Snowboarder sobreviu a un allau als alps Suïssos

Snowboarder sobreviu a un allau als alps Suïssos

Cada hivern es produeixen accidents a la muntanya com a conseqüència de les allaus. A vegades, com es pot veure amb el protagonista del següent vídeo, només queda en un ensurt, però en d’altres les conseqüències poden ser fatals. Per exemple, durant l’hivern del 2016 (des del Gener fins al mes d’Abril) va haver-hi 67 víctimes als Alps com a conseqüència d’aquest fenomen.

Les allaus són els enemics més temuts pels que practiquen l’esquí alpí o l’snowboard fora pista. Disciplines como el freeride o l’esquí de muntanya (també anomenat esquí de travessa o “skimo”) estan a l’alça, i cada cop són més les persones que se senten atretes per la seva pràctica que acostuma a ser en terrenys verges i lluny de les modernes instal·lacions mecàniques de les estacions d’esquí.

Però per practicar aquestes modalitats calen uns coneixements bàsics sobre seguretat en muntanya i l’ús de dispositius com el DVA, pala i sonda, que no tothom utilitza. Al nostre territori tenim la sort de comptar amb diferents especialistes en allaus i seguretat en muntanya, com és el cas de l’ACNA (Associació per al Coneixement de la Neu i les Allaus), que realitzen cursos i xerrades amb l’objectiu de donar a conèixer tot allò que cal per poder-se moure amb seguretat per la muntanya a l’hivern.

Previous post
Vallnord rep més de 90.000 visitants durant la setmana de Carnestoltes
Next post
Les terrasses més cool del Pirineu: Moët Winter Lounge Baquèira
Back
SHARE

Snowboarder sobreviu a un allau als alps Suïssos