Balanç temporada 2016-17 Baquèira, més 808.000 esquiadors

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

L’estació d’esquí de la Val d’Aran i Valls d’Àneu va finalitzar la temporada 2016-2017 el dilluns 17 d’abril amb resultats positius. L’estació va inaugurar temporada el dissabte 26 de novembre i la va tancar el Dilluns de Pasqua pel que han estat 143 dies en funcionament amb 808.120 esquiadors.

Durant la temporada que acaba de finalitzar s’han sumat un total de 5,21 metres de neu a la cota 1.800 amb fortes nevades que van arribar en els mesos de gener i febrer. Ha estat un hivern amb poques precipitacions en forma de neu en els mesos de novembre i desembre, però amb bones nevades que van arribar amb l’entrada del 2017.

Tot i la meteorologia variable amb oscil·lacions de temperatures destacables, l’estació ha acabat amb 160 cm de neu a les cotes altes i 120 km de pistes oberts i ha pogut mantenir una mitjana de 85 km de pistes obertes durant el Nadal gràcies a la producció de neu i el treball realitzat pels professionals dels departaments de muntanya. El dia de més afluència d’esquiadors va ser el dissabte 25 de febrer, coincidint amb les Festes de Carnaval, en què es van comptabilitzar més de 17.500 esquiadors a les pistes.

170118-baqueira-C
Al final Baquèira un cop més ha tingut uns molt bons resultats

Bonaigua, la zona amb més creixement d’esquiadors

Aquesta temporada l’estació ha arribat als 151 km de pistes abalisades que amb els cinc km d’itineraris sumen un total de 156 km. Sens dubte, els esquiadors segueixen valorant molt positivament l’augment d’oferta de quilòmetres esquiables que en tres anys han passat dels 120 km de la temporada 2013-2014 als 156 km de la present.

S’han transportat durant aquesta temporada 9,5 milions de viatgers en els 35 remuntadors de què disposa Baqueira Beret al llarg dels 143 dies d’explotació. Les mitjanes respecte al desnivell acumulat per esquiador i a la quantitat de pujades en remuntadors han estat de 4.186 m i 11,56 viatges, respectivament. El remuntador estrella pel que fa a nombre d’usuaris ha estat Tsd. Dera Reina de Beret que ha transportat a 899.968 esquiadors.

Pel que fa a la zona de l’estació que més ha crescut en nombre d’esquiadors ha estat Bonaigua amb un augment de 2,1 punts el que significa un 20,1% del total de visitants. Sens dubte, la quantitat de dies amb el port que comunica Val d’Aran i Valls d’Àneu obert ha estat clau en aquest augment. L’àrea central, la zona de Baqueira, segueix sent la més popular amb i 51,5% del tràfic d’esquiadors el que significa també un augment de 1,5 punts respecte a la passada temporada. Finalment, la zona de Beret, que ha estat la més afectada per la tardança en les nevades del mes de desembre, ha baixat 3,4 punts pel que aquest hivern s’ha quedat amb el 28,4% del volum d’esquiadors de l’estació.

Meteorologia i pistes

Amb els 151 km de pistes abalisades més els 3 d’itineraris marcats a l’estació, les màquines de preparació de pistes han trepitjat aproximadament 51.580 Ha. Quant a condicions meteorològiques, la temperatura mínima de la temporada a la cota 1800 de Baqueira ha estat de -14,8ºC i la nevada més important va ser el dia 16 de gener on van caure 70 cm a la cota 1800 i més d’un metre a la cota 2500. Per assegurar les principals pistes al llarg de l’hivern la producció de neu ha funcionat durant 87 dies.

davma
La terrassa Möet i el dj Davma han ambientat tota la tempo a la zona d’Orri

Música i esport

Baqueira Beret segueix intensificant la seva agenda d’esdeveniments sumant aquesta temporada 45 actuacions musicals i més de 60 esdeveniments esportius. Les actuacions musicals s’han repartit pels diferents bars amb terrassa de l’estació destacant les sessions de DJ a Baqueira Bar 1500 i al Bar Er Audeth.

Pel que fa a les competicions esportives, la Marxa Beret segueix sent la reina de les proves a l’estació sumant aquest hivern 900 esquiadors de fons al Pla de Beret que van recórrer els 10, 21 i 42 km de les seves diferents distàncies. La prova es va disputar el diumenge 5 de febrer a la seva 38a edició i amb Birgit Korvald i François Soulié com a guanyadors dels 42 km. Altres esdeveniments populars destacats van ser la tercera edició del BBB Ski Race Experience, el cap de setmana del 21 i 22 de gener, en la qual 300 inscrits van poder descobrir tots els racons de l’estació a través de l’original prova. El mes de desembre també va passar per l’estació, concretament el dia 17, la Salomon Quest Challenge en la seva tercera edició amb mig miler d’inscrits.

D’altra banda, el 4 i 5 de març també es va disputar el Top CAEI FIS d’esquí alpí que, sota unes fortes nevades, va ser possible disputar l’eslàlom gràcies a la feina de l’equip de Stadium i al club organitzador. El dia 18 de març es va dur a terme la quarta edició de la clàssica quattro Era Baishada a Beret amb 200 participants i el cap de setmana de 11 i 12 de març el Trofeu Fundació Jesús Serra celebrava la seva 10a edició atorgant beques d’estudis als millors esquiadors i sortejant molts regals entre tots els participants.

A la recta final de temporada, el cap de setmana del 8 i 9 d’abril, s’han acollit dos grans esdeveniments com han estat els campionats d’Espanya de skicross i snowboard cross. En aquests últims va participar l’actual subcampió del món de l’especialitat, el basc de la RFEDI Lucas Eguibar, que es va imposar en la categoria absoluta masculina. D’altra banda, la Copa del Món d’Esquí de Muntanya també va recalar a Baqueira aquest cap de setmana amb un complet programa amb prova individual i d’equips dissabte i explosiu quilòmetre vertical diumenge.

Pel que fa a activitats que s’ofereixen durant tota la temporada, la ja consolidada Audi Ski Kronos situada a Baqueira ha tingut un gran èxit. Aquest estadi, al costat de la cafeteria de 2200, permet baixar una fàcil traçat de gegant que es grava en vídeo i es pren el temps. L’esquiador, a través del seu forfet, accedeix a aquestes dades per mitjà del web de Baqueira i pot compartir-en xarxes socials. Aquesta activitat es va posar en funcionament aquesta temporada el 19 de gener i des de llavors s’han realitzat 13.091 baixades i els vídeos s’han visualitzat al web 29.467 vegades.

Verified by ExactMetrics