Espot celebra els 50 anys i bat el rècord d’afluència dissabte amb més 2000 visitants

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

 

L’estació d’Espot ha celebrat aquest cap de setmana els 50 anys de la seva fundació. Dissabte al vespre, 300 persones es van reunir a la cota 2000 de l’estació per participar a la baixada de torxes popular, que va acabar amb un espectacle de focs artificials i una xocolatada.

Per aquest diumenge, s’havia previst fer el descobriment del monòlit amb el logotip commemoratiu del cinquantè aniversari a la cota 2000 de l’estació. El fort vent, però, ha obligat a tancar les instal·lacions i a traslladar la resta d’actes –l’exposició fotogràfica i la presentació del vídeo– a l’Ajuntament d’Espot.

_DSC0149
Espectacular imatge de llum, foc i neu

_DSC0144

Espot, 50 anys d’història al Pallars Sobirà

El mes de gener de l’any 1967 es posava en marxa l’estació d’Alta Muntanya d’Espot, a l’àrea d’influència del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al Pallars Sobirà. Des de la seva fundació fins a dia d’avui ha estat un motor molt important de dinamització del turisme de muntanya al territori. El compromís de Ferrocarrils de la Generalitat des que va començar a gestionar l’estació l’any 2011 ha estat el de seguir apostant per donar valor al territori del Pallars i fomentant-ne l’activitat. A dia d’avui, les estacions d’Espot i Port Ainé aporten gairebé 250 llocs de treball directes i indirectes.

En aquest sentit, el President de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó ha destacat aquest diumenge que la commemoració d’aquests 50 anys serveix per “agrair a tota aquella gent que ha fet possible, al llarg d’aquests anys, que avui dia aquesta estació estigui oberta, al servei del Pallars Sobirà i al servei de la gent”.

Ticó ha explicat que una de les principals apostes d’FGC per les estacions de muntanya és la desestacionalització. “El nostre repte és treballar dia a dia per que l’estació d’Espot faci un servei públic els 365 dies l’any”.

 

“En aquests 50 anys tot ha evolucionat moltíssim, tant a nivell d’instal·lacions com d’equipament i les tècniques de tractament de la neu”, ha destacat Xavier Bigordà, director de Skipallars. Precisament, coincidint amb l’aniversari, aquest dissabte ha estat el dia de més afluència de tota la temporada a l’estació d’Espot, amb més de 2000 visitants.

 

Verified by ExactMetrics