Balanç de les festes de Nadal i Reis a Baqueira: +150.000 esquiadors

Related

Compartir

Entre el 26 de desembre i el 8 de gener han gaudit de l’Estació de la Vall d’Aran i Valls d’Àneu més de 150.000 esquiadors. Amb l’obertura parcial del domini esquiable: Baqueira, Beret i Bonaigua, han sumat al voltant de 90 km diaris amb gruixos de neu d’entre 20 i 40 cm de qualitat dura-primavera.

Els amants de l’esquí i el snowboard han pogut gaudir de jornades assolellades recordant així aquest Nadal pel bon temps; temperatures agradables i visibilitat perfecta que ha permès a més de 150.000 esquiadors gaudir de gran part de l’Estació. Amb una mitjana de 65 pistes obertes sumant 90 km de traçats i 32 remuntadors en funcionament. Les baixes temperatures durant les nits han permès produir neu en cotes altes de l’Estació millorant així les condicions de les pistes al costat de la gran feina dels professionals maquinistes.
El fet de poder esquiar des de la zona del Pallars (Peülla) fins a Beret ha permès que els esquiadors es distribuïssin d’una manera equilibrada i sense massa aglomeracions en les instal·lacions.

En declaracions del Director Comercial Xavi Ubeira: “Hem viscut unes molt bones vacances que demostren la importància de tenir un bon sistema de producció de neu que ens ha permès mantenir entre 80 i 95 Km de pistes durant totes les vacances sense tenir massa aglomeracions de clients. Les inversions en producció de neu, tant en el canvi de innivadores com la creació de 3 basses, el magatzematge de l’aigua de desglaç i les bones nevades de finals de novembre ha permès mantenir aquests quilòmetres durant totes les vacances nadalenques”.

L’excel·lent meteorologia i les suaus temperatures també han permès als esquiadors de Baqueira Beret gaudir de les terrasses a l’aire lliure dels diferents punts de restauració repartits per tot el domini esquiable així com del après ski ofert en punts emblemàtics com el Moët Winter Lounge o el Baqueira Bar 1.500 amb diferents actuacions de djs en directe.

Els visitants més petits que van acudir als parcs de neu Baqueira SnowCAMP van poder gaudir de les activitats organitzades tant a l’interior dels renovats espais com en l’exterior en contacte sempre amb la neu i l’aprenentatge de l’entorn.
Els serveis de Ski Service i Baqueira Store han estat oberts i donant el servei a milers de visitants que han llogat, reparat i comprat material de primera qualitat en els punts que ofereix l’Estació.

Les esperades nevades que sembla que arribaran durant els pròxims dies millorarien les condicions de neu assegurant les bones xifres de la temporada, ja que encara queden molts dies d’esquí i snowboard a Baqueira Beret fins al 10 d’abril.

Gener de molta activitat i competició
El mes de gener es presenta amb importants esdeveniments i competicions a l’Estació. La primera se celebrarà dissabte que ve 14 de gener amb l’Audi Salomon Quest Challenge, una trobada dissenyada per a amants de la neu que volen gaudir d’un dia practicant el seu esport d’hivern preferit al costat de la seva família i als seus amics. Durant 4 hores, i per equips de 3 persones, podran recórrer l’estació superant divertits desafiaments al ritme i en l’ordre que vulguin. Reptes com un eslàlom gegant per a sortejar portes, un espai freeride on posar a prova l’estil en descens, skicross en equip per a lluitar per la millor puntuació, banked eslàlom en una baixada individual, un km llançat per a prendre la major velocitat o punts extra per a continuar sumant punts. Tota la informació a: https://www.audisalomonquestchallenge.com/

I entre el 28 de gener i el 2 de febrer arriba el gran esdeveniment de la temporada amb el Freeride World Tour; per segon any consecutiu la competició mundial líder en freeride aterrarà un any més a l’Estació aranesa com a primera parada del tour. Els riders locals Aymar Navarro i Abel Moga, i com a novetat enguany l’esquiadora Eli Marina, seran els protagonistes espanyols de la competició, al costat dels millors freeriders d’esquí i snowboard del món. Una competició que la temporada passada ja va ser tot un èxit i que en aquesta s’està treballant perquè així segueixi.