Lluís Breitfuss reconegut amb la Medalla al Mèrit esportiu de la RFEDI

Més articles

Compartir

El crac molineru, Lluís Breitfuss ha estat merescudament reconegut amb la Medalla al Mèrit esportiu de la Real Federació Espanyola Esports d’Hivern.

El lliurament el va realitzar personalment el President de SPAINSNOW, l’aranès May Peus , acompanyat pel President de la FCEH, David Samper, i el Director d’FGC Turisme, Toni Sanmartí. L’acte es va celebrar el dissabte dia 22 d’abril a la Cerdanya. El guardó va ser concedit per l’Assemblea RFEDI en 2022 en reconeixement a la intensa labor que Breitfuss, de 54 anys, ha realitzat durant tota la seva vida en favor dels esports d’hivern en la qual va arribar a ser director esportiu de la RFEDI. (2014-18).

Lluís Breitfuss ha estat sempre un home de neu i muntanya. A l’estació de La Molina va aprendre a esquiar de la mà del seu pare, un dels pioners de l’ensenyament de l’esquí a Espanya, Hans Breitfuss. Extremadament competitiu, Lluís ha demostrat sempre les seves ganes de guanyar, primer com a corredor d’esquí alpí i després com a tècnic.

Amb l’objectiu de reconèixer a les figures i institucions que han marcat un abans i un després en la història dels esports d’hivern a Espanya, cada any Spainsnow lliurament les Medalles al Mèrit Esportiu. Una distinció que representa els valors de l’esforç, superació, constància i treball per a aconseguir engrandir els esports de neu i premia tant a organitzacions, persones amb càrrecs de responsabilitat o altres col·lectius.

A proposta de la Federació Catalana Esports d’Hivern (FCEH) i de la Real Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI) en l’Assemblea RFEDI 2022 es va aprovar atorgar la medalla al mèrit esportiu a Breitfuss per la seva impecable trajectòria en l’organització, gestió i promoció dels deporti de neu espanyols tant a nivell nacional com internacional.

El lliurament de la medalla va ser un acte íntim i molt emotiu que va comptar amb el mateix president RFEDI, el director general i esportiu, Olmo Hernán. També va estar en l’esdeveniment el director d’FGC Turisme, Toni Sanmartí, acompanyat de diversos directors de les estacions del grup, com Xavier Perpinyà, actual director de La Molina. El grup va va rebre també el suport del President de la FCEH, David Samper.

Breitfuss és natural de Barcelona i va formar part de l’equip nacional júnior d’esquí com a corredor entre els anys 1985 i 1989. Una vegada retirat, es va titular a Àustria com a entrenador i va començar a entrenar a combinats nacionals a Àustria, Nova Zelanda del 1995 al 1997 per a tornar a estar amb l’equip masculí espanyol en el canvi de segle fins a 2003.

A partir de l’any 2004 comença a treballar en l’estació d’esquí de La Molina i des de 2011 és el responsable de competicions i esdeveniments del Grup FGC sent el director i cap visible en l’organització de competicions a nivell internacional com a Copes del Món (com la recordada femenina de 2008 a la Molina) i Copes d’Europa a més de Mundials FIS i IPC. Va ser director esportiu dels equips Spainsnow entre 2014 i 2018 (Medalla de Regino Hernandez en Pyeongchang) i posant les bases d’un desenvolupament esportiu del qual s’han vist ja els resultats tant en surf de neu, com en *freeski i en el seu punt estimat esquí alpí.

És vicepresident Esportiu de la Junta Directiva de la FCEH des de 2011 i actualment és Director Esportiu de la FCEH i Director Tècnic dels Programes d’Alt Rendiment Català.
D’altra banda, ha estat responsable dels Cursos de Formació d’Entrenadors Nacionals del 1999 al 2004. De la mateixa manera, del 1995 al 2002 va formar part de l’equip de Formació de Professors d’esquí.

Aquesta condecoració se suma a la que va rebre el 2 de desembre de 2014 el Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat en el qual se li va lliurar la medalla de la Reial orde del Mèrit Esportiu, que concedeix el Consell Superior d’Esports (CSD) des de l’any 1982.

Verified by ExactMetrics