Aymar Navarro aconsegueix a Ordino Arcalís situar-se en el top 10 mundial

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

La quarta prova del calendari del circuit de Freeride World Tour ha tingut lloc aquest dijous al matí a la zona de les Portelles d’Ordino Arcalís. La finestra meteorològica estava marcada del 2 al 8 de març, i després de descartar per motius de seguretat la prova prevista per al dissabte 2 de març a la zona de Tristaina, finalment l’organització va decidir esperar a la nevada d’aquest dimecres i fer-ho en una zona dins els límits de l’estació, garantint de la mateixa manera l’espectacularitat de la competició, alhora que la seguretat de les riders. Un dels protagonistes ha estat Aymar Navarro, que ha aconseguit una sisena plaça, fet que té un significat especial. I és que l’aranès, amb aquesta classificació aconsegueix el seu somni, que és estar entre els top 10 dels esquiadors mundials freeriders, ja que ha acabat 9è a la classificació general, lloc que li permetrà participar a prova de Verbier, i li dóna el passi directe al calendari de Freeride World Tour 2020.
L’aranès ha sortit segon de la seva categoria i ha fet una línia molt fluida amb la qual ha aconseguit una puntuació de 72.33. És la primera vegada que un rider espanyol aconsegueix aquesta fita en el món de l’esquí freeride, fet pel qual Aymar Navarro s’ha mostrat molt orgullós.


L’esquiador aranès Aymar Navarro ha fet una línia molt fluida, amb la qual el rider ha assegurat sentir-se molt còmode. Pel que fa al futur, Aymar torna a casa seva per centrar-se durant les dues pròximes setmanes en la prova de Verbier. Tot i que sense possibilitats d’aconseguir una plaça al podi mundial, l’aranès lluitarà igualment per aconseguir un lloc al podi de la prova individual a Suïssa. Navarro ha assegurat sentir-se molt feliç per la fita aconseguida, ja que el nivell dels riders és molt elevat, i estar entre els millors ha estat un treball duríssim, molts anys d’entrenament i d’esforç que potser no es veuen.
Pel que fa al rider local d’Ordino Arcalís que ha competit en modalitat snowboard amb una wild card, Thomas Rich, ha acabat quart a la prova, amb 71.67 punts.
La prova de Freeride World Tour d’Ordino Arcalís ha estat un any més espectacular. A més de ser un dels spots preferits pels riders i per l’organització, l’estació ofereix multitud de vessants i possibilitats per dur a terme la prova, fet que queda demostrat amb la capacitat d’organització d’aquesta ocasió. Després de descartar, per motius de seguretat, el desenvolupament de la prova al pic de l’estany Fourcat (localització prevista inicialment) s’ha optat per la celebració de la competició a la zona de Portelles.


La nevada que ha tingut lloc el dimecres al vespre i durant la matinada ha cobert les muntanyes de l’estació amb una nova capa de neu pols que ha ajudat als riders a fer la baixada amb més fluïdesa i seguretat.
Ha estat una edició on els riders han optat per intentar molts trucs, combinant la tècnica del freestyle amb el freeride per oferir un espectacle encara més atractiu. Pel que fa a la prova d’Ordino Arcalís de Freeride World Tour té garantida la seva
continuïtat, almenys un any més.

Podeu consultar resultats clicant aquí.

Verified by ExactMetrics