100% Women Peak Challenge: Suïssa porta el feminisme a les muntanyes més altes del país

Més articles

Grandvalira Resorts referma la seva proposta d’estiu actiu

Les estacions de Grandvalira Resorts han presentat aquest matí...

Baqueira Beret proposa un estiu actiu de natura a la Val d’Aran i Valls d’Àneu

L’estació d’esquí i muntanya de Baqueira Beret continua ampliant...

La FIS no s’estima Andorra

Els pitjors pronòstics, malauradament s'han confirmat. La Federació Internacional...

Com serà el juny 2024, la méteo d’en Van der Laan

Com cada mes, donem una ullada als dos grans...

Compartir

Si les dones haguessin tingut les mateixes oportunitats que els homes, possiblement la britànica Lucy Walker hauria escalat el Cervino (Mattherhorn) abans que el seu compatriota Edward Whymper. Per sort, la situació ha canviat molt, però encara avui dia les desigualtats de gènere segueixen estan presents en molts àmbits. Enguany es cumpleixen 150 anys d’aquella primera ascensió femenina al Cervino, i alhora, fa 50 anys que el sufragi femení es va introduir a Suïssa, curiosament molt tard per ser considerat un país “modern”. Per aquests motius neix el projecte 100% Women Peak Challenge, per seguir reivindicant la figura de la dona dins de la societat, i especialment en els esports de muntanya suïssos.

A la pàgina web del projecte es poden trobar els 48 cims de 4.000m amb els detalls de l’ascensió al cim.

El 100% Women Peak Challenge té com a objectiu aconseguir que equips de corda formats exclusivament per dones escalin els 48 cims més alts dels Alps suïssos. La campanya es va iniciar el dilluns 8 de març amb motiu del Dia Internacional de la Dona i s’estén fins al 8 de setembre de 2021. A través de la pàgina interactiva del projecte peakchallenge.myswitzerland.com es podran anar consultant tots els detalls de cadascun dels cims i a més, s’integraran les selfies fetes per totes les participants que assoleixin el cim.

No es tracta d’una competició, sino d’una manera d’experimentar juntes l’amor per la muntanya i de la bellesa dels 48 quatremils. Entre les participants més destacades es troba la cantant suïssa de pop Beatrice Egli, que vol complir el seu somni de pujar al Cervino al juliol. O la primera alpinista saudita a l’Everest, Raha Moharrak, que ara aspira al cim més alt de Suïssa, el pic Dufour (4.634 m.).

Un munt d’activitats outdoor de dones per a dones

Més enllà d’escalar les muntanyes més altes de Suïssa, també hi ha un ventall molt gran format per més de 230 activitats relacionades amb les dones i la visió femenina del país. Entre aquestes activitats podrem trobar tot tipus d’experiències, però totes elles amb un denominador comú, estan dirigides per dones amb l’objectiu de donar-los una plataforma a través de la qual crear models de conducta. Al voltant de la meitat de les experiències van ser desenvolupades recentment per a aquesta campanya. Entre les activitats a l’aire lliure hi podrem trobar l’excursió d’altura de cinc dies en el massís del Mont Rosa de l’Escola Alpina Mammut, dirigida per l’alpinista i guia de muntanya professional IFMGA Caro North.

Més info: 100% Women – offers for women

Verified by ExactMetrics