Igualtat entre dones i homes en els premis al Freeride World Tour

Related

Compartir

Fa pocs dies que ha tingut lloc la primera prova del circuit mundial Freeride World Tour a Hakuba (Japó). Una de les novetats més importants d’enguany és que tots els riders, dones i homes, competeixen pel mateix premi, independentment del gènere. Això és quelcom que no ens hauria de sorprendre. Tampoc hauria de ser una notícia a publicar, però malauradament les diferències entre dones i homes segueixen estant molt presents a molts esports.

Nicolas Hale-Woods, director general del FWT, va dir en un comunicat de premsa, “aquest és un gran pas endavant per elevar l’esquí freeride femení i el surf de neu, i és simplement la única cosa que cal fer pel FWT. Les nostres dones esportistes han demostrat el seu compromís amb l’esport amb una gran progressió demostrada aquests darrers anys, convertint-se en models a seguir per a molts a tot el món”.

Igualtat entre dones i homes en els premis al Freeride World Tour
Jackie Paaso al lloc més alt del podi en l’edició 2019 FTW Andorra | Foto: Maria Knoll/FWT

Aquest anunci que es va fer des del FWT segueix la tendència que estem veient des de fa algun temps  en altres competicions mundials com la World Surf League (WSL), on també hi ha la igualtat en els premis entre homes i dones. Hi ha altres iniciatives que cal mencionar, com la de Burton, que manté el seu compromís amb les riders durant l’embaràs i la materinitat.

A Catalunya fa pocs dies es va presentar la campanya “T’ho estàs perdent” amb l’objectiu de fomentar l’esport femení en els mitjans de comunicació. Entre les participants a l’anunci es poden veure esportistes d’alt nivell que triomfen en diferents disciplines com Mireia Belmonte, Alèxia Putellas, Laia Sanz, Maria Vicente i Laia Palau.