El grup Aramón finalitza la temporada superant el milió d’esquiadors

Més articles

L’Aran Hostel de Salardú tanca amb èxit la seva primera temporada d’hivern

Després de l’èxit de la temporada d’hivern superant les...

Rànquing 10 estacions dels Pirineus, forfets venuts temporada 23/24

Enllestida, per desgràcia, la temporada de neu a les...

Grandvalira Resorts, Balanç temporada de neu 23/24: superen els 2 milions dies esquí

La segona temporada d’hivern amb totes les estacions d’Andorra...

Balanç temporada de neu 23/24 a Masella: fregant els 300.000 esquiadors

Ahir diumenge 14 d’abril de 2024, Masella ha finalitzat...

Compartir

Les estacions del Grup Aramón han finalitzat aquest cap de setmana la temporada d’esquí fent un balanç satisfactori. Amb una xifra que s’acosta a l’1.100.000 d’esquiadors, es consoliden les afluències del Grup que manté la seva posició com un dels destins d’hivern favorits en el mercat espanyol.

Formigal

Les primeres nevades, a final del mes de novembre, van permetre que la temporada s’iniciés el dia 3 de desembre a Formigal–Panticosa i el dia 6, a Cerler. Per Nadal, encara que les condicions meteorològiques no van ser favorables, totes dues estacions van romandre obertes. El treball intens per a mantenir els centres hivernals en les millors condicions va afavorir que el sector turístic de les valls de Benasc i de Tena mantinguessin aquestes dates significatives d’alta ocupació.

La neu caiguda i les baixes temperatures registrades a partir del 8 de gener van aportar una qualitat de neu excepcional gairebé en la totalitat del domini esquiable de les estacions. Aquestes condicions es van mantenir fins a meitat del mes de març i l’afluència d’esquiadors va ser excepcional, especialment els caps de setmana d’un mes de febrer que s’ha qualificat de ‘rècord’. Aquestes xifres es van reflectir en el territori i la vall de Tena, per exemple, va registrar les majors xifres d’ocupació turística en aquestes dates, per sobre d’altres destinacions hivernals.

Per part seva, les estacions de Javalambre i Valdelinares, amb una absència significativa de precipitacions, van obrir les seves portes el mes de gener. En tots dos centres es va fer un gran esforç per a posar en marxa les instal·lacions i quan les condicions van ser favorables, es va innivar el cent per cent dels seus dominis esquiables amb un resultat històric quant a l’afluència d’esquiadors, especialment al febrer.

A tot això ha contribuït també l’agencia Viatges Aramón que estableix aquesta temporada un rècord de viatgers i usuaris de serveis de les empreses turístiques de les valls en els quals Aramón opera.

El Grup Aramón, a final d’aquesta temporada, ha superat la mitjana d’esquiadors de les últimes deu temporades confirmant el seu paper com a motor econòmic i social de les valls en els quals es troben les seves estacions.

Panticosa

L’experiència digital en Aramón, una de les favorites entre els esportistes

L’app del Grup Aramón s’ha posicionat com un dels principals canals per a la recàrrega del forfet. De totes les recàrregues digitals que han fet els clients, el 47% s’han fet a través de la plataforma. Aquesta eina, que facilita als esquiadors nombrosos dades de la seva experiència, és la tercera app d’esports més descarregada a Espanya.

