LA PREVISIÓ METEOROLÒGICA PEL CAP DE SETMANA 27-28OCT

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

Hola!!

Tenim bones notícies…

L’ambient propi de temperatures del setembre té les hores contades! Com ja vàrem anunciar la setmana passada per aquest cap de setmana s’intuïa una baixa notable de les temperatures. Doncs bé, ja ho podem confirmar! Cap de setmana de fred i neu al Pirineu!

Us ho expliquem!

Una entrada d’aire molt fred d’origen polar està a punt d’arribar a casa nostre per fer baixar el termòmetre i portar la primera nevada important al Pirineu!

En el següent vídeo podeu veure l’animació del geopotencial a 500 hPa (la pressió atmosfèrica a 5000 metres d’altitud) i la temperatura a 850 hPa (la temperatura a uns 1500 metres d’altitud) on es pot veure com l’anticicló d’aquests dies, el responsable del temps estable es divideix en 2 fent un passadís perfecte per l’entrada de fronts i aire fred. I així és, enviament express d’una massa d’aire molt freda que amb el front que l’acompanya podríem veure nevar demà al final del dia a cotes d’uns 800 metres a la cara nord del Pirineu!

https://youtu.be/k4f4zzdC2Cc

Dissabte

Al matí la cota de neu començarà a partir dels 2000 metres baixant a tot drap fins als 900 o 800 metres al final del dia amb precipitacions durant tot el dia, la nevada a la cara nord del Pirineu podria ser forca important amb gruixos de neu a cotes altes de 60/70 cm de neu! Tot en funció del front de com s’acabi col·locant i l’entrada freda però sembla que la nevada serà molt maca! No cal dir que la temperatura caurà en caiguda lliure durant tot el dia, al matí encara no es notarà molt l’ambient fred, però en el pas de les hores canviarà radical, sobretot el vespre.

Diumenge

Incertesa total! Els mapes tenen molta discrepància encara i és difícil de fer el pronòstic però sembla que seguiren les precipitacions part tant les nevades sobretot a la cara nord on la cota de neu al Pirineu cauria caps als 600/500 metres!!! Això pot canviar en funció de com s’acabin posicionant els mapes però de moment sembla que la previsió serà aquesta

Tendència per la pròxima setmana

La temperatura seria molt freda encara, però a poc a poc, a partir de dimarts pujarà de mica en mica però l’ambient d’hivern serà total i les nevades poden seguir fent acte de presència!

Mireu el mapa d’acumulació de neu pels pròxims 5 dies!

Bon cap de setmana i bona setmana!

Projecte 4 estacions

Verified by ExactMetrics