, es potencia la venda a través de les seves webs, on els clients poden adquirir els forfets al preu mínim garantit, i premia la compra anticipada amb descomptes de fins al 15%. En aquest sentit, l’ecosistema digital de Grandvalira segueix millorant amb una nova web i una renovada experiència d’usuari, així com uns nous assistents de venda més intuïtius. Per la seva banda, la web de Pal Arinsal s’integrarà també a aquest ecosistema amb un nou disseny, una nova arquitectura de navegació i la integració de l’ecommerce.

Sostenibilitat i medi ambient
Grandvalira ha fet aquesta temporada una aposta decidida en l’autoproducció d’energia, amb la construcció d’una central hidroelèctrica a Pessons, que compta amb una turbina hidràulica amb una capacitat de producció punta de 300 kW/h, que significa entre el 3 i el 5% del consum dels sectors del Pas de la Casa, Grau Roig i Encamp. Paral·lelament, s’ha procedit a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a teulats de 8 edificis repartits per l’estació, concretament als sectors de Grau Roig, Encamp i Soldeu, que podran produir més de 500.000 kW/any. Aquestes noves infraestructures, sumades a les que ja s’han anat creant els darrers anys a Ordino Arcalís, amb la minicentral hidràulica, i a Pal Arinsal, amb el Parc Solar del Planell de la Tosa, permetran que al voltant del 25% de l’energia que consumeixen les 3 estacions de Grandvalira Resorts en un any provingui de l’autoproducció. En aquest sentit, Ordino Arcalís és des del 2016 autosuficient al 100% gràcies a la minicentral, mentre que Pal Arinsal és capaç d’autoproduir el 37% de l’energia que consumeix a l’any amb el parc solar situat a Pal, el més gran d’Andorra amb una superfície de 22.000 m2. Per la seva part, Grandvalira produirà des d’aquesta temporada el 6% de l’energia que consumeix a l’any. Juan Ramon Moreno ha destacat en aquest sentit que “l’objectiu del grup és anar augmentant aquests percentatges i ser més autosuficients”.
A més de l’autoproducció, Grandvalira Resorts ha actuat adoptant diferents mesures d’estalvi energètic amb l’objectiu d’arribar a la reducció del consum d’un 15% respecte a la temporada passada, mantenint en tot moment el millor nivell de servei a l’esquiador. En aquest sentit, entre les mesures adoptades hi ha l’optimització del funcionament dels ginys per adaptar-lo a l’afluència de clients i posant atenció en la fluïdesa de les cues per maximitzar l’ocupació dels remuntadors, la instal·lació de més sensors de moviment i canvi a bombetes led per obtenir un major control del consum de llum, o la regulació de les temperatures dels sistemes de calefacció als edificis i de la temperatura de l’aigua en les aixetes dels lavabos. A més, el sistema d’innivació segueix rebent millores, de manera que aprofita les noves tecnologies per optimitzar-ne, cada any més, el seu funcionament. Mitjançant la informació de sonars instal·lats a les màquines trepitjaneu, que s’han renovat per models amb menor consum, i un sistema de control de gruixos, mitjançant un radar de profunditat, s’optimitza la producció de neu de cultiu evitant així el malbaratament d’aigua i electricitat, i reduint les emissions de CO2.
A més, també en el marc de les mesures d’estalvi energètic, a Pal Arinsal s’han fet reformes elèctriques a l’edifici del Pla de la Cot, s’han instal·lat bateries de condensadors al telecabina d’Oriols i als telecadires de Setúria i Cubil, a més d’un variador de velocitat al telecadira de la Serra II.
D’altra banda, Grandvalira Soldeu – El Tarter va rebre el segell Llum Verda de FEDA, que certifica que el 100% de l’energia elèctrica que consumeix és d’origen renovable, fet que permet reduir les emissions de CO2 generades i representa una reducció de la petjada de carboni de Grandvalira Soldeu – El Tarter al tomb del 50%.

