3 llibres per fer créixer l’amor per la muntanya

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

Des de la Llibreria Horitzons i donat que el proper dimarts 23 d’abril és Sant Jordi i el Dia del Llibre, atenció que és justament l’endemà del retorn de les vacances, us volem recomanar tres llibres de muntanya que son absoluta novetat. Es tracta de llibres de muntanya i no de neu i ho fem així donat que estem acabant una temporada de neu força fluixa i sols els que fem esquí de muntanya podrem seguir esquiant unes setmanes més. En propers articles us recomanarem alguna guia per fer esquí de muntanya.

Les nostres tres primeres recomanacions inclouen dues guies de muntanya però en àmbits força diferents i un llibre biogràfic sobre Armand Ballart, una de les icones de l’escalada a casa nostre.

El primer llibre és una guia per poder fer una travessa des de la Mediterrània fins l’Aneto, però no és una travessa normal si no que aquesta guia ens proposa anar des del mateix mar fins al cim més alt de la serralada però seguint tot un rosari de crestes. La gran travessa del Pirineu Català per les crestes és un dels grans reptes que tot bon alpinista pot proposar-se i té per objectiu resseguir la cresta pirinenca al llarg de 40 jornades, pels punts més alts que ens marca la divisòria d’aigües. Una travessa pensada per a excursionistes i alpinistes experimentats, amb coneixements d’escalada i disposats a viure una gran experiència. La guia està estructurada en 40 jornades i inclou de descripció de cada jornada, amb una fitxa tècnica i el seus perfils així com 16 mapes topogràfics i abundants fotografies. El títol del llibre és EL PIRINEU CATALA PER LES CRESTES, DE LA MEDITERRÀNIA A L’ANETO. Està escrit per Joan Escalé i Albert Valldeperez i editat per l’editorial alpina.

El Pirineu Català per les Crestes
Portada del llibre “El Pirineu Català per les Crestes”

El Segon llibre recomanat és una guia sobre el repte dels 100 cims. El repte dels “100 Cims” és va iniciar l’1 de juliol de 2006 amb l’Objectiu de conèixer les diferents contrades de nostres país mitjançant l’excursionisme. Aquest repte no és únicament per a les persones més ben preparades, sinó que tothom hi te cabuda, ja que en el catàleg hi ha cims de tota mena, des dels de baixa muntanya fins als cims de més de 3.000 metres del Pirineu català.. L’Objectiu de l’activitat dels “100 Cims” és conèixer el país, tot de fent excursionisme i no és cap competició.

Aquesta guia ofereix tot un seguit d’itineraris pels 308 cims que conformen actualment el catàleg dels 100 Cims de Catalunya. Es tracta de diferents muntanyes representatives de totes les comarques catalanes, que s’han escollit per les seves possibilitats panoràmiques, pel seu interès excursionista i per la seva importància geogràfica, de cadascun dels cims es proposa un itinerari i se n’indiquen d’altres de possibles per accedir-hi. La guia, estructurada per comarques, presenta els cims més emblemàtics de Catalunya, però també d’Andorra i de la Catalunya Nord, i n’indica, de cadascun, l’itinerari, la cartografia, el desnivell, la dificultat i altres característiques.

100 CIMS EL PROJECTE MÉS POPULAR D’ASCENSIONS A LES 308 MUNTANYES ESCOLLIDES DE CATALUNYA. Guia escrita per Fermí Azcona, Constantí Torres i Joan maria Vives i editat per Cossetània Edicions.

Finalment el tercer i darrer llibre és Teràpia vertical que ofereix un particular repàs a l’escalada en roca de tota la vida, des d’una òptica oberturista d’acord amb la faceta més reconeguda de l’autor. Partint d’un viatge retrospectiu al passat per tal de fer una panoràmica dels orígens de l’escalada, aleshores una activitat minoritària, aquest llibre assenta els fonaments d’un esport cada cop més de moda tot i les dificultats que traspua. Descobreix tot un seguit d’indrets emblemàtics propers on poder practicar l’escalada ?molts dels quals són llocs pràcticament estrenats per l’autor? i desvela les característiques intrínseques a aquest entorn alpinista. Segons l’autor, aquest llibre, que es dirigeix a tots els públics, amateur o expert, compta amb una pretensió modesta d’encertar la drecera més directa per captar la màgia que ofereix el món de l’escalada d’aventura. No és tracta d¡una guia d’escalada amb la descripció de mil i una vies si no de tot un plegat de reflexions i vivències al voltant de l’escalada. El seu autor, Armand Ballart, és una dels millors escaladors actuals i les seves ressenyes de les vies d’escalada son tota una icona per la seva extraordinària qualitat. TERÀPIA VERTICAL. VIVÈNCIES D’UN ESCALADOR SINGULAR escrit per Armand Ballart i editat per Cossetània.

Aquestes son les nostres tres recomanacions per aquest Sant Jordi i que podeu trobar a la nostre llibreria del carrer del Rosselló 268 i el mateix dia del llibre a la nostre parada del Passeig de Gràcia davant del número 98, una mica més amunt de La Pedrera.

Verified by ExactMetrics