Orto-K, les lentilles que corregeixen la miopia mentre dorms

Més articles

Compartir

La ortoqueratologia, o les també conegudes com a lentilles orto-k, corregeixen la miopia i astigmatisme mentre dorms, així podem gaudir de les activitats a la muntanya amb una visió completament nítida sense haver d’utilitzar lentilles de dia o ulleres

Què pensaríeu si algú us digués que existeixen unes lentilles que corregeixen la miopia mentre dorms, de forma que al matí i un cop te les treus, et permeten gaudir d’una visió completment nítida durant el dia?

Probablement pensaríeu que aquesta persona té una imaginació desbordant o que us estan prenent el pèl. Però la veritat, és que ja us podeu anar fregant els ulls perquè aquesta solució òptica existeix i és una solució ideal per aquells que freqüenteu la muntanya.

Com molt bé ja sabreu, per realitzar qualsevol activitat esportiva a la muntanya, es recomana fer ús d’ulleres de sol o màscara (a l’hivern), per protegir la nostra visió dels raigs ultraviolats del sol. D’ulleres n’hi ha de tots els colors i gustos, però no totes elles es poden graduar correctament. I si som dels que utilitzem lentilles durant el dia, sabrem que hem d’estar sempre pendents que no se’ns ressequin o que no ens entri res als ulls, i ja sabem que això no sempre és fàcil, especialment en un entorn com la muntanya on tenim situacions climàtiques adverses que a vegades no podem evitar.

Gràcies a les lentilles orto-k podem realitzar totes les activitats a la muntanya amb una visió 100% sense haver de preocupar-nos de les ulleres o lentilles.

Lents de contacte Orto-K, la solució definitiva per no haver de patir per la visió durant el dia

Però totes aquestes situacions tenen una alternativa innovadora: les lentilles ortoqueratològiques, també conegudes com a lentilles orto-k.

Aquestes lents de contacte es caracteritzen perquè la persona les utilitza només per dormir. Sí sí, ho heu sentit bé! Per dormir! Durant les hores de son, les lentilles produeixen un efecte corrector sobre la curvatura de la còrnia, fent que aquesta torni a l’estat en el qual la visió és nítida. Pel matí, al llevar-se, només cal treure-les, netejar-les i desar-les a l’estoig, i ja es podrà gaudir d’una visió nítida durant el dia sense haver d’utilitzar ulleres o lents de contacte.

Les lentilles orto-k es poden utilitzar en els casos de problemes de visió relacionats amb la miopia i l’astigmatisme, i com us podeu imaginar els avantatges d’utilitzar aquest tipus de lents de contacte són moltes: no preocupar-nos del tema de la graduació de les ulleres o màscara, oblidar-se de l’entrada de suor, pols o pluja als ulls… i com no, de la típica situació de “pànic” en perdre una lentilla en un moment compromès.

I ara us preguntareu: com funcionen?

La ortoqueratologia és un procediment mèdic sense cap tipus de cirurgia avalat per la FDA (Food and Drug Administration) dels Estats Units i la Unió Europea. Gràcies a aquestes lents de contacte correctores, que tenen una vida útil de fins a dos anys, els que les utilitzen poden gaudir d’una visió nítida durant el dia sense haver de portar ulleres i lentilles. Les orto-k estan especialment indicades per a persones que tenen una vida activa, i per a esportistes, com us podeu imaginar. Però també es recomana entre els nens i els joves, ja que gràcies al seu ús ajuden a reduir l’increment de miopia en aquestes edats.

Caminant per la Cerdanya

Mitjançant aquesta tècnica es poden corregir miopies de fins a 6 dioptries i astigmatisme fins a 1,75 de graduació, tot i que actualment, i gràcies als nous dissenys de lents de contacte es poden corregir miopies de fins a 8 dioptries.

Continuareu preguntant-vos per què les Orto-K poden resoldre’ns els problemes de visió. Doncs és senzill d’explicar i entendre. Aprofitant la flexibilitat de la còrnia, aquestes lents nocturnes modelen la seva curvatura per poder enfocar nítidament les imatges sobre la retina. Un cop es treuen les lentilles, la còrnia manté durant hores la forma que la lent li ha donat, i durant aquest període de temps hi pots veure bé.

Podeu escoltar l’entrevista que vam fer a l’espai Anem de Tarda de RNE4 a Bernat Cortilla, òptic-optometrista i responsable del centre de la visió Biòptic de Barcelona (a partir del minut 29).

Podreu trobar més informació sobre tot això a Biòptic, un centre especialitzat en problemes de visió que porta més de 20 anys aplicant la ortoqueratologia a persones amb problemes de visió relacionats amb la miopia i/o l’astigmatisme.

Verified by ExactMetrics