Comparteix la teva localització en cas d’accident amb Safe365

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

Safe365 permet compartir la teva ubicació amb els teus familiars o amics en temps real quan fagis una activitat de risc. A més, en cas d’accident, pots enviar la teva ubicació als serveis d’emergències fàcilment.

La muntanya és cada cop més accessible per a tota mena d’usuaris. Inclús a l’hivern. L’auge d’activitats com l’esquí de muntanya, l’splitboard, l’excursionisme o l’alpinisme, que acostumen a tenir lloc lluny de la seguretat que proporciona els dominis controlats de les estacions d’esquí, fa que cada vegada siguin més les persones que realitzen activitats a la muntanya hivernal.

Ja hem parlat en més d’una ocasió de la importància que té conèixer el medi en el qual ens estem movent, i anar sempre ben preparats pel que fa al material. El telèfon mòbil s’ha convertit en un d’aquests dispositius que hem d’incloure a les nostres sortides de muntanya. La majoria d’ells, per no dir tots, disposen d’una funcionalitat que tots coneixem, el GPS. Gràcies a això, som capaços de descobrir i recórrer rutes georreferenciades o arribar a punts coneguts com a “waypoints” si utilitzem alguna APP com Wikiloc o View Ranger.

Però el GPS també ens facilita la nostra posició en tot moment. D’aquesta manera podrem saber en quines coordenades ens trobem. Parlem de la longitud i la latitud. Però sabem per què és tant important saber arribar fins aquesta informació en el nostre dispositiu mòbil?

Geolocalitzat en tot moment gràcies a Safe365

Encara que actualment es posiciona com un servei que proporciona seguretat a famílies i persones grans, són molts els usuaris que utilitzen l’aplicació Safe365 (antigament coneguda com a Alpify) per a estar segurs en les seves sortides a la muntanya o en realitzar activitats esportives.

I és que, les funcionalitats que té Safe365 poden ser útils per a tota persona que vulgui sentir-se segura i protegida, tenint la certesa que podrà ser ajudada o rescatada en cas que pateixi algun accident.

L’aplicació mòbil està disponible per a iOS i Android i funciona a través de dues figures anomenades protectors (la persona que vol cuidar i assegurar-se que l’altra persona està bé) i protegits (la persona que és més vulnerable o que realitza l’activitat esportiva).

Safe365 disposa de dues grans funcionalitats: el localitzador GPS i el botó del pànic.

El localitzador GPS permet als protectors saber on estan els seus protegits en tot moment i els avisa dels seus moviments. Cal dir però, que per preservar la intimitat, podem definir amb quin grau de precisió volem compartir la nostra ubicació, desactivant inclús la funcionalitat si no volem que coneguin la nostra posició.

L'APP Safe365 ens permet compartir la nostra ubicació amb els serveis d'emergència en cas d'accident
L’APP Safe365 ens permet compartir la nostra ubicació amb els serveis d’emergència en cas d’accident

El botó del pànic permet als protegits enviar un avís geolocalitzat a la central receptora d’emergències. Aquests tramiten l’emergència amb els serveis adequats (ambulància, metges, policia, bombers…), podent accedir al seu historial mèdic, sempre sota el seu consentiment. De fet, al llarg de l’any són molts els rescats agilitzats per Safe365 de persones que han sofert un accident a la muntanya.

“Safe365 agilita el rescat de les persones, ens proporciona dades ràpidament i ho fa tot molt més fàcil” – Jordi Farré, membre dels Bombers d’Andorra

Alguns cosos de seguretat, com és el cas dels Bombers d’Andorra, són fidels usuaris de Safe365 i ho utilitzen per a localitzar més ràpidament a les persones que han sofert algun tipus d’accident. A més, l’aplicació notifica als protectors quan un protegit s’està quedant sense bateria en el mòbil, perquè així puguin enviar-li un recordatori perquè recarregui la bateria del seu dispositiu.

Sobre Safe365, coneguda prèviament com Alpify

Safe365 és una startup amb base a Barcelona que va néixer l’any 2012, sota el nom d’Alpify, amb la finalitat de millorar la seguretat dels esportistes. Amb el temps s’ha especialitzat en les persones més vulnerables del nostre entorn com és la gent gran. Al capdavant de l’APP hi ha en Guillem Viladomat, qui exerceix com a CEO de Safe365. L’APP va acumular, tan sols al 2018, 1.200.000 descàrregues, arribant a un volum de 430.000 persones que la utilitzen de forma rutinària cada mes, una xifra que creix extremadament ràpid. A mitjans del 2017 va tancar una ronda d’un milió d’euros liderada pel RACC i CaixaBank, i a l’octubre de 2018 va rebre una gran inversió per part de Mangrove Capital Partners , una de les principals signatures de capital risc europees.

Més informació: https://safe365.com/es

Descàrrega Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.alpify
Descàrrega iOS: https://itunes.apple.com/es/app/safe365-localizador-familiar/id622546357?mt=8

Verified by ExactMetrics