Boí Taüll passa a mans de la Generalitat, de moment

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

La gestió de l’estació de l’Alta Ribagorça passa a mans de La Generalitat després que l’empresa que la gestionava fins ara renunciés al contracte de forma unilateral

Des d’ahir, el Govern passa a fer-se càrrec de la gestió de Boí Taüll. Així doncs les empreses públiques Actius de Muntanys, S.A. i Avançsa, S.A. (Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya, SA) s’encarregaran de la gestió de l’estació de l’Alta Ribagorça, una tasca que fins ara feia l’empresa Promocions Turístiques de la Vall, S.A., filial del Grup Nozar.

Aquesta mesura s’ha pres amb caràcter d’urgència a causa de l’imminent inici de la temporada d’esquí 2018-19, prevista pel pròxim dia 01 de desembre. D’aquesta manera s’assegura la continuïtat de l’activitat de l’estació d’esquí que avui dia és un dels motors econòmics de la comarca, i de la qual en depenen uns 500 llocs de treball entre directes i indirectes.

Cal recordar que l’empresa Actius de Muntanya ja era propietària de l’estació d’esquí de Boí Taüll després de l’execució de l’Acord de Govern, aprovat el 23 de desembre de 2014. En aquell moment, els actius de l’estació d’esquí es van arrendar a la societat Promocions Turístiques de la Vall, S.A. fins al 30 d’abril de 2019. Però el passat 8 de novembre de 2018 Promocions Turístiques de la Vall va renunciar unilateralment al contracte d’arrendament del qual era titular i, per tant, a la prestació del servei.

Boí Taüll… i ara què?

Caldrà veure què passa d’ara endavant amb Boí Taüll, però de moment, el Consell Executiu ha encarregat a les dues empreses públiques del Govern elaborar, en un termini no superior a 3 mesos, un informe en el qual s’analitzin les diferents alternatives de gestió del complex així com els seus avantatges i inconvenients. L’informe també haurà d’incloure els requisits que s’hauran de complir per a la licitació, adjudicació i contractació pública en compliment d’allò que preveu la Llei.

Així doncs, acabarà Boí Taüll formant part del conjunt d’estacions que gestiona l’empresa pública FGC?

Obertura amb unes condicions molt bones

Sembla però que les condicions de la neu són alienes, per sort, a tot aquest enrenou. L’estació està més que preparada per l’obertura el proper dissabte dia 1 de desembre, i així ho demostren aquestes dades:

Més info: Boí Taüll Resort

Verified by ExactMetrics