Novetats a pistes
Una de les principals novetats es troba als sectors del Pas de la Casa i Grau Roig, en els quals s’ha dinamitzat la zona Port d’Envalira i Antenes amb la nova pista Pont–Grau, que travessa la carretera i enllaçarà la zona del Port d’Envalira amb la zona de Bordes. Amb la construcció d’aquesta pista, apta per a tots els nivells, s’amplia el domini esquiable en 14 hectàrees. A més, la pista Pastora s’ha reperfilat per fer-la més còmoda pels esquiadors, i s’ha modificat el desembarcament del TSD4 del Pas de la Casa, juntament amb la instal·lació d’un telecorda que permetrà l’accés a la nova zona.
Les zones de debutants de Pas de la Casa i del Tarter han estat objecte de millores. En el cas de la primera, s’estrenarà el teleesquí Abelletes, que substitueix l’antic telecorda. Pel que fa a El Tarter, s’ha col·locat una pilona més al Teleesquí Riba i el punt de sortida es troba 60 metres més a baix. A més, s’ha modificat el tram final de la pista per reduir el pendent.
Els circuits infantils d’Encamp, Pas de la Casa i Grau Roig també han rebut millores i noves atraccions per al gaudi dels més petits. A més, s’ha millorat el circuit XCROSS de la zona Coma III. En aquest sentit, el sector de Soldeu compta amb tres nous circuits Fun Cross, l’Ós Fun Cross Ride, l’Astor Fun Cross Ride i l’Òliba Fun Cross, els quals se sumen al Guineu Fun Cross i el Marmota Junior Fun Cross, que van ser estrenats la temporada passada i que van ser molt ben rebuts. Aquests circuits compten amb corbes ràpides, salts, dubbies, túnels i molts més obstacles que garanteixen la diversió.
Pel que fa a les disciplines més enllà de l’alpí, enguany hi ha un nou circuit d’esquí de muntanya al Forn “Cap de Rep” a Canillo, i un nou circuit que facilitarà la pujada de Soldeu a Espiolets en raquetes de neu.
D’altra banda, l’aparcament del Cubil, a Grau Roig, ha rebut millores, així com 30 nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, en una acció que s’ha fet amb la col·laboració de la multinacional catalana Wallbox, empresa líder en el sector.
Per la seva banda, Pal Arinsal ha aconseguit l’homologació de competició per part de la FIS de la pista Corpalanca, situada al sector de Pal. A nivell d’instal·lacions, la pista de les Marrades ha canviat el sistema d’innivació per 8 noves línies de canons de baixa pressió, a la vegada que al sector de Pal es renova el sistema d’aire reemplaçant 4 compressors antics per un de nou i la instal·lació de 10 canons HP d’alta pressió.
Seguint amb l’esforç per optimitzar els recursos, i en col·laboració amb Andorra Recerca i Innovació, s’instal·larà un centre de control amb drons al Coll de la Botella que permetrà controlar el retracatge de les pistes per optimitzar-ne la tasca. Aquesta nova tecnologia se suma al sistema que ja permetia controlar les zones per on havien passat les màquines trepitjaneu afegint informació sobre els gruixos de neu existents i així saber si és necessari treballar més la zona o no. També s’han introduït millores en la captació d’aigua per a la producció de neu de cultiu, amb la renovació de la captació d’aigua del Riu Pollós, situat a Arinsal i la nova captació d’aigua al Riu Comallemple, per tal de millorar-la i assegurar els cabals ecològics.
Ordino Arcalís ha viscut enguany una renovació profunda de la zona de debutants de Planells, amb la instal·lació d’un nou teleesquí, i la renovació de la cinta de debutants i del Teleesquí Vailets. També s’hi ha reforçat el sistema d’innivació amb la instal·lació de nous canons. Per la seva banda, l’escola d’Esquí i Snowboard d’Ordino Arcalís estrena edifici de serveis, que també inclou la botiga i el servei de lloguer –amb 700 nous equipaments-, així com una nova zona Top Class. També s’ha remodelat l’interior de la guarderia i s’han millorat els circuits infantils Kids Forest. A més, la zona de Planells tindrà un nou espai per aprendre a conduir minimotos de neu.

Emoció i adrenalina amb les noves activitats
Una de les grans novetats de la temporada és l’Snowtubbing by Doots al sector de Pas de la Casa. Amb 350 metres, es converteix en la pista de tubbing més llarga d’Europa i s’hi podrà assolir una velocitat de fins a 60 km/h. El circuit està format per nombrosos viratges i dos túnels que passen per sota de les pistes. Compta també amb il·luminació de forma que, juntament amb l’esquí nocturn, ampliarà l’oferta ludicoesportiva del poble del Pas de la Casa tant en les nits d’hivern com durant els mesos d’estiu.
Per la seva banda, la plataforma de Soldeu estrena la zona Space Gliss, amb la qual es dinamitzarà l’espai amb noves activitats: el Mini-Snake Gliss, els trineus i el tubbing, totes elles adreçades principalment al públic familiar.

Aprés-ski a L’Abarset
Les nits més gèlides s’escalfaran amb l’après-ski de L’Abarset, que torna amb l’energia de consolidar-se i superar l’èxit de l’hivern passat, en què més de 50.000 persones van passar pel nou espai. I ho fa amb novetats. Per una banda, s’inaugura el Velvedere Shot Bar, un nou concepte que oferirà els xarrups més originals, en col·laboració amb el partner Belvedere, que seran el complement perfecte a les copes i còctels de L’Abarset en un espai elegant i adequat per a l’ocasió. Així mateix, s’estrenarà L’Abarset The Club. Paral·lelament a les novetats, L’Abarset manté l’essència que va més enllà de l’après-ski, amb una magnífica proposta de restaurant bistronòmic, amb dinars i sopars, que fan de L’Abarset una aturada obligatòria dins l’experiència Grandvalira.

