Traspassa Lluís Breitfuss, vicepresident i director esportiu de la FCEH

Més articles

Com serà el juny 2023, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

El Pirineu de Lleida acull 8 festivals de senderisme

Els itineraris de natura, que tindran lloc entre els...

Ordino Arcalís inicia l’estiu 2023, obrint el Mirador Solar de Tristaina

Ordino Arcalís enceta la temporada d’estiu aquest dissabte...

Rànquing forfets venuts als Pirineus 2022-2023

Encara que ja fa dies que la temporada 2022-23...

Les 5 claus per a treure el màxim profit a la teva bicicleta aquest estiu

Després del parèntesi de l'hivern són moltes les persones...

Compartir

Lluís Breitfuss, ànima esportiva de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, ha traspassat a l’edat de 54 anys. Ha estat una figura cabdal pel desenvolupament dels esports d’hivern a Catalunya, i pioner en l’impuls i l’organització de Copes i Campionats del Món de diverses disciplines de neu al territori català.

El vicepresident i director esportiu de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i director tècnic dels programes d’Alt Rendiment Català de la institució, Lluís Breitfuss, ha traspassat a l’edat de 54 anys després conviure amb una llarga malaltia que l’ha acompanyat aquests darrers anys.

En Lluís era un amant de la competició, del món de la neu i la muntanya.

Lluís Breitfuss, nascut l’any 1969 a Barcelona, va cultivar la seva passió per la neu des d’una edat primerenca acompanyat pel seu pare, Hans Breitfuss, pioner en l’ensenyament de l’esquí alpí a Espanya. Des d’aleshores, el Lluís sempre ha estat relacionat amb les competicions d’esquí, primer com a corredor i després com a tècnic.

Breitfuss va formar part de l’equip estatal junior d’esquí alpí entre els anys 1985 i 1989. Un cop finalitzada aquesta etapa, es va titular com a entrenador i va iniciar la seva carrera com a entrenador estatal d’esquí fins a l’any 1991. Posteriorment, entre els anys 1995 i 1997 va ser entrenador dels equips nacionals d’Àustria, Nova Zelanda i Austràlia. L’any 1999 va assumir la responsabilitat dels cursos de formació d’entrenadors estatals fins a l’any 2004, i el 2003 va ser el cap d’entrenadors de l’equip estatal espanyol masculí als Campionats del Món d’Esquí Alpí a St. Moritz, Suïssa.

A partir de l’any 2004 va començar a treballar a l’estació d’esquí de La Molina, i des de l’any 2011 ocupà el càrrec de responsable de competicions i esdeveniments de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, sent el director i cap visible en l’organització de competicions d’escala internacional com Copes i Campionats del Món, i Copes d’Europa.

També des de l’any 2011 ha estat l’ànima esportiva de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, on ha ocupat els càrrecs de vicepresident, durant les presidències d’Oscar Cruz, Mònica Bosch i David Samper, de director esportiu i de director tècnic dels programes d’Alt Rendiment Català de les disciplines d’esquí alpí, esquí de fons, snowboard, patinatge artístic i patinatge de velocitat. A més a més, també va ocupar el càrrec de director esportiu de la Real Federación Española de Deportes de Invierno, entre els anys 2014 i 2018.

En record a Lluís Breitfuss, s’ha decidit batejar la pista Barcelona amb el nom de ‘Estadi Lluís Breitfuss’

L’any 2014 va ser reconegut amb la Reial Ordre del Mèrit Esportiu, atorgat pel Consejo Superior de Deportes (CSD), i el passat 22 d’abril va ser reconegut amb la Medalla al Mèrit Esportiu de la Real Federación Española de Deportes de Invierno.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), en honor a Lluís Breitfuss, ha decidit batejar la pista Barcelona amb el nom de ‘Estadi Lluís Breitfuss’ on sempre serà recordat en el seu entorn preferit, la muntanya.

Des de LaNeu.cat acompanyem a tota la família i amics del crac Lluís. ACS.