El Pic Fourcat és la zona triada per fer el Freeride World Tour Ordino Arcalís 2019

Més articles

Compartir

L’estació d’Ordino Arcalís acollirà aquest dissabte, amb gairebé tota probabilitat (a falta de la confirmació definitiva per part dels tècnics), la 4a prova del calendari de la temporada 2019 de Freeride World Tour. El Pic Fourcat, a la zona de Tristaina, és l’escenari preferit per dur a terme la prova, que comptarà amb la participació de 43 riders que lluitaran per passar a Xtreme Verbier i per assegurar-se la plaça a la competició del 2020. La zona triada per l’organització contempla una baixada d’entre 400 – 600 metres, on la neu es conserva en molt bones condicions. No obstant això, no es descarta del tot que es pugui posposar i que la prova es faci en un altre vessant, o esperar les nevades dels pròxims dies, ja que per fer-ho al Baser Negre, es necessitaria una mica més de neu. Paral·lelament a la competició d’elit tindrà lloc el Dorado Freeride Junior Tour, on prendran part uns 80 riders, a falta de decidir el millor dia.

Imatge de la roda premsa anunciant les bones noves perl FWT2019 Arcalís

La prova de Freeride World Tour Ordino Arcalís és gairebé confirmada per aquest dissabte. Després de les inspeccions tècniques dels darrers dies (des de dimarts s’està estudiant les possibles zones i possibilitats) tot indica que el Pic Fourcat, a Tristaina, serà el lloc triat per dur a terme la competició. Nicolas Hale Woods, director executiu de Freeride World Tour, ha explicat que s’ha triat aquesta zona perquè “és la que millors condicions presenta, i la que permetrà als riders fer més trucs i triar més línies”. Sobre la qualitat de la neu, Hale Woods ha dit que encara que no sigui neu pols, “el freeride també és esquiar amb totes les condicions possibles, i que per als riders serà un desafiament”. Ordino Arcalís “és molt versàtil, ens dóna la possibilitat de triar zones, tenir alternatives i sempre acaba sent un èxit la prova. És interessant perquè cada any tenim un desafiament nou, i posa a prova el seu nivell de creativitat”.

El pic Fourcat com a inici i la zona de Tristaina seran els grans amfitrions del FWT2019

En la mateixa línia s’ha mostrat Kristofer Turdell, campió de la passada edició, i que lidera amb Markus Eder el ranking en la categoria esquí masculí. El rider ha comentat que està molt content de tornar a Andorra, on ha guanyat en les darreres edicions, i per ell és especial perquè a més, explorarà una nova cara, i serà molt divertit perquè descobrirà altres facetes d’Arcalís desconegudes fins ara.

Per la seva banda, el director de l’estació, Xabier Ajona, ha destacat l’esforç que des d’Ordino Arcalís s’està fent conjuntament amb l’organització per poder desenvolupar la prova amb les millors condicions tècniques. “Tenim la sort que Ordino Arcalís té 5 diferents cares de muntanya i ens permet adaptar-nos cada any”. Sobre la repercussió de la prova, Ajona ha recordat que “a nosaltres com a destinació ens ha vingut molt bé, ja que ens ha servit per obrir-nos de manera espontània a mercats internacionals”.

Pel que fa al suport institucional, Jordi Serracanta, conseller del comú d’Ordino, ha remarcat l’espectacularitat de la prova, i que Ordino Arcalís és pionera des de l’any 1994 en esports extrems, i any rere any s’ha anat consolidant fins a situar-nos a l’elit. Per la seva banda, Jordi Torres, d’Andorra Turisme, ha recordat que l’aposta pel freeride va dins la seva estratègia de comunicació, ja que donar a conèixer Andorra com a destinació freeride els permet arribar a un públic més jove, apassionats dels esports extrems. La difusió mediàtica de la prova és de gran abast i l’acord està tancat fins a l’any 2020.

El Dorado Freeride Junior Tour

Coincidint amb la competició d’elit de Freeride World Tour també tindrà lloc la competició junior d’El Dorado. L’esdeveniment tindrà lloc el 2 o el 3 de març, encara per decidir, segons les condicions de la neu. A l’esdeveniment prendran part un total de 80 riders.

Event Village i test de material

A Planells hi haurà instal·lat l’event village i hi haurà un test de material per tal que els usuaris puguin provar diferents marques i models d’esquí i snowboard. A final de la prova de Freeride World Tour, també acollirà l’entrega de premis dels guanyadors.

Cal recordar que aquest divendres a les 18 h tindrà lloc la cerimònia de benvinguda als riders, a la Plaça Major d’Ordino, i el dissabte a les 22 h la festa oficial a l’Andorra Congrés Centre Ordino, ambdós esdeveniments, d’entrada lliure.

Verified by ExactMetrics