Les novetats de la temporada 18/19 a Baqueira Beret

Més articles

L’Aran Hostel de Salardú tanca amb èxit la seva primera temporada d’hivern

Després de l’èxit de la temporada d’hivern superant les...

Rànquing 10 estacions dels Pirineus, forfets venuts temporada 23/24

Enllestida, per desgràcia, la temporada de neu a les...

Grandvalira Resorts, Balanç temporada de neu 23/24: superen els 2 milions dies esquí

La segona temporada d’hivern amb totes les estacions d’Andorra...

Balanç temporada de neu 23/24 a Masella: fregant els 300.000 esquiadors

Ahir diumenge 14 d’abril de 2024, Masella ha finalitzat...

Compartir

Els esquiadors i snowboarders que visitin Baqueira Beret aquesta temporada gaudiran de la nova àrea amb el nom de Baciver que suma una “B” més als sectors clàssics de Baqueira, Beret i Bonaigua. L’estació de la Val d’Aran i les Valls d’Àneu ascendeix amb aquesta ampliació a 2.273 Ha de terreny esquiable.

La cota màxima serà a partir d’ara a 2.610m del Cap de Baciver i el desnivell també ha augmentat aconseguint els 1.100m. Això és a causa de la instal·lació del telesquí del mateix nom amb el qual s’augmenten també els quilòmetres esquiables a 165 (contant 5 km d’itineraris fora-pista) i s’eleva el número de pistes abalisades a 111.

 

Nou remuntador i àrea Baciver

La mítica muntanya que presideix de manera imponent Beret i Orri, el Tuc de Baciver, mereixi donar nom a la nova àrea que serà esquiable en part de la seva cara Est, destinada a experts a partir d’aquesta temporada. Amb el telesquí Baciver l’estació guanya també 100 m de desnivell arribant al seu punt més alt als 2.610m del Cap de Baciver i per tant oferint uns descensos de més de 1.100m fins a la base a Baqueira 1500. La longitud del remuntador és de 1,7 km en els quals supera 400m de desnivell durant el trajecte que ofereix unes vistes úniques de la Cara Nord.
Cinc pistes noves
De les cinc pistes noves, totes elles vermelles i per tant de dificultat, destaca la que porta el nom clau de “Baciver” ja que té 405 m de desnivell, una longitud que supera els 2 km i una pendent mitjana del 19%. També mereixen especial esment la més pendent amb un 21% que és “Ta Tq Baciver” i la més fàcil del conjunt “Estanholes” que compta amb 150 m de desnivell, el seu pendent mitjà serà el més suau. Els altres dos traçats que completen l’oferta en aquesta zona són “Orqueta” i “Roca Blanca”.

Funpark a Beret
Pel que fa a Beret, s’ha inclòs com a nova pista el FunPark estrenat a mitjans de la passada temporada a l’àrea de Beret i que discorre paral·lel a la pista de Clot der Os. Els més petits (i no tan petits) podran descobrir un traçat de 1.750 m de longitud de pista blava amb molts elements per a la diversió. El recorregut alterna les flors gegants i les reproduccions d’animals autòctons dels Pirineus, alguns dels quals emeten els seus sons pel que més d’un es porta una sorpresa. Diversió assegurada!

Preparació de pistes
Per a la preparació de pistes s’han adquirit dos màquines d’última generació, una d’elles amb “winch” per trepitjar pistes amb fort pendent. Respecte a la producció de neu, s’han instal·lat dos innivadors de baixa pressió al Snowpark de Beret Era Marmota per assegurar la neu en els principals mòduls d’aquesta zona de freestyle.

 

Oferta gastronòmica
L’estació compta amb 25 restaurants i cafeteries a pistes, 5 d’aquests locals són temàtics oferint experiències culinàries úniques. Un d’ells, potser el de més renom, sigui el Moët Winter Lounge que aquest any millora serveis i amplia cuina per seguir augmentant en qualitat. També s’han dut a terme reformes en l’Audi Quattro Bar, situat a Beret, que sigui per la seva situació o pel seu encant, és un establiment molt concorregut per esmorzars i aperitius. En la resta de restaurants gastronòmics de l’estació (Refugi San Miguel, 5J Grill Baqueira, Restaurant Pla de Beret i Borda Lobato) s’han millorat les cartes amb nous plats i un celler amb més referències.
-Cafeteria Bosque, més accessible
La cafeteria més gran de l’estació, el Bosque, situada a Baqueira 1800 i renovada la passada temporada, disposa ara d’una cinta transportadora més còmoda que permet un ascens senzill evitant la pujada que hi ha a la seva base per dirigir-se fins al Telecabina.
-Hotel Montarto
L’Hotel Montarto, en el qual es troba el Wine Bar by Viña Pomal i el Pub Drinkery, també ha renovat part de les habitacions i les zones del vestíbul que accedeixen al menjador i al Piano Bar d’aquest allotjament a peu de pistes.

Espectacle majúscul amb la Copa del Món FIS de Snowboardcross
Cada vegada més esdeveniments de magnitud recalen a la Val d’Aran i la Copa del Món de Snowboardcross FIS arribarà a Beret els dies 1 i 2 de març de 2019. Serà la segona vegada que el màxim circuit mundial d’aquesta espectacular modalitat, que podríem definir com el motocròs amb snowboard, es disputi a terres araneses. El primer va ser al març de 2016. Estaran presents a la competició els millors del món i, entre ells, els dos esportistes d’hivern espanyols de referència i integrants de l’equip de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI): l’andalús medalla olímpica de bronze Regino Hernández i el basc subcampió del món Lucas Eguibar.

Central de reserves online i web amb millor usabilitat
Millora en el sistema de reserves de l’Agència de Viatges Baqueira Beret amb la instal·lació d’un nou programa que permet agilitzar i facilitar les reserves tant les que siguin telefòniques com les que es realitzen directament a través de la renovada web 

 

Verified by ExactMetrics