Al llarg de la temporada d’esquí, s’han obert més de 720.000 sessions de l’app en els diferents dies d’esquí. A més, les dades que aporta aquesta eina indiquen que els seus usuaris han recorregut entorn de mig milió de quilòmetres en les estacions del Grup i que les seves pistes favorites són Anayet, a Formigal-Panticosa; Basibé a Cerler; Amanaderos a Javalambre i Bambolia a Valdelinares.

la terrassa Boutique Sarrios by Veuve Clicquot

Experiències més enllà de l’esquí, un dels grans valors de les estacions d’Aramón

Com a “experts en diversió”, el Grup Aramón ha celebrat activitats que van més enllà de l’esquí. Així, les experiències de dormir sota les estrelles – les Mugas – sopar en un paratge únic a 1.900 metres d’altitud – la Glera o el Bosc – o lliscar en un trineu per les pistes – Tobogganing o Snowy Trineus – permeten viure les estacions d’esquí i els paisatges, d’una altra forma. Aquesta temporada s’ha posat de manifest que, a més de l’esquí, les activitats especials atreuen a un rang molt ampli d’esquiadors.

A més, totes les estacions han celebrat esdeveniments en dates assenyalades com les campanades d’Any Nou i les baixades de torxes, els concursos de disfresses de Carnestoltes, Sant Valentí o el Dia Mundial de la Neu amb els petits esquiadors.

La terrassa de Mar de Frades

Esport per a totes les persones, entre les prioritats de Aramón

El Grup Aramón ha organitzat competicions i esdeveniments esportius en les seves estacions com una forma de promoció de l’esport i de desenvolupament dels esportistes.

Durant la temporada 22-23 s’ha mantingut el calendari inicial de proves i les estacions han acollit una vintena de competicions esportives oficials en diferents categories i modalitats destacant, entre altres, el Trofeu Pitarroy a Cerler i la 1a fase de la Copa d’Espanya d’esquí alpí O-14 i O-16. A aquestes se sumen els trofeus socials i esdeveniments que permeten que milers d’esquiadors se superin en cada prova i convisquin fomentant els valors de l’esport des de les estacions d’esquí.

El Centre de Formació Aramón, pedrera de professors d’esquí, és ja un centre de referència per a la realització de proves d’accés i cursos oficials de Tècnic Esportiu en grau mitjà i superior que certifiquen la professionalitat dels monitors de les escoles d’esquí. Aquesta temporada, més de 260 aspirants i alumnes han passat pels centres de Cerler, Formigal i Terol.

Amb la distribució del Centre de Formació en els diferents centres hivernals, es facilita que els joves que viuen en el territori tinguin un accés pròxim a la formació per al desenvolupament professional a través de l’esquí.

El dj Carlos Jean en acció

Estacions d’esquí vinculades a la cultura musical

L’activitat cultural i musical d’Aramón és cada vegada més fort i enguany s’ha apostat per això amb un gran salt en la programació i el nombre d’espais per a la música. La nòmina d’artistes internacionals ha posat, especialment a Marchica, a l’altura de les grans sales i festivals de música de ball. Aquesta programació après-esquí ha comptat amb productors i dj´s de la talla de Claptone, Morten, Acraze, Yves, Nervo, Quintino o Carlos Jean.

A més dels grans esdeveniments com Nevalia, la festa Bresh, la música en directe ha tingut grans protagonistes com a Tamboret, amb el seu concert sorpresa amb Mar de Frades, o Loquillo, amb el concert emmarcat en el Vive Latino Snow Weekend que es va celebrar a Panticosa.Remáscaro, a Cerler, també consolida el seu espai a la vall de Benasc.

A més del après-esquí, la música ha estat protagonista a l’entorn de les pistes, especialment a les terrasses Garmet Lounge by Mar de Frades i la terrassa Boutique Sarrios by Veuve Clicquot en les quals han actuat una vintena de dj´s entre els quals destaquen noms com David Penn, Cristina Tosio, Maia o Juan Valente.

El Grup Aramón fa aquest balanç positiu gràcies al treball d’un equip que ha aconseguit els 1.135 treballadors en temporada alta i d’un grup de col·laboradors amb els quals comparteix els seus objectius. Ara, com a empresa que reinverteix tot el seu benefici en la pròpia activitat, entra en un període de planificació perquè la pròxima temporada l’impacte de l’activitat en el territori, continuï creixent.

 

Verified by ExactMetrics