Les estacions d’esquí de Catalunya no obriran abans del 9 de desembre

Related

Head número al campionat del món d’esquí 2023

Els atletes HEAD, els World Cup Rebels anoten una...

Aramón inicia els tràmits per l’unió Formigal amb Astún

Formigal,s,a, societat del Grup Aramón, ha iniciat els tràmits...

Les claus de l’èxit de les Finals Copa del Món a Grandvalira

En plena ressaca després de les jornades viscudes a...

Compartir

Davant de l’allau de visitants que s’espera que es desplaci a zones de muntanya durant el pont, les estacions catalanes d’esquí i muntanya han decidit no obrir fins al 9 de desembre

Fins ara no ha estat possible començar la temporada d’hivern 2020/21 per la manca de condicions de neu i fred. Però gràcies a les nevades generoses, especialment al vessant oriental del Pirineu i les que tindran lloc al llarg de les properes jornades, la situació ha canviat dràsticament. Els gruixos de neu són notables per aquesta època de l’any a estacions com Vallter 2000, La Molina o Masella, i les instal·lacions estan a punt per a la seva obertura juntament amb totes les mesures anti COVID-19.

“Aquesta decisió està basada en la prudència i la nostra primera prioritat, que és la salut dels nostres visitants, dels nostres treballadors i de totes les persones que viuen a l’entorn.”

Per altra banda, tots tenim ganes de neu i muntanya, i enguany resulta que el pont de desembre permetrà desplaçar-se pel territori català sense restriccions de mobilitat de cap de setmana. Això farà que moltes persones decideixin desplaçar-se fins a les segones residències, o inclús contractar un allotjament per aquestes dates. Feta la llei, feta la trampa. Tot i això, les autoritats ja han advertit de les restriccions de mobilitat que segueixen vigents durant el cap de setmana, i que apliquen des de divendres a les sis de la matinada fins dilluns a les 6 de la matinada.

Davant aquesta “allau” de públic, l’ACEM (Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Muntanya) ha emès un comunicat on s’expressa la decisió d’ajornar l’obertura de les estacions catalanes fins al 9 de desembre, just després del pont. “Aquesta decisió està basada en la prudència i la nostra primera prioritat, que és la salut dels nostres visitants, dels nostres treballadors i de totes les persones que viuen a l’entorn.“, es pot llegir en el comunicat que s’ha enviat avui al migdia.

I en el mateix comunicat també es mencionen els següents punts:

  • Hi ha el compromís de tots els actors de la muntanya de seguir i donar suport a totes les directrius i recomanacions que rebem de les autoritats.
  • No ens sembla raonable obrir amb el pic d’afluència previst en un moment on hem de validar el funcionament de tots els protocols que hem establert per protegir els nostres visitants, treballadors i entorn.
  • Prenem aquesta decisió a fi de preservar tota la resta de la temporada atès la importància cabdal que te el sector per a l’economia de la muntanya alhora que donem suport al Govern en la lluita contra la pandèmia.
  • En aquest sentit, demanem als nostres visitants que segueixin en tot moment les directrius que trobaran detallades a les estacions a fi d’aconseguir entre tots preservar la seguretat sanitària i amb ella l’activitat que tots desitgem.

La decisió ha estat comunicada també al departament de Salut, qui ha manifestat el seu agraïment i avinença amb la decisió del sector, que ve a donar suport a la línia de prudència que tothom ha de tenir, per tal de continuar treballant pel control de la pandèmia.