FGC presenta les activitats de la tempo d’estiu 2023

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

El president d’FGC, Toni Segarra, han destacat la gran diversitat d’activitats que ofereixen durant tot l’any els equipaments turístics de l’entitat i que busquen afavorir el turisme de proximitat.

A la jornada, encapçalada pels president d’FGC, Toni Segarra Barreto, i pel director d’FGC Turisme, Toni Sanmartí Rovira, hi han assistit la Secretària d’Igualtats, Mireia Mata i Solsona; el director dels serveis territorials de Territori a l’Alt Pirineu i Aran, Jordi Cots Domingo; la representant de l’Esport a Lleida, Lourdes Ravetllat Pons; el director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, i alcaldes i representants d’entitats de les àrees d’influència, entre altres.
El president d’FGC, Toni Segarra, ha explicat la voluntat de garantir una oferta turística molt atractiva de les estacions de muntanya, cremalleres, trens turístics i el Parc Astronòmic del Montsec: “Aquesta oferta està centrada en la desestacionalització i en el turisme de proximitat. Per a fer-ho possible treballem sobre cinc pilars fonamentals, com són la sostenibilitat, amb explotacions eficients en l’ús d’energia; la col·laboració amb els agents del territori per promocionar l’oferta turística; el turisme familiar i saludable, tot donant a conèixer l’activitat esportiva al medi natural; la transformació digital per millorar l’atenció al client i la mobilitat per a la ciutadania”.

Pel que fa a la posada en marxa dels equipaments, el passat 3 de juny es van obrir les activitats d’estiu de Vall de Núria, el dissabte 17 es posan en marxa les activitats a La Molina i l’obertura de Vallter i Boí Taüll està prevista per al dia 15 de juliol. Per la seva banda, la resta d’explotacions turístiques d’FGC, excepte Gelida, estan ja en marxa i seran operatives tot l’estiu.

D’entre l’àmplia oferta d’activitats que s’ofereixen en aquests equipaments, s’han destacat les principals novetats que trobaran les persones usuàries aquest estiu. A La Molina, i en línia del procés de transformació digital, s’ha instal·lat un nou punt de càrrega per a vehicles elèctrics a la zona d’Alabau. Pel que fa a Vall de Núria, l’estació inaugura l’exposició Centenari Josep Danés per commemorar els 100 anys de la primera pedra de la remodelació del Santuari, que va ser realitzada per aquest arquitecte noucentista. En la línia d’ampliar l’oferta d’oci a les estacions, Vallter estrena tres circuits d’orientació, i l’estació de Boí Taüll incorpora rutes guiades e-bike de BTT, una gimcana digital arreu de l’estació i un circuit d’orientació Rogaine.

En quant al Parc Astronòmic del Montsec, s’ha destacat la renovació del planetari “Ull del Montsec” on s’ha introduït el sistema de projecció 3D full dome – 360, una nova sala multimèdia que permet navegar virtualment per l’espai en dues i tres dimensions, i la remodelació i ampliació del pati de butaques interactives del planetari.

Durant l’estiu, també estaran en marxa els trens turístics d’FGC Turisme, ubicats a les comarques interiors de Catalunya. Sota el paraigua de la marca Turistren, proposen els millors serveis perquè les persones usuàries puguin viure de ben a prop la natura, cultura i tradició del territori català, amb la màxima comoditat i confort.

Verified by ExactMetrics