Laia Castellarnau i Dylan Braillard s’imposen en la JAM Extreme a Ordino Arcalís

Related

Compartir

La Freeride World Qualifier (FWQ) ha culminat amb èxit aquest cap de setmana a l’estació de Vallnord – Ordino Arcalís amb la celebració de la JAM Extreme FWQ 3* by Tyrolia. Més de 100 riders de 17 països van gaudir les condicions excepcionals de neu i temps al domini esquiable d’Arcalís on els espanyols Laia Castellarnau en esquí i David Vicente en surf de neu han brillat amb llum pròpia.
Satisfacció en tots els nivells pel transcurs de la cinquena edició de la JAM Extreme FWQ 3* by Tyrolia disputada aquest dissabte a Vallnord – Ordino Arcalís. Els 110 riders han gaudit d’unes condicions de neu i de visibilitat immillorables a la zona del Pic de Cataperdís per a l’execució d’unes línies molt aplaudides pels espectadors. Participants d’arreu del món han tingut aquest dissabte a Andorra la darrera cita més rellevant d’aquesta temporada en el món del freeride. La competició ha comptat amb part dels millors riders del món, que s’han mesurat en les categories masculina i femenina d’esquí i d’snowboard.

Seixanta participants han competit per liderar la cursa de la categoria esquí. Finalment, el descens més destacat ha estat per part del francès Dylan Braillard, que ha anat seguit en la classificació pel suís Max Vaquin i el també corredor de França Solan Dejouy. Així mateix, l’espectacle oferit per la modalitat esquí home, ha estat igualment extraordinari en la categoria femenina, amb el predomini de la rider catalana Laia Castellarnau. D’entre les 21 participants, la italiana Valeria Apostolo ha aconseguit la segona posició. En esquí femení, la rider búlgara Elena Mitrengova ha tancat el pòdium.

arcalis12
El punt de sortida de la JAM2017

El Pic de Cataperdís ha servit també com a escenari amb infinites possibilitats per als freesnowers. Més de 40 persones surfistes no s’han volgut perdre la cita a les canals d’Arcalís, entre els quals l’espanyol David Vicente, que ha aconseguit la segona plaça a la llista de guanyadors, tot just seguit pel també espanyol Thomas Rich. Els riders veïns no han aconseguit però superar el francès Hugo Serra, que ha encapçalat la llista de vencedors.

Per últim, ja en referència a la modalitat snowboard dona protagonitzada per una desena de freeriders, han estat especialment lloades pels espectadors i pels membres del jurat les línies de la francesa Marion Gouwy, que s’ha vist seguida en el top tres per la catalana Fiona Torello i la francesa Tiphanie Perrotin.

L’organització, encapçalada pels riders Dani Fornell i Mark Galvez, ha qualificat de “molt exitós” el desenvolupament d’aquest esdeveniment esportiu que, després d’un lustre, té la voluntat de convertir-se, en el transcurs dels propers tres anys, en una de les aturades de tot un circuit de freeride pirenaic. Per la seva banda, el director de Vallnord – Ordino Arcalís, Xabier Ajona, ha reiterat el suport de l’estació d’esquí andorrana vers iniciatives com la JAM Extreme encabudes dins de l’espectacular món del freeride, que troba a Arcalís un dels destins de referència a nivell internacional.