Les estacions de muntanya de FGC fan balanç positiu de la temporada

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

Un total de 838.082 persones han visitat les estacions d’esquí de La Molina, Vall de Núria, Vallter, Espot, Port Ainé i Boí Taüll des de desembre fins a abril. Aquesta xifra significa un manteniment al respecte la de l’any passat, amb un lleu augment de l’1%.

Boí Taüll

Els equipaments de Boí Taüll i Port Ainé han obert fins a un màxim de 130 dies amb el 70% de pistes i instal·lacions obertes de mitjana al llarg de l’hivern, en gran part gràcies a la feina dels equips tècnics de manteniment de pistes, l’augment de l’eficiència de la neu produïda amb les inversions realitzades i les nevades de mig hivern. Les estacions situades al Pirineu de Lleida, enguany més afavorides, han acumulat fins a 2,5 m, com a Boí Taüll, o 1,5 m a Port Ainé.
Les enquestes de satisfacció d’enguany assenyalen que els visitants han valorat la seva experiència a les estacions d’FGC amb una puntuació de 4,26 sobre 5 i un índex de recomanació (NPS) de 29,61 punts. Ambdós indicadors mostren una millora respecte la temporada 2021-2022, on es va obtenir una puntuació de 4,21 de satisfacció i 24,16 punts a NPS. Una dada també rellevant és el 4,30 sobre 5 amb què les persones visitants puntuen el servei d’atenció al client.

D’altra banda, d’entre totes les activitats realitzades a la temporada d’hivern a les estacions cal destacar la nova edició del programa Esport Blanc Escolar, impulsat per la FCEH i la Secretaria General de l’Esport, amb l’ensenyament de l’esquí i el surf de neu a més de 2.400 alumnes d’escoles al llarg de l’hivern.

El president d’FGC, Antoni Segarra, ha valorat la temporada amb satisfacció: “Aquest ha estat un any de bona neu al Pirineu occidental, malgrat a l’oriental la precipitació ha estat més moderada. Tot i això, hem pogut assegurar un nombre de jornades d’esquí similar a les mitjanes dels últims anys. El nostre client ha seguit visitant-nos i això ens ha fet aconseguir unes bones dades en el global de les estacions d’FGC.” Segarra ha afegit que “d’altra banda, continuem treballant amb la ferma convicció de convertir les nostres estacions de muntanya en autèntics centres de dinamització econòmica del territori, seguint una línia clara i diàfana: l’acompliment del nostre Pla d’Acció Climàtica 2030. Aquest és el nostre full de ruta en matèria de sostenibilitat empresarial, amb la clara voluntat de fer un pas ferm endavant i adoptar un posicionament més dinàmic en la gestió.”.

Portainé

Molt bona temporada al Pirineu de Lleida
L’estació de muntanya de l’Alta Ribagorça, Boí Taüll, ha registrat una temporada històrica amb l’increment d’afluència més important d’entre els equipaments del grup, amb la visita de fins a 172.702 persones. Això ha suposat un creixement del 29,5% respecte l’hivern 2021-2022.
Pel que fa a les estacions del Pallars, Espot ha rebut la visita de 67.763 persones i ha tingut un augment dl 3,2% respecte l’any passat.
L’estació de Port Ainé ha acollit fins a 123.226 visitants, el qual ha suposat un creixement del 3,3% respecte la temporada anterior.

Vall de Núria
Al Ripollès, l’estació de muntanya de Vall de Núria tanca la temporada de neu amb un total de 97.995 persones visitants, el qual representa un creixement del 10,3% respecte la temporada 2021-2022. Quant als forfets venuts, fins a 30.635 persones usuàries han adquirit el forfet de dia. L’activitat a Vall de Núria no s’atura i les seves instal·lacions i un variat programa d’activitats continuaran en servei diàriament durant la resta de l’any, com és habitual.

La Molina
L’estació de La Molina ha registrat 324.000 persones visitants. Les xifres d’afluència en aquesta estació queden prop d’un 8,1% per sota de les de la temporada passada. Pel que fa al domini esquiable d’Alp 2500, ha acollit fins a 55.800 visitants, un 9,9% menys que la temporada anterior.

