Pren cos l’ampliació del domini esquiable a Grandvalira

Related

Head número al campionat del món d’esquí 2023

Els atletes HEAD, els World Cup Rebels anoten una...

Aramón inicia els tràmits per l’unió Formigal amb Astún

Formigal,s,a, societat del Grup Aramón, ha iniciat els tràmits...

Les claus de l’èxit de les Finals Copa del Món a Grandvalira

En plena ressaca després de les jornades viscudes a...

Compartir

L’ampliació del domini més gran del Pirineu a Grandvalira, sembla que pren cos. El nou sector de pistes es situaria al sector de Pas de la Casa. Tal informa el digital andorrà Altaveu, arran de les negociacions per prolongar la cessió a Saetde, que és la societat que gestiona els sectors de Pas de la Casa i Grau Roig, en la proposta s’inclou la sol·licitud de poder fer pistes d’esquí al sector del Pic de Maià.

Aquesta ampliació del domini pel vessant del Pic de Maià (hi ha una antena que és veu tant bon punt passem frontera francesa-andorrana, no confoneu amb l’antena situada al mig del sector Pas de la Casa que pertany a Sud Radio), això incrementaria els quilòmetres de pistes del domini andorrà d’una manera important. En el mateix projecte, Saetde es desvincularia del sector de Pessons que es podria transformar en un parc natural.

Des de la cadira de Costa Rodona podem apreciar el lloc del futur sector

El Pic de Maià es troba situada al vessant del Port d’Envalira, per fer-ho més entenedors, està situat a la banda dreta del Refugi del Port d’Envalira pujant per la carretera que ens porta a Soldeu. Probablement, hi hauria un accés que seria un pont “esquiable” sobre la carretera del Port d’Envalira que connectaria el nou sector amb les instal·lacions del Pas de la Casa.

Una altra imatge des del Pas de la Casa

Així i tot, cal dir que el procés iniciat, encara li queden moltes fases i la proposta va per llarg, i encara que ja xalem de ganes per veure’l i òbviament esquiar-hi, en cap cas es materialitzaria abans d’una o dues temporades.