La nova edició de l’Snow Club Gourmet a Soldeu El Tarter reunirà 6 estrelles Michelin

Més articles

L’alpinista Ferran Latorre, nou ambaixador del Centre Excursionista de Catalunya

El Centre Excursionista de Catalunya (CEC) ha establert una...

La Cerdanya acull amb èxit el Campionat de Catalunya de Rollerski

El Campionat de Catalunya de Rollerski Esprint disputat el...

A la venda els forfets de temporada hivern a les estacions de Ferrocarrils

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) posa a...

Compartir

Un total de 6 estrelles Michelin deixaran els temples gastronòmics dels seus guardonats restaurants per aterrar als fogons de les cuines dels sectors Soldeu El Tarter de Grandvalira en la 4a edició de l’Snow Club Gourmet. La proposta, sense precedents en cap estació d’esquí de la Península, preveu 6 jornades d’altíssim nivell culinari amb cèlebres xefs de cases com Disfrutar Barcelona, Les Cols (Olot), Miramar (Llançà), Nairod (Barcelona), Nado (La Corunya) i Teòric (Barcelona). Les sessions tindran lloc al llarg de la temporada de neu i estan obertes als 150 socis del club gurmet i al públic general. El calendari fixa sis moments gastronòmics que se celebraran, tant en horari diürn com nocturn, en els restaurants més emblemàtics de l’estació situats per sobre dels 2.000 metres d’altitud.

Espectacular imatge nocturna del nou espai gourmet a Soldeu
Grandvalira ENSISA eleva el seu compromís amb l’alta cuina i es posiciona com a resort d’esquí gastronòmic envoltat dels restauradors i de les firmes premium del moment que s’han anat incorporant al projecte en els últims quatre anys i han permès
iniciar un camí notori pel que fa la restauració a les pistes d’esquí i al país dels Pirineus.

Imatge del interior del nou espai Jean Leon

El projecte atansa a esquiadors i no esquiadors amb un tarannà gourmet a viure una experiència que, tant pot fusionar la cuina dels grans xefs de referència, com introduir figures promesa de la gastronomia que comencen a despuntar a les capitals. Ara bé,
ambdós propostes coincideixen sempre prenent com a base el producte com a màxima expressió.
‘Rusti’ del Nairod, imprescindible a Barcelona, als fogons del Wine & Meat Bar by Jean Leon

Flipeu amb aquestes delicatessen

La primera trobada d’enguany al nou espai de Jean Leon
La primera cita del calendari de l’Snow Club Gourmet s’ha celebrat aquest cap de setmana al sector Soldeu de Grandvalira amb l’assistència de 50 comensals i amb el xef David Rustarazo ‘Rusti’, que ha compartit cuina amb l’equip liderat pel director
d’operacions de restauració de l’estació, Xavi Solé i han gaudit d’una selecció d’ingredients de Colmado Singular de Francesc Collell al recent estrenat Wine & Meat Bar by Jean Leon, a 2.250 metres d’altitud.
‘Rusti’, capitaneja el restaurant Nairod de Barcelona, un establiment que va obrir les seves portes fa menys d’un any i que ja es troba entre les propostes culinàries imprescindibles de la ciutat comtal segons la crítica gastronòmica. Deixeble dels
reconeguts restaurants Coure i Gresca, Rustarazo de 37 anys, és un exemple d’elaboracions difícils de trobar amb un perfil que combina senzillesa en la tècnica amb una base tradicional. A Soldeu, va aterrar amb una proposta que casava la filosofia del
novell Nairod amb ingredients seleccionats de Colmado Singular. “Hem preparat un menú fresc i potser també força atrevit. Intentem no inventar res. No som de posar perquè sí, ni tampoc d’introduir molts ingredients. Soc dels que m’agrada que el
producte sigui bo independentment del seu origen”, ha explicat el xef. I entre les elaboracions per aquesta jornada nocturna hi va haver: Tempura d’alga nori, “crème fraiche”, caviar i salmó, porros confitats, crema d’ametlla i botarga, “rillettes” de
bonítol escabetxat, farcellet de col farcit de guatlla, cigrons i “migas”, calamarata de Benedetto Cavalieri amb llebre “à la royale”, arròs Acquerello amb llet i gelat de safrà caixmir i borratxo d’ametlla, crema de festuc scyaburu i gelat de cafè.
De la seva part, el propietari de Colmado Singular, Francesc Collell valorava l’oportunitat de poder mostrar la importància del producte en un menú. , ha explicat aquest rodamón que al seu rebost del ‘colmado’ del segle XXI només hi té lloc per a productes que marquen la diferència.Mare meva! quina tòfona!

Els membres del club viatgen al Piamonte, Itàlia
Per primera vegada, l’Snow Club Gourmet va sortir de l’entorn de l’estació d’esquí de Grandvalira i es va traslladar al Piamonte, Itàlia. Una vintena de membres del club es van desplaçar el passat mes de novembre a la localitat d’Alba, la capital mundial de la tòfona, per visitar aquest particular aliment de la casa Tartuflanghe. Paolo Montanaro, propietari d’aquesta firma italiana, que recol·lecta, comercialitza i s’ha especialitzat en la producció i derivats de la tòfona, va exercir d’ambaixador d’aquesta
edició especial del club gurmet, que tenia com a objectiu donar a conèixer de primera mà l’origen del producte i el seu entorn. De fet, tal i com ha matisat el director de restauració de Grandvalira ENSISA, Àlex Orúe, “la voluntat de l’organització és seguir
aproximant els clients a que coneguin al punt de partida de les marques, els productors i tot el procés autèntic de creació dels productes que formen part de l’Snow Club Gourmet”.

Properes jornades de l’Snow Club Gourmet
1 de febrer. El millor ou del món (Galo Celta). Primera neu i esmorzar a pistes i sopar amb aires gallecs amb Ivan Domínguez del restaurant Nado, La Corunya.
15 de febrer. Fina Puigdevall propietària de Les Cols (Olot), guardonat amb dues estrelles Michelin amb una proposta que homenatjarà el lideratge femení i l’esperit emprenedor de Madame Clicquot.
7 de març. Disfrutar Barcelona (2* Michelin) amb Caviaroli. Presència d’un dels 10 millors restaurants del món segons World’s 50 Best Restaurants. Proposta creativa amb autèntica destresa tècnica.
21 de març. Oriol Casals, xef del restaurant Teòric de Barcelona amb una proposta de Cal Tomàs, una experiència d’arrels familiars i respecte per la natura amb aliments saludables i saborosos.
4 d’abril. L’arrossada Miramar. El restaurant Miramar de Llançà (2* Michelin) es desplaça del mar a la muntanya amb una degustació sofisticada i avantguardista de costa i amb l’arròs Acquerello.

Verified by ExactMetrics