Ordino Arcalís fa balanç de la temporada: +11% d’esquiadors i frega els 200.000 dies d’esquí

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

L’estació d’Ordino Arcalís ha tancat la temporada d’hivern aquest diumenge 28 d’abril, amb els millors resultats dels últims anys. En concret, l’ocupació ha experimentat un increment de l’11%, arribant als 199.000 dies d’esquí. Aquest fet, combinat amb un augment del consum mitjà per esquiador del 12%, ha fet créixer la recaptació per caixa de l’estació en un 25%. Dins d’aquest augment del consum per client, la venda directa de forfets Ordino Arcalís ha estat la protagonista, amb un increment del 35%. En aquest sentit, també és destacable la millora de les xifres de Restauració i d’Escola, amb uns increments del 25% i el 15%, respectivament.

El balanç global és més que satisfactori, i s’atribueixen aquestes xifres a les tasques dutes a terme per tots els departaments al llarg la temporada: l’objectiu sempre ha estat garantir un dels millors productes dels Pirineus. D’aquesta manera, s’ha tret el màxim rendiment a les inversions realitzades durant el passat estiu, permetent l’obertura del sector de l’Abarsetar des de principi de temporada amb la nova línia de canons a la pista Les Canals i garantint l’accés al sector de La Coma amb el nou Telecabina Tristaina. Aquestes inversions s’han pogut dur a terme gràcies a l’entrada de Saetde a l’accionariat de Secnoa, que es va materialitzar la passada primavera. El bon temps, amb molts dies de sol i una oferta de restauració cada cop més reconeguda, han estat altres factors clau en l’assoliment del resultat final.

L’estació d’Ordino Arcalís va obrir la temporada el passat 29 de novembre i ha tancat el diumenge 28 d’abril, després de 151 dies, tot i que les condicions meteorològiques han obligat a tancar durant tres dies per vent. L’estació s’ha mantingut pràcticament tot el període amb un percentatge d’entre el 85% i el 100% de pistes obertes.

Així estava Arcalís el darrer dia de la temporada oberta 28ABR

La temporada ha estat marcada per les jornades anticiclòniques amb cicles de nevades que han anat consolidant el gruix de neu. Des de finals de gener, el gruix de neu mai ha baixat en la cota alta dels 200 cm, i s’ha mantingut per sobre dels 100 cm a la base de l’estació. D’aquesta manera, l’ocupació ha anat creixent al mateix ritme que s’han produït les nevades. Un altre fet que ha afavorit aquest creixement ha estat el bon estat dels accessos durant tota la temporada, així com la gran acceptació del servei exclusiu de transport per a clients, posat en marxa ja la campanya anterior.

Les bones temperatures i l’estat de les pistes han propiciat que molts esquiadors hagin triat Ordino Arcalís com a destinació, sabent que l’estació ofereix garantia de neu. Així, es confirma una vegada més que Ordino Arcalís és un valor segur en temporades d’escassetat de neu als Pirineus.

Telecabina Tristaina

El telecabina Tristaina, que es va inaugurar el 22 de desembre, ha estat un dels pilars del creixement de l’estació. Els clients han apreciat el seu servei, ja que diversifica la sortida a la base de l’estació i dóna un impuls a l’àrea de la Coma. La valoració que se’n fa des de l’estació és molt positiva, ja que ha permès que molts esquiadors debutants i vianants hagin descobert una zona fins ara inaccessible per ells. Actualment l’accés a la Coma és molt més ràpid i confortable, perquè el trajecte es fa en només 5 minuts, còmodament assegut dins d’una cabina amb unes vistes panoràmiques úniques. Els esquiadors es reparteixen de manera més àgil per l’estació i els principiants i famílies han descobert aquest lloc, que en el futur està cridat a consolidar-se com a pol d’atracció turístic, si bé ja era un punt clau de l’estació d’esquí.

Escola d’esquí

Paral·lelament al creixement de l’ocupació ha crescut l’activitat a l’Escola d’esquí i d’snowboard d’Ordino Arcalís. El nombre de classes particulars ha crescut al mateix ritme que les col·lectives. En aquest cas l’increment ha estat del 15%.

Meteo – Estat de la neu

L’estació ha acumulat més de 600 cm de neu a la cota 2.550 m. Tot i que la temporada ha estat dominada per un gran anticicló, les nevades intermitents que s’han registrat han estat suficients per garantir la bona qualitat i quantitat al llarg dels més de 5 mesos que l’estació ha estat oberta. D’aquesta manera, el sol i les temperatures agradables, han estat un aliat per a l’estació.

Restauració

Pel que fa a l’àrea de restauració, les millores a la Borda de la Coma, les noves propostes gastronòmiques i l’impuls de les activitats nocturnes han estat fonamentals. Enguany, a més s’ha obert una nova cerveseria a la Coma, proposta que ha permès gaudir d’una terrassa més a l’estació. La bonança meteorològica i el telecabina Tristaina han afavorit que moltes persones, a part d’esquiadors, hagin visitat la Coma, i hagin acabat descobrint la restauració de l’estació.

Els tradicionals sopars dels dies de lluna plena i caps de setmana de La Borda de La Coma, als que s’accedeix amb trineu gegant i vehicle oruga, s’han vist complementats amb una nova experiència: el Refugi de les Portelles, el restaurant més alt del país, situat al cap de la Coma a més 2.500m, de capacitat molt reduïda, però que ofereix més exclusivitat.

L’estació posa en marxa tota la maquinària per a la temporada a l’estiu. Durant els pròxims dies s’obrirà la carretera d’accés a la Coma, treballs que han començat aquest dilluns mateix, i la Federació Andorrana d’Esquí farà entrenaments fins al 10 de maig a la pista Les Canals. L’estació treballa cada dia la pista i obre un teleesquí per a facilitar els entrenaments dels esquiadors.

Verified by ExactMetrics