Saint Lary estrena aquest cap de setmana nous remuntadors

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

Aquest proper dissabte 28 de gener a les 10 del matí Saint-Lary inaugurarà els remuntadors de nova generació de Tourette i Merlans. L’operació ha significat una inversió de 25 milions d’euros i la demolició de cinc remuntadors amb les seves 38 pilones. El resultat és una estació de neu més moderna i atractiva, segura i sostenible; amb un recorregut més fluid i optimitzat, accessible tant a esquiadors com a vianants. La jornada inaugural comptarà, entre altres actes, amb l’original subhasta benèfica de les antigues cabines del telecabina de Portet.

3 moments claus
Dissabte que ve 28 de gener viu una jornada molt especial a Saint Lary, marcada per tres moments principals. A les 10.00 hores tindrà lloc la inauguració oficial del nou telecabina de Espiaube i del nou remuntador de Tourette. Els responsables de l’estació d’Alts Pirineus acudiran a l’arribada del telefèric en el Pla d’Adet per a visitar i veure arrencar els dos nous remuntadors.
El segon moment de la jornada, serà una original subhasta benèfica que tindrà lloc a les 15.00 hores en la Guinguette d’hiver (sota les carpes lgloo), en el Pla d’ Adet. Aquí tindrà lloc la subhasta benèfica de les antigues cabines de l’antic telecabina del Portet. Es tracta d’una acció solidària els beneficis de la qual es donaran a l’associació infantil Petits Princes, destinada a fer realitat els somnis de nens i adolescents que pateixen malalties greus. Aquesta activitat s’emmarca en l’operació Famille Plus, la muntanya solidària.

I la tercera, a les 4 de la tarda, després de gaudir de les increïbles pistes nevades de l’estació estrella, la festa t’espera en la pista de ball situada en el front de neu del Pla d’Adet. Comptarà amb l’actuació del cèlebre DJ, Laurent Wolf, animacions, sorpreses, baixades especials de torxes i focs artificials.

El nou telecabina de Espiaube
El telecabina de nova generació de Espiaube (1.596 – 2.321 m), que substitueix a l’antic telecabina de Portet, part de Espiaube i arriba al peu de Tourette. Compta amb 60 cabines, cadascuna amb capacitat per a 10 places; i, en una hora pot transportar fins a 2800 persones. Recorre una longitud horitzontal de 1.697 m a una velocitat de 6 m/s. A més, cada cabina disposa de l’espai suficient per a emmagatzemar els esquís durant el trajecte. Aquesta operació ha comportat el desmantellament de tres màquines obsoletes.

Característiques del nou telecabina de Espiaube
Capacitat: 10 places
Longitud horitzontal: 1.697 m
Caiguda vertical total: 724 m
Nombre de torres: 12
Altitud de l’estació de sortida: 1 597 m
Altitud de l’estació d’arribada: 2.321 m
Velocitat: 6 m/s
Nombre de vehicles: 60
Capacitat horària final: 2.800 pers/h

El nou telecadira de Tourette
En la part de la vall del Portet, també s’han desmantellat els remuntadors de Tourette i el de Merlans per a donar pas al nou telecadira desembragable de Tourette (2.029 – 2.321m), que uneix Els Merlans amb el peu de Tourette. El nou telecadira de sis places, 65 vehicles i nou torres, pot transportar fins a 2.800 persones en una hora. Recorre un trajecte de 1.351 metres, amb 292 metres de desnivell, a una velocitat de 6 m/s.

Característiques del nou telecadira desembragable de 6 places
Longitud horitzontal: 1 351 m
Caiguda vertical total: 292 m
Nombre de torres: 9
Altitud de l’estació de sortida: 2 029 m
Altitud de l’estació d’arribada: 2 321 m
Velocitat: 6 m/s
Nombre de vehicles: 65
Capacitat horària final: 2.800 pers/h

El major domini esquiable dels Pirineus
A 4.15 h de Barcelona, Saint Lary, l’estació d’esquí pionera dels Pirineus francesos no ha deixat d’evolucionar des de la seva creació en 1957. És el major domini esquiable i tota una insígnia dels Pirineus francesos, amb més de 100 km i 700 hectàrees que recorren 3 amplis sectors (Pla d’Adet, Espiaube i Le Vallon du Portet) que culminen a 2.515 metres d’altitud.

La seva àrea d’esquí compta amb 59 pistes i recorre dues reserves naturals, la reserva natural regional de Aulon i la reserva natural de Néouvielle, obertes tant a esquiadors com a vianants.

Els esquiadors experimentats a la recerca d’amplis espais oberts han convertit Saint-Lary en el seu espot de freeride i freerando. Les famílies quedaran encantades amb les divertides zones i les originals activitats per a compartir. Els freestylers poden competir en un dels parcs de neu més famosos dels Pirineus. En resum, un immens parc infantil al qual es pot accedir fàcil i ràpidament des de l’emblemàtic poble gràcies al telefèric dempeus Lumiére o al telefèric del Village.

Característiques de Saint-Lary
Estació situada entre 1.650-2.515 m d’altitud
Més de 100 km de pistes
59 pistes
335 canons de neu
23 remuntis

Preus del forfet diari
49 € (adult 19-74 anys)
43 € (jove 5-17 anys, estudiant 18-29 anys, sènior 65-7 4 anys)

Verified by ExactMetrics