Ternua Protech Series, nascuda per combatre les condicions més extremes

Related

Head número al campionat del món d’esquí 2023

Els atletes HEAD, els World Cup Rebels anoten una...

Aramón inicia els tràmits per l’unió Formigal amb Astún

Formigal,s,a, societat del Grup Aramón, ha iniciat els tràmits...

Les claus de l’èxit de les Finals Copa del Món a Grandvalira

En plena ressaca després de les jornades viscudes a...

Compartir

Ternua ja té a la venda la seva gamma Protech Series. Es tracta d’un conjunt de peces altament tècniques i multifuncionals enfocades al públic més performance, és a dir, aquelles persones que busquen el màxim pel que fa als detalls de funcionalitat i disseny de les peces. Aquesta línia proporciona una protecció única capaç de suportar les inclemències pròpies de la muntanya en les condicions més extremes en la pràctica d’esquí alpí, esquí freeride, esquí de muntanya o alpinisme.

Un projecte de co-creació amb alpinistes d’alt nivell

Ternua ha creat una sèrie de primeres, segones i terceres capes de la mà de grans professionals de la muntanya, que alhora són “amics” de la marca. Entre aquests alpinistes hi trobem noms com Alberto Iñurrategi, l’alpinista més jove de la història a completar els 14 vuitmils en estil alpí sense oxigen, Iker Madoz, una de les joves promeses europees de l’alpinisme o Miriam Marco, escaladora i guia d’esquí i muntanya als Pirineus.

Amb ells ha realitzat diferents focus groups amb l’objectiu de co-dissenyar una col·lecció on s’ha estudiat cada mínim detall. Han participat en tot el procés, des de la definició de les peces necessàries en la col·lecció, fins a la selecció dels teixits més adequats per a cada tipus de peça o l’especificació dels detalls tècnics a incorporar en cada peça per a cada funció.

Així mateix, han provat el material a nivell prototip en desenvolupament d’activitat i han aportat el seu feedback basant-se en la seva experiència a la muntanya, la qual cosa ha donat lloc a una línia Protech molt tècnica.

[row]

[column size=’1/2′][/column]

[column size=’1/2′][/column]

[/row]

 

A trets generals, s’ha dissenyat una caputxa adaptable a l’ús del casc en les jaquetes i s’han creat butxaques estudiades, accessibles i adaptats a les necessitats d’ús. Són peces ergonòmiques i compatibles amb l’ús d’arnesos i cordes. Així mateix, els baixos dels pantalons són ajustables a diferents condicions segons la mena de calçat utilitzat i estan reforçats per al seu ús amb grampons. Porten colzes i genolls reforçats, punys interiors elàstics i la part posterior de les jaquetes és més llarga que la davantera. En els pantalons s’han disposat a més cremalleres per a una còmoda obertura i cintures fàcilment ajustables. S’han dissenyat peces tant per a home com per a dona amb una paleta de colors perfectament combinables entre capes i entre parts superiors i inferiors, resultant un disseny i colorit molt atractiu i molt identificatiu amb la marca.

Amb la mirada posada en la innovació, però seguint la ruta de la sostenibilitat

Es pot innovar seguint pautes de sostenibilitat. Aquesta és l’objectiu de Ternua. Per a això, l’empresa ha desenvolupat nous teixits que, al costat d’altres tecnologies reconegudes de primer nivell, totes elles respectuoses amb el medi ambient, ofereixen una protecció màxima. Entre aquestes tecnologies destaquen les següents:

  • Shelltec Activi Flex amb membrana 20/20 de desenvolupament propi en jaquetes impermeables com la ALPINE PRO JKT. 3 capes amb elasticitat i tractament de repelència a l’aigua lliure de PFC’s.
  • Pertex Endurance en teixit exterior de jaqueta de plomes SERAC 250, també PFC free.
  • Ploma reciclada Neokdun (250 grs. amb FP 800), amb tractament hidrofugat de Nikwax PFC free com a farciment de jaqueta SERAC 250.
  • Pertex Quàntum I Fuse reciclatge en teixit exterior de jaqueta insulated BELAY, també PFC free.
  • 120 grs de Primaloft Gold Luxe reciclatge en les jaquetes BELAY.
  • Folro interior de jaquetes de farciment SERAC 250 i BELAY amb Polièster reciclat 20D.
  • Teixit Shellstretch Prowool en pantalons HIGHPOINT, amb mescla de niló reciclat de xarxes de pesca (projecte REDCYCLE de Ternua) barrejat amb un 30% de llana Merina a l’interior.

Més informació: Gama Protech Series by Ternua