Què menjar quan fa molt fred

Més articles

L’Aran Hostel de Salardú tanca amb èxit la seva primera temporada d’hivern

Després de l’èxit de la temporada d’hivern superant les...

Rànquing 10 estacions dels Pirineus, forfets venuts temporada 23/24

Enllestida, per desgràcia, la temporada de neu a les...

Grandvalira Resorts, Balanç temporada de neu 23/24: superen els 2 milions dies esquí

La segona temporada d’hivern amb totes les estacions d’Andorra...

Balanç temporada de neu 23/24 a Masella: fregant els 300.000 esquiadors

Ahir diumenge 14 d’abril de 2024, Masella ha finalitzat...

Compartir

Ara que estem immersos en plena onada de fred, què és el que toca, farem un repàs dels millors aliments que ens poden ajudar a no quedar-nos congelats.

Escudella nyam-nyam

Sopes i brous
Venint de les festes de Nadal i encara amb l’escudella ben present a la nostra memòria, cal tenir present que un caldo o sopeta ben calenteta ens proporciona aquella sensació d’escalfar al moment el nostre cos. Els darrers anys s’ha posat de moda a moltes estacions d’esquí, que als punts de restauració serveixin tasses de caldo, doncs aprofitem-ho. Una idea top seria, dinar o sopar escudella i carn d’olla,no passareu pas fred no!

Infusions o cafè
Comparteixen amb les sopes i caldos l’efecte reconfortant immediat. Si triem les infusions o tes, les més recomanables són les que tenen una mica de picant, com les de gingebre. Pel que fa al cafè , l’estímul de la cafeïna ajuda a entrar en calor.

Llegums
L’hivern és el moment ideal per a gaudir dels llegums, una font d’energia més que destacable. Tant se val que siguin llenties, cigrons o la joia de la corona del Vallès, la mongeta del ganxet!

Arròs, pasta i patates
Els productes estrella de la família dels carbohidrats. S’accepta combinar-ho amb verdures per fer-ho més complet. Rissoto de bolets, tartiflette amb la ceba i la cansalada i el formatge reblochon, només de pensar les mil combinacions que podem fer amb aquest tres ingredients… umm nyam-nyam.

Festucs Americans, una font d'energia saludable
Els reis del mambo, els festucs

Fruits secs
Un clàssic dels productes que aporten més calories i amb l’avantatge que els podem portar a sobre i fer-ne ús quan estem esquiant. Cal destacar els festucs, són el top quan el que volem és protegir-nos del fred.

Làctics i xocolata
És molt recomanable en dies de molt fred la ingesta de productes làctics, tant formatge (millor curats) com en versió líquida, un got de llet calenta amb mel. El mateix aporta la xocolata, ja sigui en tauleta en petites dosis, així com la xocolata desfeta, que darrerament és molt habitual trobar a les estacions.

Alcohol
Doncs no. Contràriament al que molts pensen, l’alcohol no va gens bé pel fred. El seu efecte primerenc és de sensació de calor al dilatar els vasos sanguinis, però al cap de poc temps la temperatura interior del cos baixa i sentim més fred al cos.

 

Verified by ExactMetrics