Husta Skis, tecnología i artesanía en els esquís més personalitzats del mercat

Més articles

Ja hi ha data Copa Europa esquí masculí a Soldeu: 3-4 febrer 2025

El sector Soldeu de Grandvalira torna a la competició...

North Face i Icebreaker, connectats per a la natura

North Face, marca líder de productes outdoor, i Icebreaker,...

La candidatura Andorra 2029 encara la recta final per l’elecció de la seu dels Mundials

La candidatura Andorra 2029 prem l’accelerador per acostar-se al...

Compartir

Cada corba és diferent i cada esquiador la traça a la seva manera. Si això és així Per què tots els esquís són iguals? Partint de la base que personalitzar els esquís és possible, els emprenedors de Husta Skis porten ja diversos anys desenvolupant el concepte Bespoke per a oferir a esquiadors apassionats i amb bon nivell, un producte únic. Els esquís Husta es caracteritzen per tenir un vessant artesanal molt important completat amb la més alta tecnologia 4.0 amb màquines de control numèric.

La producció es realitza íntegrament en el taller de Salardú, una antiga ebenisteria, utilitzant materials en un alt percentatge reciclables i amb una reducció que pot arribar fins al 70% d’aplicació de material plàstic en els esquís comparativament amb els processos de les marques industrials.

S’aplica així el compromís de la marca per a la màxima sostenibilitat, oferint uns esquís amb una durabilitat superior als de fabricació estandarditzada. A més, es treballa en gran manera amb fusta de proximitat provinent dels Pirineus. Amb aquest enfocament, Husta Skis ofereix un producte distintiu, personalitzat i exclusiu, amb disseny atemporal i d’unes sensacions úniques en neu.

Esquís Bespoke
La companyia ofereix tres conceptes d’esquís en la seva producció, amb els Bespoke com la màxima expressió del producte fet a mida. En anglès aquesta paraula significa “fet per a un client o usuari en particular” però és que a més a Husta aquest concepte s’eleva al nivell de màxima experiència per què el client és el protagonista en la confecció dels seus esquís.

Sempre es realitza amb la supervisió i ajuda d’un enginyer i tècnic esportiu nivell 3 amb diverses fases del procés que passen per la creació del disseny inicial tenint en compte les variables principals després d’esquiar amb aquesta persona i entendre la seva realitat. En un segon estadi es realitza una anàlisi biomètrica de l’esquiador i finalment es passa a la fabricació en la qual el client és protagonista.

Cada persona esquia de manera única, així que utilitzar els mateixos esquís industrials redueix les possibilitats d’aprenentatge, millora i gaudi. Es tracta d’un procés fet a mida en el qual s’aplica alta tecnologia. Cada esquí és únic, mai hi haurà dos iguals i cada model que surti de la premsa serà exclusiu per a l’esquiador que li ho ha fabricat amb les seves mans en el taller de Salardú.

Models Custom
El segon grau en personalització són els esquís custom. En funció del nivell, preferències de terreny i objectius del client es pot donar forma a uns esquís, singulars en disseny i en comportament, sobre qualsevol de les geometries ja prèviament estudiades i que es proposen en la col·lecció de Husta.

Aquests esquís són un llenç en blanc on el client crea uns dissenys amb els colors, gràfics i fins i tot els materials i acabats que més li representin. Els Custom diuen molt de la personalitat de cada usuari.

Esquís de col·lecció
La temporada d’hivern 2023-2024 estan disponibles tres models d’esquís de col·lecció. El model Paom, un esquí All Mountain, és a dir un tot terreny, dissenyat per a l’esquí tant en pista com en terrenys no preparats. Està disponible ja des d’inici de temporada en tres longituds diferents: 186 cm, 174 cm i 162 cm.

El model Roc és un esquí especialment pensat per a l’excel·lència en les pistes i destinat a esquiadors avançats amb ple domini de la conducció sobre els cantos. Disponible en les mesures 180 cm, 170 cm i 160 cm.

Finalment, el model Lua, un esquí versàtil per a tots els nivells d’esquiadors amb un enfocament predominantment fora pista, neu pols i esquí de travessia. Disponible en les mesures 183 cm, 169 cm i 155 cm.

Aquests models poden personalitzar-se prèviament a la seva fabricació seguint el procés dels esquís *Custom que hem explicat anteriorment.

La història de Husta Skis
Fundada en 2021 per tres amics apassionats de l’esquí: Xavier Giner, Dani Poy i Quim Tomàs. Husta Skis ha estat treballant amb passió i dedicació en el disseny i la construcció d’esquís excepcionals a Salardú, el cor de la Vall d’Aran des de fins i tot cinc anys abans, l’any 2017, quan es va començar a gestar la idea.
A la fi del 2022, Husta Skis va llançar amb èxit una campanya de micromecenatge per a impulsar el projecte i portar els seus primers models al mercat aquesta temporada d’esquí que estem estrenant. Per tant es va rebre suport financer de particulars i també va ser reconegut com un dels projectes destacats en la segona edició del Matchfuning “*Arrela’t” en el Alt Pirineu i Aran, una iniciativa destinada a finançar projectes locals als Pirineus.
Durant aquest temps, el trio d’entusiastes ha estat immers en el petit taller de Salardú que han batejat com Husta Skilab, on dissenyen, construeixen prototips i milloren la qualitat dels seus esquís cada dia. La passada temporada, van dedicar temps al desenvolupament dels prototips. Amb l’avantatge de tenir les pistes a prop, van poder destinar tota la temporada a realitzar proves i millorar els seus dissenys, amb l’objectiu de presentar al mercat uns productes de primera qualitat.

On comprar
Husta Skis es venen online al seu web  i a botigues seleccionades especialitzades en esports d’hivern. que en breu faran públic a les seves xarxes socials.

 

Verified by ExactMetrics