Quina roba has de posar-te si vas a la neu

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

La pregunta que molta gent és fa quan prepara una o més jornades a la neu, sol ser aquesta: com carai hem vesteixo? Independentment de les modes, si que podem donar les pautes de com vestir-nos per gaudir d’un dia a la neu.

Hem de ser conscients que l’entorn condiciona i molt, estem a una altitud de com a mínim 1600 metres i als punts més alts de les estacions podem arribar als 2.600 metres, aquest fet implica unes condicions climatològiques força extremes en tots els sentits.

Hem comptat amb l’ajuda d’un expert en la matèria, Jordi Marquès de l’agència Shixing i que des de fa uns anys és el la cara visible d’una de les marques de més qualitat en el sector, Helly Hansen. Una empresa fundada a Noruega el 1877, i que en l’actualitat segueix desenvolupant peces professionals que ajuden als seus usuaris a mantenir-se en perfectes condicions en ambients extrems. Gràcies a l’experiència adquirida en viure i treballar als entorns més durs del món, Helly Hansen és líder en peces tècniques de navegació i esquí d’alt rendiment, així com en roba de treball de primera qualitat.

Popularment sempre s’ha dit, que a la muntanya, cal vestir com una ceba, és a dir per capes. I res més encertat. En concret seran 3 capes les que necessitem per gaudir de l’esquí o snow a pistes.

Primera capa, en aquest cas per a dona, podem triar teixit normal o afegint llana merino si volem més calor.

Primera capa

És la capa que té contacte directe amb la pell, i per tant molt millor que sigui lliure de costures i disposar d’una suavitat extrema, la seva funció principal és mantenir l’escalfor del nostre cos , la segona qualitat és expulsar fora del teixit la suor i/o humitat que el cos genera amb la pràctica de l’esport. Aquí fem un incís, en el cas que sigueu fredolics a les cames, és vital una primera capa coneguda com a malles tèrmiques, ja que en el cas de les cames només disposem de primera capa i directament passem a la tercera, que serien els pantalons d’esquí.

Segona capa

Segona capa

Aqui la roba estrella serà el clàssic folre polar, però amb teixits tecnològicament avançats. Per que del que es tracta és de retenir la calor corporal, mitjançant un teixit més gruixut però alhora permeten com deiem a la primera capa, que faci fàcil l’evacuació de la humitat i suor del cos i que no ens quedem xops o humits.

I la tercera! l’anorak clàssic

Tercera capa

Es la capa externa, la capa final, la darrera que ens posem, el clàssic anorak.Tècnicament és la més complexe, ja que ha de complir més funcions. Per una banda ser prou aillant i repelent dels factors que són habituals a muntanya, el fred, el vent i la neu i/o pluja. Ha de ser prou resistent a temperatures baixes, vents forts i precipitacions de neu o pluja. I per si fos poc, alhora ha de tenir un teixit ( de fet és una membrana) que permeti seguir el procès iniciat des de la primera capa, donar sortida a l’humitat o suor que genera l’activitat esportiva, per tal que el nostre cos sempre estigui sec i calent.

 

Verified by ExactMetrics