Presentades les normes d’esquí de muntanya a les àrees esquiables de les estacions andorranes

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

Ski Andorra, juntament amb la FAM (Federació Andorrana de Muntanyisme) ha presentat aquest dimarts al matí les normes d’esquí de muntanya a les àrees esquiables de les estacions d’esquí.
L’objectiu és donar a conèixer les normes que els esquiadors han de seguir, ja que la pràctica de l’esquí de muntanya a les àrees esquiables pot generar riscos i conflictes si no es practica d’una manera conscient, prudent i ordenada. L’acte ha estat presidit pel president d’Ski Andorra, Joan Viladomat, pel president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Jaume Esteve, pel director de Vallnord – Ordino Arcalís, Xabier Ajona i pel director tècnic d’ENSISA, Enric Barbier.

skimo2
Els responsables i tècnics de les estacions han decidit treballar conjuntament en l’elaboració d’aquestes normes, que tenen com a objectiu la regulació de l’esquí de muntanya a les àrees esquiables. Aquesta normativa contempla unes normes bàsiques, així com uns horaris i zones dins les estacions. Viladomat ha dit que fa temps que es mantenen converses entre tots els implicats i que s’ha volgut posar en pràctica aquest any, com a prova pilot, per tal de veure la seva evolució i acceptació. I és que en aquest sentit, el president d’Ski Andorra ha reconegut que és un moment molt important perquè hi ha molts usuaris a les pistes. També Esteve ha explicat que amb les normes s’ha volgut anar més lluny i fer un pas més en la regulació de l’esquí de muntanya. A més, ha reconegut que Andorra està molt avançada en el tema, amb la creació dels circuits marcats a les estacions.

Els mapes de les rutes, comunicat i regulació estan disponibles clicant aquest enllaç.

Verified by ExactMetrics