La Copa del Món IPC 2017 Para-Snowboard de La Molina finalitza amb dues plates de l’Astrid Fina

Més articles

L’Aran Hostel de Salardú tanca amb èxit la seva primera temporada d’hivern

Després de l’èxit de la temporada d’hivern superant les...

Rànquing 10 estacions dels Pirineus, forfets venuts temporada 23/24

Enllestida, per desgràcia, la temporada de neu a les...

Grandvalira Resorts, Balanç temporada de neu 23/24: superen els 2 milions dies esquí

La segona temporada d’hivern amb totes les estacions d’Andorra...

Balanç temporada de neu 23/24 a Masella: fregant els 300.000 esquiadors

Ahir diumenge 14 d’abril de 2024, Masella ha finalitzat...

Compartir

L’estació catalana ha celebrat amb èxit la Copa del Món de Para-Snowboard. La zona d’Alabaus ha estat l’encarregada d’acollir prop de 50 riders de 13 països amb mobilitat reduïda, del 15 al 18 de febrer.

La Molina, un clàssic escenari de la competició d’alt nivell, esperava els esportistes a ple rendiment i amb unes condicions immillorables de neu i temperatura. La rider barcelonina, Astrid Fina, confirma que “a La Molina em sento com a casa, corro més relaxada i això es nota competint”.

De fet, també es reflecteix en els resultats. L’Astrid ha aconseguit pujar al segon calaix del podi fins a dues vegades en categoria Lower Limb 2 (corredors d’amputació tibial).

L’espectacle estava servit en l’estació catalana on s’han viscut aferrissades lluites sobre la neu, sobretot en categoria masculina. Dimecres i dijous els esportistes van disputar dues proves d’snowboardcross (SBX), on l’Astrid va aconseguir els millors temps en les qualificacions matinals.

“La veritat és que estic molt contenta perquè mai havia sigut més ràpida que l’holandesa Lisa Bunschoten, i això vol dir que mica en mica vaig millorant” comenta la barcelonina. Finalment, però, l’or va ser per Bunschoten.

Divendres i dissabte es van disputar dues curses de banked eslàlom (BS), on Lisa Buschoten va ser altre cop la campiona. L’Astrid va tornar a quedar en segona posició a pocs segons de l’holandesa. “Estic molt satisfeta perquè no m’esperava fer dues plates en uns Campionats del Món. Són els millors resultats que he aconseguit mai des que vaig començar a competir ara fa 5 temporades”.

Meta Astrid _FCEH
Astrid Fina arribant a la línia d’arribada

La pròxima parada de la rider catalana de 33 anys serà a Pyeongchang (Corea del Sud), on se celebrarà la final de la Copa del Món. Precisament, aquest escenari serà seu dels Jocs Paralímpics 2018. L’Astrid confirma que “m’agradaria quedar entre les 5 primeres, aquest és el meu objectiu”. Tot i això, el que realment té entre cella i cella són els Jocs, “on vull donar el millor de mi mateixa, per això no deixaré de treballar de valent”.

Organitzadors i esportistes han acabat la Copa del Món IPC celebrant el seu èxit amb cava i alegria. Ara només els queda als esportistes descansar i pensar en les pròximes competicions, i a La Molina començar a arrencar motors per a la Copa del Món FIS SBX.

De fet, el responsable de competicions del Grup FGC i Vicepresident Esportiu de la FCEH, Lluís Breitfuss, confirma la il•lusió que tenen per acollir aquesta important prova: “Especialment si tenim en compte l’escenari de la Cerdanya i La Molina, amb una neu espectacular”. Una cita que, segons Breitfuss, suposa un pas més cap a la candidatura olímpica Barcelona – Pirineus 2026.

Verified by ExactMetrics