Primera e històrica victoria de Quim Salarich al eslàlom de la Copa d’Europa

Related

Head número al campionat del món d’esquí 2023

Els atletes HEAD, els World Cup Rebels anoten una...

Aramón inicia els tràmits per l’unió Formigal amb Astún

Formigal,s,a, societat del Grup Aramón, ha iniciat els tràmits...

Les claus de l’èxit de les Finals Copa del Món a Grandvalira

En plena ressaca després de les jornades viscudes a...

Compartir

Quim Salarich (FCEH-LMCE) ha aconseguit la seva primera victòria en la Copa d’Europa en l’eslàlom de Levi (Finlàndia) demostrant així que és un autèntic especialista i que està acabant la temporada en un bon estat de forma preparant ja la següent i exigent campanya de Copes del Món. L’esportista català ha brillat amb llum pròpia per a adjudicar-se aquesta prova en la qual hi havia noms destacats habituals de la Copa del Món com Tanguy Nef (SUI), Sandro Simonet (SUI), Marc Digruber (FRA) o el basc Juan del Campo.

El corredor de l’equip Rossignol ha realitzat una sensacional primera màniga col·locant-se en la primera posició amb un registre de 52.11 traient al seu més immediat competidor, el suís Tanguy Nef a +0.45. Altres grans noms com Sandro Simonet s’han quedat a +0.64 de Salarich, en quarta posició i el basc Juan del Campo ha conclòs la primera baixada lluny del cap en 14a plaça a +1.40 de Salarich.
En la segona màniga el català comptava amb una gran diferència que havia d’administrar de manera intel·ligent per a aconseguir la seva primera victòria en una Copa d’Euro d’SL. El seu major rival en aquesta instància, el suís Nef, va fer els deures i es va col·locar primer provisionalment però Salarich encara faltava per baixar i demostrar el gen guanyador que té i que és un autèntic especialista en aquestes fases. L’esquiador de *Rossignol no es va posar nerviós i va baixar de manera sòlida fins baix arribant a línia de meta primer i confirmant així una victòria històrica per a ell. Va aconseguir superar a l’helvètic per +0.17 en el còmput global en un podium que va completar Halvor Hilde Gunleiksrud (NOR) a +0.45, que és l’actual líder de la Copa d’Europa.

En arribar a la meta, Salarich ha manifestat que “estic molt content amb la meva primera victòria en Copa d’Europa després de 4 podiums. He estat agressiu en la primera manga i en la segona he baixat d’una forma més intel·ligent per a conservar l’avantatge. Molt feliç pel resultat i ara per les finals d’SL de Copa d’Europa del 14 de març a Narvik (Noruega)”.

Amb aquesta victòria, Salarich se situa en 6è lloc en la classificació de l’especialitat d’Eslàlom de la Copa d’Europa amb un total de 270 punts. L’actual líder d’aquesta Copa d’Europa és el noruec Halvor Hilde Gunleiksrud (NOR) amb 397 punts.