Els mundials d’esquí de muntanya en marxa a Boí Taüll

Més articles

Compartir

Ahir a la tarda va tenir lloc la cerimònia inaugural dels ISMF World Championships Skimo Boí Taüll 2023, els mundials d’esquí de muntanya que se celebren aquesta setmana a l’estació de l’Alta Ribagorça. Situada en un entorn natural privilegiat, l’estació catalana es convertirà des d’avui fins al 5 de març en la seu oficial d’aquesta competició, després d’haver estat la seu dels campionats europeus d’esquí de muntanya el febrer de 2022 amb gran èxit.


El Conseller de Territori i president del comitè organitzador, Juli Fernàndez i Olivares, ha
declarat que “Ara fa un any acolliem els campionats Europeus de 2022. De nou Boí Taüll es
posiciona en l’epicentre del calendari internacional d’esquí de muntanya. Un reconeixement per al territori i per Boí Taüll per la seva polivalència”. El president de FGC, Antoni Segarra i Barreto, ha explicat que “l’èxit apareix quan oportunitat i treball es troben i cal agrair les oportunitats que s’han donat per fer possible aquest campionat del món. Gràcies per l’oportunitat que ens dona aquest entorn incomparable de la Vall de Boí, patrimoni de la humanitat per l’UNESCO”.
El vicepresident de la FEEC, Josep Casanovas i Redondo, ha assenyalat que “Catalunya ha estat i és un autèntic bressol dels esports de muntanya al sud d’Europa i especialment de l’esquí de muntanya al Pirineu”, aprofitant per desitjar sort als esportistes i, especialment, als 19 atletes catalans inscrits als mundials. Per la seva banda, la presidenta de la ISMF, Regula Meier, ha afegit que “ens dirigim amb passos ferms cap al debut olímpic de l’esquí de muntanya, i el camí fins a aquest no podria ser més emocionant. Sabem que tenim als millors atletes i els millors escenaris per a les seves victòries. Boí Taüll és un gran exemple d’això”.
El president de la FEDME, Alberto Ayora Hirsch, ha desitjat sort als concursants i ha detallat que “ara només queda fer gala dels valors olímpics, valors que com a nova federació olímpica ens obliguen a esforçar-nos encara més i aconseguir l’excel·lència, a valorar per sobre de tot l’amistat i el respecte entre totes les persones”.
Amb la voluntat de seguir apostant per l’organització de campionats de caire internacional,
l’estació celebrarà els mundials ISMF de Skimo 2023 en format olímpic i acollint cinc proves: esprint, individual, vertical, relleus i equips. Tot això, establint un ordre de proves que posi en valor i respecti el rendiment dels esportistes en funció de la cadència d’aquestes, incloent també un dia de descans dins l’agenda del campionat, que es pot consultar aquí.
Disciplines i proves
L’esprint es disputarà pràcticament sense modificacions en relació al format actual, mentre la prova individual adopta un format amb itineraris que mantenen desnivells i distàncies respecte dels actuals, però que es configuren prioritàriament dins el domini esquiable de l’estació. Per la seva banda, i com ja va passar en els Campionats Europeus de l’any passat, els relleus de dos competidors seran mixtos. La prova vertical, amb 500 metres de desnivell, es distribuirà en diversos trams i, la prova d’equips es disputarà per parelles en gran part de l’estació de muntanya.

Verified by ExactMetrics