Masella tanca la temporada amb un balanç impressionant +400.000 esquiadors

Related

Quina roba has de posar-te si vas a la neu

La pregunta que molta gent és fa quan prepara...

Avui obre temporada 22-23 Arcalís, demà Masella

Ordino Arcalís avança l’obertura de pistes avui dijous 1...

Baqueira Beret estrena temporada el proper dissabte 26 de novembre

Tal com ho ha avançat aquest migdia el director...

Les novetats a Grandvalira Resorts per a la temporada 2022-23

Grandvalira Resorts Andorra ha presentat aquest matí les novetats...

Aymar Navarro participarà al Freeride World Tour23

El Freeride World Tour anuncia que el llegendari esquiador...

Compartir

Ahir dilluns, dia 1 de maig de 2017 Masella ha posat punt i final de la temporada d’esquí 2016-17 al Sud d’Europa. I és que l’estació de la Cerdanya ha sigut la darrera en tancar les instal·lacions dels Pirineus, així com també d’Espanya.

LA TEMPORADA D’ESQUÍ MÉS LLARGA

Aquest 2016-17 Masella ha obert un total de 159 dies d’esquí, des de l’obertura el dia 24 de novembre de 2016 fins el tancament, el dia 1 de maig de 2017. En aquesta xifra global cal sumar-hi un total de 28 nits d’Esquí Nocturn. Amb l’obertura durant la segona quinzena de novembre i aquesta data de tancament tant avançada ha permès, una vegada més, oferir la temporada més llarga dels Pirineus.

 

Aquesta temporada les nevades han sigut abundants. Les dues estacions de l’any amb més precipitació han sigut la tardor i l’hivern. En canvi l’inici de la primavera, tradicionalment amb molta neu al Pirineu Oriental, les nevades han sigut més escasses. No obstant això, els gruixos de neu importants acumulats durant l’hivern han permès disposar d’una bona reserva de neu a cotes altes i obrir les instal·lacions en condicions òptimes per a la pràctica de l’esquí fins el dia 1 de maig.

Aquesta temporada, des del punt de vista meteorològic, han coincidit les nevades més abundants i regulars durant els mesos amb més afluència d’esquiadors. En aquest sentit la temporada 2016-17 a Masella, així com a la resta del Pirineu Oriental, ha sigut excepcionalment bona.

1demaig2017
Com sempre a Masella son els darrers en tancar temporada.

EXCEL·LENT AFLUÈNCIA D’ESQUIADORS

La neu abundant i regular durant els mesos clau i la temporada llarga ha permès signar un balança de temporada excel·lent. Durant els 159 dies d’esquí d’obertura han passat per Masella +400.000 esquiadors. En aquesta xifra excel·lent cal sumar-hi els 30.000 esquiadors que han practicat l’Esquí Nocturn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ESDEVENIMENTS DE REFERÈNCIA

Enguany l’estació ha apostat fort per esdeveniments esportius molt diferenciats. Aquesta temporada, a la ja tradicional Salomon Quest Challenge i a les curses Familiar, d’Abonaments de Temporada, nocturnes, socials dels clubs, de calendari de la FCEH etc. Masella ha apostat per organitzar, d’una banda, la Head 12 h de Masella i, de l’altra, pel Trinxat d’Or.

La Head 12 h de Masella és una prova de resistència d’esquí alpí en un descens continu per una pista. La primera edició ha tingut molt bona acollida amb una participació d’esquiadors molts diversos, des d’esquiadors de clubs d’esquí fins a grups d’amics i famílies. Aquesta prova ha tingut una acceptació excel·lent i Masella, així com la resta d’organitzadors, ja pensen en la segona edició d’aquest esdeveniment.

El Trinxat d’Or és una prova d’esquí alpí, en diferents modalitats, oberta a esquiadors des de les categories U6 fins a la U16; és a dir per uns participants que formen la pedrera dels futurs campions. Els gairebé 500 participants, vinguts d’arreu dels Pirineus, també fan pensar ja en una segona edició gràcies a la seva bona acceptació.

A més a més, aquest any la cursa del Cargol de Neu del CANM-Cerdanya, en la seva 24 a edició, s’han lliurat trofeus especials en els quatre guanyadors absoluts de la prova en memòria de Josep M Bosch Aymerich, cofundador de l’estació d’esquí de Masella.

Nocturn apres ski

2017-2018, LA TEMPORADA DELS 50 ANYS DE MASELLA

A partir d’ara l’staff de l’estació ja es prepara per planificar la temporada vinent, que serà molt especial i és que Masella celebrarà 50 anys. Les novetats per l’any vinent i la celebració d’aquest aniversari tan especial motiven encara més a la gent de l’estació ceretana per tal de continuar essent una estació de referència.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

LA TEMPORADA 2016-2017 EN XIFRES

Data d’obertura: 24 de novembre de 2016

Data d’obertura: 1 de maig de 2017

Número de dies d’esquí: 159

Número de nits d’Esquí Nocturn: 25

Número d’esquiadors: +400.000, que representa un increment del 20% en relació a la temporada 2015-16

Número d’Abonaments de Temporada en diferents modalitats: +6.000

Número d’esquiadors d’Esquí Nocturn: 30.000

Número de curses: 28

Número d’esdeveniments: 11

Núm. passatgers en el telecadira desembragable TGV de 6 places: 800.000 esquiadors

Neu total acumulada: 306 cm, a Cap del Bosc-2150 m

Temperatura mínima absoluta de la temporada a La Tosa (2478 m alt. ): -19,00ºC

Temperatura mínima absoluta de la temporada a Cap del Bosc (2150 m alt.): -15,80ºC

Temperatura mínima absoluta de la temporada a Pla de Masella (1600 m alt.): -11,60ºC