Episodi 5 || Neu i allaus amb Montse Bacardit. Què és el vòrtex polar i com ens afecta?

Episodi 5 || Neu i allaus amb Montse Bacardit. Què és el vòrtex polar i com ens afecta?

Cada hivern es produeixen accidents relacionats amb les allaus. Malgrat que cada cop hi ha més informació disponible, encara són moltes les persones que realitzen activitats com l’esquí de muntanya, l’alpinisme o el freeride sense saber be bé els riscos als que s’exposen.

La Montse Bacardit, tècnica en neu i allaus del Centre de Predicció de Lauegi i sòcia i formadora de l’ACNA, ens parlarà dels riscos i de com poder fer front a una sortida de muntanya amb seguretat. (A partir del minut 4:10)

Fa dies que ho teníem pendent, i en aquest episodi, PER FI, l’Àlex ens parlarà del vòrtex polar i de com afecta a l’hivern. Com sempre, l’Àlex Van der Laan, també com s’autoanomena ell, el Yeti, ens comentarà la previsió meteorològica de les properes hores i del fred i les nevades que seguiran persistents uns dies més al llarg de tot el Pirineu, especialment a la vesaant Occidental. (A partir del minut 54)

Tot això, com sempre de la mà de Pep Pont i Josep Carrizo. Esperem que ho disfruteu. I us recordem que ens podeu fer arribar tots els vostres comentaris a podcast@laneu.cat.

No us ho perdeu. Ens podeu escoltar directament al següent enllaç, a Apple Podcasts o bé a Spotify.

Si vols col·laborar o participar en el proper programa escriu-nos un mail a podcast@laneu.cat o una nota de veu al WhatsApp del programa 623 04 25 09.

Pots escoltar el podcast a directament a través del següent enllaç sense descarregar-te cap app:

I també a Spotify i Apple Podcasts:

Previous post
Confirmat! el 14 desembre obren la temporada les estacions d'esquí catalanes
BPA Lauegi
Next post
El Centre de Predicció Lauegi presenta el nou BPA en 5 llengües i seguint els estàndards EAWS
Back
SHARE

Episodi 5 || Neu i allaus amb Montse Bacardit. Què és el vòrtex polar i com ens afecta?