Vallter
L’estació més oriental, Vallter, ha acollit fins a 52.396 persones, un 52,6% menys que la temporada anterior. Aquesta dada reflecteix les condicions meteorològiques menys favorables al Pirineu oriental. Tot i així, s’han venut fins a 42.173 forfets i 10.208 entrades al parc lúdic i l’activitat del telecadira continua obert fins el 10 d’abril per a qui vulgui gaudir de la gastronomia des del mirador de la Costa Brava.

Una temporada de competicions d’alt nivell internacional
Les estacions d’esquí i muntanya d’FGC han seguit apostant per la competició d’alt nivell en els seus equipaments amb tres grans campionats de nivell mundial. D’una banda, l’estació d’Espot ha acollit els Campionats del Món FIS de Para Esquí Alpí, del 20 al 29 de gener, on al llarg de deu dies van reunir prop d’un centenar d’esquiadors i es van realitzar set proves. L’estació de La Molina ha estat seu del Campionats del Món FIS de Para Snowboard, que va tenir lloc del 8 al 17 de març i va reunir una setantena d’atletes de 21 països. Les dues estacions demostren temporada rere temporada el seu compromís amb l’esport adaptat a favor de tots aquells atletes amb discapacitat que gaudeixen competint a la neu.
D’altra banda, l’estació de Boí Taüll, del 27 de febrer al 5 de març, ha estat la seu dels ISMF World Championships Skimo 2023. Com a novetat, s’ha adoptat per primer cop el format olímpic, atès que l’skimo esdevindrà esport olímpic als Jocs de Milà-Cortina 2026. S’hi van disputar cinc proves: esprint, individual, vertical, relleus i equips, i hi van participar uns 400 esquiadors, de 24 equips.
També cal destacar que enguany Vallter i La Molina han estat dos finals d’etapa de la Volta Ciclista a Catalunya 2023. Un any més, dues estacions d’FGC han estat protagonistes d’aquest espectacle esportiu d’alta muntanya.

Digitalitzats
Èxit en el procés de transformació digital de processos de venda a les estacions
Enguany, les estacions d’FGC han culminat el procediment d’instal·lació del control automatitzat d’accés als remuntadors i de màquines automàtiques de venda de bitllets i forfets i de l’expedició de reserves d’aquests títols als diferents punts d’accés a l’estació.
S’han instal·lat fins a 10 màquines de venda i expedició de forfets i bitllets i dues a les estacions de muntanya d’FGC en el marc d’aquest projecte vinculat al programa de transformació digital a les estacions de muntanya.
Aquesta temporada s’ha posat en marxa el Club de Fidelització Pirineu365, del qual en formen part 66.687 usuaris que gaudeixen d’accions exclusives per a membres (sorteigs, promocions, activitats). A més, des del perfil Pirineu365 els clients tenen la possibilitat de consultar en tot moment l’estat de les comandes i el saldo de forfets, una acció molt agraïda per part dels usuaris. D’altra banda, amb l’objectiu de millorar l’experiència de compra, l’accés a les estacions i l’atenció al client, s’ha implementat un assistent virtual per a aquestes tasques a les botigues i llocs web de les estacions, a més de facilitar la gestió autònoma per part del client en la cancel·lació de compres.
Les estacions d’FGC han augmentat en un 53,4% la seva comercialització de forfets i bitllets de manera anticipada a través de canal web, un 4% més que l’any passat en unes xifres molt superiors a les habituals en aquest sector.
Estacions de Muntanya, equipaments turístics per a tot l’any
Les sis estacions de muntanya de Ferrocarrils donaran per finalitzada la temporada d’esquí 2022–2023 aquest dilluns dia 10 amb la vista posada en l’estiu. L’oferta d’activitats d’estiu és diversa i per a tots els públics: viatges panoràmics en remuntador a diferents punts de les estacions, ideals per a contemplar el paisatge; sortides de senderisme per l’entorn dels Parcs Naturals als quals donen accés aquests remuntadors; rutes de ciclisme de carretera o de muntanya en circuits traçats per a tots els nivells, i activitats d’un perfil més lúdic i familiar a la base de les estacions per al gaudi en família d’un dia a l’alta muntanya.

 

Verified by ExactMetrics