Baqueira Beret acull el Campionat d’Espanya d’esquí de fons de tècnica lliure i relleus

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

El proper cap de setmana del 25 i 26 de març, l’estació aranesa de Baqueira Beret serà la seu dels Campionats d’Espanya d’esquí de fons, esdeveniment que també comptarà per a la final del circuit de Copa Espanya de fons i pel que s’han registrat més de 250 inscripcions.

Després de la reeixida Marxa Beret del mes de febrer, l’esquí de fons torna al més alt nivell a la Val d’Aran. Les proves dels Campionats d’Espanya es disputaran al Pla de Beret i s’han registrat més de 250 inscripcions a repartir entre la modalitat lliure i en relleus. A més, destaca la presència de l’equip nacional RFEDI d’aquesta disciplina, format per Imanol Rojo, l’aranesa Lydia Iglesias i Martí Vigo.

L’estació de Baqueira Beret, juntament amb la Reial Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI) i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) organitzen els Campionats d’Espanya d’esquí de fons el proper cap de setmana del 25 i 26 de març. Aquests campionats seran valedors per a la Copa Espanya en la que serà l’última prova puntuable i on es decidiran els nous campions del circuit.

Els Campionats es disputaran al Pla de Beret i, tots dos dies, la sortida i l’arribada estaran situades al costat de la pista Dera Reina. El traçat serà tècnic i està previst l’ascens per la zona de Ta Beret, així que serà un circuit amb desnivell i exigent.

El dissabte 25 de març es disputaran els Campionats d’Espanya FIS d’esquí de fons amb les proves de Tècnica Lliure de 10 i 5 quilòmetres per a les categories Màster, Sènior, U20 i U18 per a homes i dones. La categoria U16 competirà als 7,5 i 5 quilòmetres. Els U14 ho faran amb els 5 i 2,5 quilòmetres i els U12 a 2,5 quilòmetres. En total hi participaran 129 fondistes.

El diumenge 26 de març, es disputaran els relleus (3 esportistes). Per a les categories absolutes i U16, la prova serà mixta i es disputarà de la següent manera: el primer home ho farà en estil clàssic, la segona dona ho farà en estil lliure i acabarà el tercer home en estil lliure. Hi haurà un total de 126 fondistes participants.

Verified by ExactMetrics