El Centre Excursionista de Catalunya (CEC) ha establert una aliança amb l’alpinista català, Ferran Latorre, un dels muntanyencs més reconeguts nacional i internacionalment per les seves fites esportives entre les quals destaquen les ascensions als 14 vuitmils del planeta. El conveni de col·laboració s’estén també a altres esportistes amb una trajectòria destacable com l’escalador Edu Marin, i els trail runners Marina Ramos i Sergi Cabeza.
Aquesta aliança busca unir esforços per promoure els esports i les activitats a l’aire lliure, aprofitant l’experiència, els valors i la passió per la muntanya del CEC i dels nous prescriptors. A través d’una sèrie d’accions i esdeveniments programats com ara conferències, taules rodones i xerrades amb professionals del sector, els nous ambaixadors del CEC fomentaran l’accés endreçat i segur a la natura, així com donaran a conèixer els projectes del centre promocionant la imatge de l’entitat.
L’alpinista Ferran Latorre és primer català i quart espanyol en assolir el cim dels 14 vuitmils del planeta
Ferran Latorre és el primer català i quart espanyol que va aconseguir assolir els 14 cims de més de 8.000 metres d’altitud del món. És considerat un dels alpinistes més importants de la història a Catalunya i Espanya, no només pels seus èxits esportius sinó també pel seu enfocament ètic i responsable de l’alpinisme. De fet, és conegut per la seva aproximació tradicional a l’alpinisme, prioritzant la seguretat i l’ètica per sobre de l’assoliment de cims a qualsevol preu. Va ser càmera del programa de TVE ‘Al filo de lo impossible’, participant en expedicions arreu del món. Latorre valora positivament l’acord de col·laboració recordant la primera vegada que va trepitjar la seu del CEC. “Tenia 13 anys i sempre recordaré el dia que vaig pujar les escales de l’edifici històric i el meu pare em va apuntar. Em va permetre formar-me com a muntanyenc, com a escalador, com a alpinista i, finalment, com a persona, i n’estic molt agraït”.
La carrera d’Edu Marín exemplifica la dedicació i l’excel·lència en l’escalada, havent aconseguit fites significatives en diverses disciplines d’aquest esport. Va començar a escalar als 3 anys i als 7 va aconseguir escalar la seva primera via de grau 8. Va completar la primera ascensió en lliure de ‘Valhalla’ (380 m, 9a+) a la paret de Getu a la Xina, considerada una de les vies més difícils del món en el seu estil. Anys més tard, aconsegueix l’ascensió de ‘Eternal Flame’ (650m, 7c+/8a) al Trango Tower del Pakistan, una de les rutes més emblemàtiques de l’alpinisme mundial.
Marina Ramos és una professional de l’esport i l’activitat física, graduada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, ambaixadora de la marca Nike running i creadora de contingut a les xarxes socials. Es dedica principalment a l’entrenament i a la realització d’activitats relacionades amb el trail running per a diferents edats i nivells.
Sergi Cabeza és un corredor de trail running que destaca per la seva participació en curses de muntanya de mitja distància. Alguns dels seus assoliments més notables són: el 4t lloc a la Trencacims Paüls 2024 (23 km, 1.650m+) o el 7è lloc a la Cursa 4 Termes 2024, trail de 23 km, 1.200m+.
El Centre Excursionista de Catalunya aposta per quatre perfils diferents, un esportista llegenda amb una trajectòria consolidada única com Ferran Latorre; un escalador que destaca per la seva tècnica excel·lent i les seves fites com Edu Marín; i dos esportistes promesa del trail running des de l’àmbit de l’entrenament i des de la competició com Marina Ramos i Sergi Cabeza. Tots quatre amb un vincle amb el CEC, ja sigui des de la seva infantesa com pels valors de coneixement i estima per la muntanya.