Tavascan i Ustou i els seus parcs naturals s’agermanen en una nova trobada transfronterera.

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

Per quarta vegada consecutiva, aquest dijous, 23 d’agost, tindrà lloc la ja tradicional trobada transfronterera al port de Tavascan o Marterat. Una iniciativa que impulsa i intensifica l’agermanament entre els veïns de la població catalana i els de la població francesa d’Ustou i el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural Regional de Pyrénées
Ariégeoises.


Aquesta trobada anual, té un caràcter lúdic i festiu, i es realitza en plena muntanya, en aquest part del port on limiten els territoris català i occità. Durant la trobada, hi haurà parlaments, una degustació de productes locals típics de
cada població i actuacions musicals. La sortida des del cantó català està prevista a les 8’00 hores a peu des de Bordes de Graus (davant recepció del càmping). Com a novetat, enguany hi haurà un guiatge gratuït per part del Parc Natural de l’Alt Pirineu.
Altres opcions de sortida són a les 9:30 h. a peu des de l’aparcament de la Font de la Costa, accessible en 4×4 i de menor dificultat. A més, per qui no disposi de vehicle tot terreny, s’ha habilitat una sortida a les 8:45 h. a l’Oficina d’Informació de Tavascan per agrupar vehicles i sortir de forma conjunta fins a l’aparcament de la Font de la Costa.
En ambdós casos es prega inscripció prèvia a la mateixa oficina o al telèfon 973623079.
Tavascan fa diversos anys que manté contactes comuns amb la població fronterera occitana d’Ustou, situada a la regió de Occitanie, al departament de l’Arieja. Ustou té una població de més de 300 habitants i repartits entre diversos nuclis disseminats.


La trobada es fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Lladorre i el Comune d’Ustou i del Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises i el Parc Natural de l’Alt Pirineu. Cada any aquesta iniciativa reuneix al voltant de 100 persones. Enguany està previst rememorar la propera signatura el 24 d’agost per crear el Parc Pirinenc de les Tres Nacions, marca comuna que agruparà els dos parcs participants i dos parcs andorrans més, el de Sorteny i Comapedrosa, i també el 15è aniversari de la creació del Parc Natural de l’Alt Pirineu. La trobada es fa enguany en dijous, per tal de coincidir amb la Festa Major de Tavascan, prevista de celebrar durant la tarda i vespre, on sovint diversos veïns d’Ustou també hi participen venint a peu des del seu poble, tot travessant el port de Tavascan.

Verified by ExactMetrics