ZAG Chamonix, responsable i compromesa (de veritat) amb el medi ambient

Més articles

El millor freeride del món es veurà aquesta setmana a Baqueira Beret

El FIS Freeride World Tour by Peak Performance inaugura...

Baqueira Beret tanca un molt bon Nadal amb 130 km de pistes obertes

Baqueira Beret acomiada les vacances de Nadal amb un...

Les estacions andorranes tanquen el millor Nadal dels darrers cinc anys

Les estacions de Grandvalira Resorts -Ordino Arcalís, Pal Arinsal...

Compartir

Som amants de la natura i la muntanya. D’això no n’hi ha cap dubte. Ara bé, som conscients de l’impacte que tenen les nostres decisions de consum sobre el medi ambient? La resposta és NO. Si més no aquesta és la conclusió a la qual arribem després de llançar una enquesta al nostre canal de Twitter on es preguntava el següent:

La paraula sostenibilitat està en auge, i cada cop es pot sentir en més àmbits. A vegades, i malauradament, es tracta d’una paraula buida, sense cap mena de sentit i que s’utilitza només amb fins comercials, amb l’objectiu d’atraure un consumidor que a poc a poc es va preocupant més per l’origen del material que utilitza quan fa activitats a l’aire lliure.

En altres ocasions, es tracta només de “postureo verd” o del que també es coneix com a “green washing“, un terme que s’utilitza quan una empresa intenta fer veure que els seus productes són “ecològics, sostenibles o naturals” quan realment només es tracta d’una estratègia de marketing per vendre més.

Prèviament, ens hem fet ressó d’empreses que tenen la sostenibilitat en l’ADN de l’empresa, com és el cas de les ceres ecològiques NZERO o la coneguda marca de roba tècnica de muntanya Ternua.

Però, hi ha fabricants d’esquís que estiguin compromesos amb el medi ambient? La resposta és, sí.

Des de l’any 2015, el fabricant d’esquís francès ZAG amb base a Chamonix, es va comprometre a convertir-se en una empresa 100% eco-responsable. Per fer-ho s’asseguren que tot allò que es faci per aquelles empreses que treballen en algun moment per ZAG compleixin els estàndards que es defineixen sota el que anomenen ZAGreen Program, i el seu mantra “Explora més. Destrueix menys”.

ZAGreen Program: fabricant esquís amb el mínim impacte mediambiental i la màxima qualitat

En els darrers anys els enginyers de ZAG han treballat per aconseguir que les matèries primeres estiguin el més a prop possible de les fàbriques on es produeixen els esquís, ubicades a Polònia i Tunísia, per reduir els desplaçaments innecessaris com succeeix en altres tipus d’indústries com la tèxtil. Per aquest motiu els materials provenen majoritàriament d’Europa.

En els models Adret i Ubac, els més coneguts de la marca, s’utilitzen resines que són biodegradables en un 33%. L’objectiu és implementar aquest tipus de resina progressivament a totes les línies de producte sense que afecti el rendiment de l’esquí, així com incrementar el percentatge de resines bio.

Pel que fa als cantells metàl·lics dels esquís, tant si són fins com gruixuts, provenen de metalls reciclats. En el cas dels plàstics decoratius que s’utilitzen a la superfície de l’esquí i que caracteritzen cadascun dels diferents models, provenen en un 50% de poliamides de base bio.

 

El nucli dels esquís està fet 100% amb fusta que prové de boscos amb certificació FSC, assegurant la màxima qualitat de tots els productes a la vegada que es manté una gestió dels boscos sostenible.

Avui dia ZAG segueix treballant per reduir al màxim l’impacte mediambiental de la seva activitat econòmica, i especialment la reducció de les emissions de CO2, que es preveu que sigui de més de 50 tones a conseqüència de la utilització d’un 18% menys de fibres i un 18% menys de resines gràcies a un nou mètode de producció que entrarà en funcionament la temporada 2022/23.

Hi ha un llarg camí per recórrer, però sembla que ZAG té les idees clares i la sostenibilitat no és una opció, sinó un pilar de la seva estratègia de negoci.

Més informació: ZAGreen Program

Verified by ExactMetrics