Preparació física per a l’esquí alpí: aspectes claus

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

Durant les setmanes vinents, l’equip d’entrenadors personals de Training Park parlarà sobre la preparació física en els diferents esports de neu.

Aquesta setmana la dedicarem a descriure els aspectes claus de la preparació per a l’esquí alpí. És conegut per tots que la demanda de nivells de força-resistència a la musculatura del tren inferior, donada la llarga durada en el descens d’una muntanya amb una forta pendent. Per a fer front a aquesta situació, haurem de treballar amb exercicis isomètrics de durada prolongada, on la flexió de genoll sempre hi sigui present (variant l’angle en funció de la càrrega).

També és important, donada la incertesa del terreny, el treball de propiocepció que ajudarà a les nostres articulacions a estar preparades per a qualsevol estímul extern i espontani que pugui pertorbar el nostre descens (canvis en la densitat de neu, pedres, arbres o altres obstacles).

Un altre aspecte important és el reforçament del CORE, ja que serà el nostre eix a través del que traçar els nostres moviments, i si aquest està dèbil, res del que en pugui derivar funcionarà correctament. Són els fonaments del nostre edifici!

Per a treballar-lo també ho farem a través de contraccions isomètriques, afegint de tant en tant petites rotacions sobre el nostre eix transversal (reforçament dels oblics), que seran el punt de partida dels nostres girs durant el descens.

En definitiva, podríem concloure que una bona preparació física per a l’esquí alpí hauria d’incloure els següents punts:

Treball isomètric i prolongat de: quàdriceps, isquio-surals, adductors, glutis i psoes-ilíac. (podem afegir situacions d’incertesa com veurem a l’exemple).

Treball de propiocepció de les articulacions inferiors (sobre BOSU, TOGU o materials inestables)

Entrenament de la força isomètrica de CORE com a una unitat muscular a través de planxes i derivats.

Treball de la rotació de tronc (oblic major i menor) amb pocs graus de rotació i combinant isomètric-rotació explosiva-isomètric.

Si voleu seguir millorant la vostra preparació física per gaudir amb més seguretat i més diversió de l’esquí alpí o l’snowboard, a Training Park Granollers us proposem plans de treball fets a mida o inclús amb petits grups de treball perquè assolim plegats els objectius marcats. Ets un autèntic warrior?

Verified by ExactMetrics