Primer festival Snowrow a Andorra
Del 30 de març al 2 d’abril Grandvalira acollirà la primera edició de l’Snowrow, un festival de música i esport organitzat conjuntament amb “elrow”, empresa organitzadora de macro festivals amb temàtiques originals. Aquest esdeveniment únic i innovador, organitzarà durant quatre dies un programa ple de música, espectacles immersius, pop ups, competicions i tot tipus de propostes dirigides tant a públic familiar durant el dia, com a públic adult per la nit, amb concerts de DJ internacionals, “secret parties” i altres propostes après-ski. Tindrà lloc a diferents espais dels sectors de Pas de la Casa i Grau Roig, i proposarà activitats cada jornada des de les 9 h del matí fins a les 12 h de la nit.

Gastronomia i experiències Premium
Les estacions han fet nous esforços per oferir noves propostes gastronòmiques, amb renovacions completes i tematització de terrasses. A Grandvalira, l’Snack bar 1960, al sector d’El Peretol, s’ha convertit en la vermuteria Bordes 1957, mentre que l’In The Snow Veuve Clicquot, la terrassa Petroni i el Racó de Solanelles han rebut múltiples millores. A més, la terrassa de Coll Blanc estrenarà una nova barra exterior San Miguel mentre que els restaurants Coma III i Pla de les Pedres han ampliat les terrasses San Miguel. Pel que fa a Arinsal, l’antic bar Obèlix, un dels restaurants més emblemàtics d’Arinsal, torna amb reformes i es passa a dir el Niu. A més, s’ha replantejat el restaurant situat a la terrassa de l’edifici Comallemple, que ara es dirà el Terroir, i el Xiri Snowbar, que es converteix en el Piccolo. Finalment, la reobertura de l’emblemàtic Restaurant la Coma és una de les novetats més importants pel que fa a la gastronomia d’Ordino Arcalís, amb una profunda renovació i una nova decoració elegant. El Restaurant Planells també porta canvis en la decoració i tindrà nous productes 100% ecològics.
Aquells qui vulguin un plus en exclusivitat i servei trobaran novetats en les experiències Premium. A Grandvalira, el Mountain Club Soldeu – El Tarter s’amplia i s’hi sumen els sectors Pas de la Casa – Grau Roig, on hi haurà el Mountain Club Pas de la Casa – Grau Roig. Ambdós, oferiran als seus membres una experiència exclusiva amb un servei personalitzat i moltes comoditats, com accés a les sales VIP de l’estació, als vestuaris i taquilles, o als aparcaments VIP i als seus carregadors elèctrics. A més, gaudiran d’accés prioritari a les jornades gastronòmiques de l’Snow Club Gourmet i del Gourmet Experience.

Competicions esportives
Pel que fa a les competicions, Grandvalira Resorts tornarà a ser escenari de les competicions nacionals i internacionals de més alt nivell:
• Finals de la Copa del Món d’esquí alpí (del 13 al 19 de març): per segona vegada, els sectors de Soldeu – El Tarter acolliran aquest esdeveniment, el més prestigiós i de més transcendència dins el món de l’esquí alpí després dels Jocs Olímpics i dels Campionats del Món. Durant una setmana, els 25 millors esquiadors i esquiadores del món en les disciplines d’eslàlom, eslàlom gegant, supergegant i descens es reuniran a Grandvalira convertint-la en l’epicentre mundial d’aquest esport.
• Copa del Món de Quilòmetre Llançat (del 28 al 30 de març): aquesta cita de l’esquí de velocitat serà novament la darrera del calendari de la disciplina, on els esportistes lluitaran per aconseguir els Globus de Cristall. Les proves tindran lloc a la pista Riberal KL de Grau Roig, que compta amb una longitud de 1.050 m i 200 m de desnivell.
• Copa del Món d’esquí de muntanya ISMF Comapedrosa Andorra (del 19 al 22 de gener): Arinsal acollirà les dues proves ja tradicionals: la Individual Race, que té l’objectiu d’assolir el pic més alt d’Andorra, i la Vertical Race. També es disputarà la modalitat Open en ambdues proves, que tindran el mateix recorregut que la Copa del Món, i seran vàlides per a la Park Piolets Copa Andorra i la Copa catalana d’esquí de muntanya.
• Freeride World Tour (entre el 4 i el 9 de febrer): per novè any consecutiu, Ordino Arcalís acull la tercera prova del Freeride World Tour, el circuit internacional més important d’aquesta modalitat on els riders es jugaran el pas a les següents fases.
• Freeride Junior Tour (4 i 5 de febrer, Ordino Arcalís).
• Jam Extrem Freeride World Qualifier (entre el 30 de març i el 2 d’abril, Ordino Arcalís).
• Trofeu Borrufa (del 16 al 19 de gener): Ordino Arcalís acollirà la 31a edició una de les competicions internacionals d’esquí alpí més importants per a joves d’entre 11 i 16 anys, l’oportunitat perfecta per veure en directe les futures estrelles de l’esquí.
• Andorra Skimo, la travessa dels refugis (4 i 5 de març, Grandvalira i Ordino Arcalís).

Per arrodonir totes aquestes novetats, us deixem el clip de vídeo de Grandvalira 2022-23, gaudiu-lo intensament 😉

 

 

Verified by ExactMetrics