Snowboarder sobreviu a un allau als alps Suïssos

Més articles

El millor freeride del món es veurà aquesta setmana a Baqueira Beret

El FIS Freeride World Tour by Peak Performance inaugura...

Baqueira Beret tanca un molt bon Nadal amb 130 km de pistes obertes

Baqueira Beret acomiada les vacances de Nadal amb un...

Les estacions andorranes tanquen el millor Nadal dels darrers cinc anys

Les estacions de Grandvalira Resorts -Ordino Arcalís, Pal Arinsal...

Afluència rècord a les estacions d’esquí de Catalunya Nord aquest Nadal

Les estacions d'esquí de Neiges Catalans (Cambre d’Ase, Font-Romeu...

Compartir

Cada hivern es produeixen accidents a la muntanya com a conseqüència de les allaus. A vegades, com es pot veure amb el protagonista del següent vídeo, només queda en un ensurt, però en d’altres les conseqüències poden ser fatals. Per exemple, durant l’hivern del 2016 (des del Gener fins al mes d’Abril) va haver-hi 67 víctimes als Alps com a conseqüència d’aquest fenomen.

Les allaus són els enemics més temuts pels que practiquen l’esquí alpí o l’snowboard fora pista. Disciplines como el freeride o l’esquí de muntanya (també anomenat esquí de travessa o “skimo”) estan a l’alça, i cada cop són més les persones que se senten atretes per la seva pràctica que acostuma a ser en terrenys verges i lluny de les modernes instal·lacions mecàniques de les estacions d’esquí.

Però per practicar aquestes modalitats calen uns coneixements bàsics sobre seguretat en muntanya i l’ús de dispositius com el DVA, pala i sonda, que no tothom utilitza. Al nostre territori tenim la sort de comptar amb diferents especialistes en allaus i seguretat en muntanya, com és el cas de l’ACNA (Associació per al Coneixement de la Neu i les Allaus), que realitzen cursos i xerrades amb l’objectiu de donar a conèixer tot allò que cal per poder-se moure amb seguretat per la muntanya a l’hivern.

Verified by ExactMetrics