Masella va tancar ahir 1 Maig, una temporada històrica: +500.000 esquiadors

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

Aquest dimarts, dia 1 de maig, Masella ha tancat la temporada 2017-18 d’esquí als Pirineus. I és que l’estació de la Cerdanya ha sigut la darrera en tancar les seves instal·lacions de tota la serralada pirinenca.

La temporada 2017-18, en què l’estació ha celebrat els seus 50 anys, ha sigut excepcionalment bona. Les nevades abundants i, sobretot, una afluència d’esquiadors rècord ens permet qualificar la temporada d’històrica. La neu abundant i la moderna xarxa de neu produïda, una temporada més, ens ha permès oferir la
temporada d’esquí més llarga dels Pirineus.

UNA TEMPORADA MARCADA PER NEVADES MOLT ABUNDANTS
La temporada va començar molt aviat, el 10 de novembre, gràcies als freds primerencs de la tardor. Aquestes baixes temperatures van permetre treure el màxim rendiment de la moderna xarxa de neu optimitzant al màxim les primeres finestres de fred per innivar les pistes. Amb el canvi de l’any la inèrcia de la sequera de precipitacions dels darrers mesos es va acabar. De fet, el gener i especialment el febrer, el març i l’abril han sigut mesos de nevades abundants a tot el Pirineu. En el cas de Masella les nevades de l’hivern han estat per sobre de la mitjana
climàtica. I, en particular, hi hagut molts episodis de neu molt destacats:
5 de febrer: +1 m en 24 h al Pla de Masella-1600 m (excepcional per la intensitat) 11 d’abril: +1 m en 72 h a la Tosa. Gruixos importants acumulats durant tota la temporada ens han permès arribar a 1 de maig amb bones condicions. De fet, a les cotes altes encara hi ha congestes amb més de 2 metres de gruix, que són una bona reserva d’aigua per
l’estiu. I, a més, s’ha arribat fins a final de temporada poden salvar els 935 m de desnivell poden esquiar fins a la base de l’estació, a la cota 1600 m.

AFLUÈNCIA D’ESQUIADORS HISTÒRICA
Més de 500.000 esquiadors han gaudit de la temporada a Masella. És la xifra d’afluència més important dels 50 anys de l’estació. Aquesta xifra inclou els 28.000 esquiadors que han gaudit de l’Esquí Nocturn, una oferta ara ja més que
consolidada i en la que s’ha pogut esquiar tots els dijous, dissabtes i alguns festius des de desembre fins el març.
Aquest resultat excel·lent representa un increment del 18% en relació a la temporada 2016-17, que ja va ser molt bona. I un increment del 46% en relació a la temporada 2015-16 en què la neu natural no va ser tan generosa. La 2a temporada, dels 50 anys de Masella, amb més afluència va ser la 2008-09, amb 437.000 esquiadors.

La gran afluència d’enguany és fruit de les constants inversions per oferir la millor experiència d’esquí: amb millores a les instal·lacions per garantir la neu, amb una moderna xarxa de remuntadors, amb un esforç notable per oferir els millors serveis a peu de pista i amb una oferta de productes comercials ben diversificats per adaptar-se al màxim nombre de col·lectius. I, indubtablement, la gran afluència de la temporada també es beneficiaria de la neu abundant al llarg de tota la temporada. Des de Masella son conscients de l’efecte crida que tenen els hiverns marcats pel fred i la neu abundant que es tradueixen sempre amb molts esquiadors a pistes.

LA TEMPORADA D’ESQUÍ MÉS LLARGA

El dia d’inici de la temporada va ser el 10 de novembre de 2017, d’aquesta manera Masella va ser la primera estació en obrir de tota la Península Ibèrica i els Pirineus. La data de tancament ha sigut el dimarts, dia 1 de maig de 2018, d’aquesta manera Masella ha sigut la darrera estació en tancar de tots els Pirineus. La temporada ha tingut un total de 173 dies d’esquí ininterromputs, amb una llargada notable només superada per la temporada 2008-09 amb 184 dies d’esquí.

Un any més hem ofert la temporada més llarga dels Pirineus, que sempre treballem per oferir-la amb els següents objectius:

Des del punt de vista comercial:

-Fidelitzar els clients habituals de l’estació, que amb l’abonament de Masella se’ls ofereix el nombre màxim de dies d’esquí.

-Oferir la possibilitat d’esquiar a l’inici de temporada i a finals de temporada, quan la majoria d’estacions d’esquí dels Pirineus estan tancades. I tot plegat a 1 h 45 min de Barcelona.

Des del punt de vista social:

-Generar riquesa a la comarca amb el màxim nombre de setmanes a l’any d’esquí. De forma directa (a través ’hotels, restauració, escoles, d’esquí, botigues del sector, etc.) i indirecta (a través dels proveïdors de la comarca, i tot el sector serveis beneficiari del turisme de neu).
-Generar ocupació durant el màxim nombre de dies a l’any.

ESDEVENIMENT DIFERENCIAL
Aquest any han celebrat múltiples curses i esdeveniments, el dia 3 de febrer va ser molt especial, ja que es fa fer un esdeveniment molt diferenciat amb la celebració dels 50 anys de Masella. Una baixada de torxes multitudinària amb 3000 participants, música en directe i un espectacular castell de focs artificials van posar la nota diferencial d’una temporada històrica.

LA TEMPORADA EN XIFRES
Número d’esquiadors: +500.000 (representa un increment del 18% en relació a la temporada 2016-17).
Inclou els 28.000 esquiadors que han practicat l’Esquí Nocturn.
Data d’obertura: 10 de novembre de 2017
Data de tancament: 1 de maig de 2018
Número de dies d’esquí: 173, és a dir gairebé 6 mesos.
Número de nits d’Esquí Nocturn: 26

Verified by ExactMetrics